Hét magyar borász kapott elismerést a világ legszigorúbb versenyén

Hét magyar borász kapott elismerést a világ legszigorúbb versenyén

A világ 22 országából beérkezett 2.000-nél is több mintát egy 105 fős borítész csapat bírálta el.
"Ez egy kiemelkedően igényes borverseny, - nyilatkozta Giuseppe Martelli, az Assoenologi (Szőlészek és Borászok Olaszországi Szövetsége - a legnagyobb olasz szakmai szervezet) főigazgatója - mivel a szabályok szerint a nevezett tételek maximum 3 százaléka kaphat érmet".
A magyar pincészetek közül a legjobb eredményt idén a badacsonyörsi Varga Pincészet érte el. Négy borral indultak, ebből három borral érdemelték ki a Gran Menzione / Special Mention díjat, valamint nekik ítélte oda a zsűri a Nemzeti Díjat (Special Nation Award), melyet idén a Varga Pincészeten kívül még egy olasz és egy horvát borászat kapott meg.
" 2012-ben két csúcsborral vettünk részt a Vinitalyn és közülük az egyik a
2009-es késői szüretelésű Badacsonyi Olaszrizling nagy örömünkre az egyik
legmagasabb pontszámmal Gran Menzione díjat nyert. Idén először úgy
döntöttünk, hogy a hazai kedvező tapasztalatok alapján közepes (600-800
Ft-os) árszegmensbe tartozó boraink közül is indítunk kettőt. Nagy
sikernek tartjuk, hogy mindkét bor – melyekből 2013-ban összesen 800.000
palacknyit tervezünk forgalmazni - a 2012-es Balatoni Irsai Olivér és a
2012-es Balatoni Pinot Noir Rozé is Gran Menzione díjat kapott, és így
négy borunkból három részesült nemzetközi elismerésben" - mondta Varga Bálint, a Varga Pincészet tulajdonos-ügyvezetője.

.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.