Hét magyar borász kapott elismerést a világ legszigorúbb versenyén

Hét magyar borász kapott elismerést a világ legszigorúbb versenyén

A világ 22 országából beérkezett 2.000-nél is több mintát egy 105 fős borítész csapat bírálta el.
"Ez egy kiemelkedően igényes borverseny, - nyilatkozta Giuseppe Martelli, az Assoenologi (Szőlészek és Borászok Olaszországi Szövetsége - a legnagyobb olasz szakmai szervezet) főigazgatója - mivel a szabályok szerint a nevezett tételek maximum 3 százaléka kaphat érmet".
A magyar pincészetek közül a legjobb eredményt idén a badacsonyörsi Varga Pincészet érte el. Négy borral indultak, ebből három borral érdemelték ki a Gran Menzione / Special Mention díjat, valamint nekik ítélte oda a zsűri a Nemzeti Díjat (Special Nation Award), melyet idén a Varga Pincészeten kívül még egy olasz és egy horvát borászat kapott meg.
" 2012-ben két csúcsborral vettünk részt a Vinitalyn és közülük az egyik a
2009-es késői szüretelésű Badacsonyi Olaszrizling nagy örömünkre az egyik
legmagasabb pontszámmal Gran Menzione díjat nyert. Idén először úgy
döntöttünk, hogy a hazai kedvező tapasztalatok alapján közepes (600-800
Ft-os) árszegmensbe tartozó boraink közül is indítunk kettőt. Nagy
sikernek tartjuk, hogy mindkét bor – melyekből 2013-ban összesen 800.000
palacknyit tervezünk forgalmazni - a 2012-es Balatoni Irsai Olivér és a
2012-es Balatoni Pinot Noir Rozé is Gran Menzione díjat kapott, és így
négy borunkból három részesült nemzetközi elismerésben" - mondta Varga Bálint, a Varga Pincészet tulajdonos-ügyvezetője.

.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.