A húsvéti sonka a magyarok ünnepi asztalának egyik központi eleme, amelynek fogyasztása olyan hagyomány, melyet évszázadok óta ápolunk. Lendvai Levente, a Virtu séfje pedig pontosan tudja, hogy milyen a jó húsvéti sonka. Többek közt azért, mert édesapjának a mai napig hentesüzletet vezet, így gyermekkorát is a húsok bűvöletében töltötte, sőt, a szakmájához is ezek a tapasztalatok mutatták meg az utat.
A konyha világa úgy jött, hogy édesapám sok helyre szállított húst, én meg mentem vele. Nálunkapukám minden évben négy vagy öt disznót vágott, amit fülétől a farkáig feldolgoztunk. Nálunk sosem került dobozos, vákuumcsomagolt hús az asztalra. A nyári szünetek nagy részét is a hentes üzletben töltöttük,
- emlékszik vissza fiatalkori nyaraira Lendvai Levente.
A MOL-Campus 28. emeletén nyitott étterem fiatal séfje
nem csak a sonkakészítésben támaszkodik az ősök hagyományaira, hanem minden másban is.
A Covid-időszaka alatt kezdett el idős emberekkel beszélgetni és recepteket gyűjteni tőlük és az volt a cél, hogy egy adott élményt, egy adott gondolatot, egy adott ételt egy szikrában vissza tudjon adni, miközben modern konyhatechnológiát használ.
Levente édesapjának sonkája most bárki által kóstolható az ünnepek alatt. Részletek: ITT