Házi készítésű húsvéti sonka a város tetejéről

Különleges húsvéti meglepetéssel készül az ország legmagasabb pontján frissen megnyílt Virtu étterem séfje, Lendvai Levente. Édesapja hentesüzletéből származó, családi recept alapján füstölt és főtt sonkát kínál vendégeinek az ünnepi időszakra más ínyencségek mellett, a hagyomány jegyében.

A húsvéti sonka a magyarok ünnepi asztalának egyik központi eleme, amelynek fogyasztása olyan hagyomány, melyet évszázadok óta ápolunk. Lendvai Levente, a Virtu séfje pedig pontosan tudja, hogy milyen a jó húsvéti sonka. Többek közt azért, mert édesapjának a mai napig hentesüzletet vezet, így gyermekkorát is a húsok bűvöletében töltötte, sőt, a szakmájához is ezek a tapasztalatok mutatták meg az utat.

Lendvai Levente séf
Lendvai Levente séf

A konyha világa úgy jött, hogy édesapám sok helyre szállított húst, én meg mentem vele. Nálunkapukám minden évben négy vagy öt disznót vágott, amit fülétől a farkáig feldolgoztunk. Nálunk sosem került dobozos, vákuumcsomagolt hús az asztalra.  A nyári szünetek nagy részét is a hentes üzletben töltöttük,

- emlékszik vissza fiatalkori nyaraira Lendvai Levente.

A MOL-Campus 28. emeletén nyitott étterem fiatal séfje

nem csak a sonkakészítésben támaszkodik az ősök hagyományaira, hanem minden másban is.

A Covid-időszaka alatt kezdett el idős emberekkel beszélgetni és recepteket gyűjteni tőlük és az volt a cél, hogy egy adott élményt, egy adott gondolatot, egy adott ételt egy szikrában vissza tudjon adni, miközben modern konyhatechnológiát használ.   

Levente édesapjának sonkája most bárki által kóstolható az ünnepek alatt. Részletek: ITT   

     

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.