Hét magyar borász kapott elismerést a világ legszigorúbb versenyén

Hét magyar borász kapott elismerést a világ legszigorúbb versenyén

A világ 22 országából beérkezett 2.000-nél is több mintát egy 105 fős borítész csapat bírálta el.
"Ez egy kiemelkedően igényes borverseny, - nyilatkozta Giuseppe Martelli, az Assoenologi (Szőlészek és Borászok Olaszországi Szövetsége - a legnagyobb olasz szakmai szervezet) főigazgatója - mivel a szabályok szerint a nevezett tételek maximum 3 százaléka kaphat érmet".
A magyar pincészetek közül a legjobb eredményt idén a badacsonyörsi Varga Pincészet érte el. Négy borral indultak, ebből három borral érdemelték ki a Gran Menzione / Special Mention díjat, valamint nekik ítélte oda a zsűri a Nemzeti Díjat (Special Nation Award), melyet idén a Varga Pincészeten kívül még egy olasz és egy horvát borászat kapott meg.
" 2012-ben két csúcsborral vettünk részt a Vinitalyn és közülük az egyik a
2009-es késői szüretelésű Badacsonyi Olaszrizling nagy örömünkre az egyik
legmagasabb pontszámmal Gran Menzione díjat nyert. Idén először úgy
döntöttünk, hogy a hazai kedvező tapasztalatok alapján közepes (600-800
Ft-os) árszegmensbe tartozó boraink közül is indítunk kettőt. Nagy
sikernek tartjuk, hogy mindkét bor – melyekből 2013-ban összesen 800.000
palacknyit tervezünk forgalmazni - a 2012-es Balatoni Irsai Olivér és a
2012-es Balatoni Pinot Noir Rozé is Gran Menzione díjat kapott, és így
négy borunkból három részesült nemzetközi elismerésben" - mondta Varga Bálint, a Varga Pincészet tulajdonos-ügyvezetője.

.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.