Hétfőtől Békéscsabán is újra ehetünk étteremben

Hétfőtől vidéken kinyithatnak az éttermek és vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei. A Visit Békéscsaba értesülései szerint a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjai is gőzerővel készülnek a hétfői nyitásra.

Szerdán döntött a kormány a kijárási korlátozás enyhítéséről, ahogy a szabályozás értelmében – ahogy, arról a behir is beszámolt – vidéken az éttermek, büfék és kávézók már nem csak elvitelre szolgálhatnak ki, hanem a vendégeik leülhetnek és elfogyaszthatják a megrendelt ételt és italt a szabadtéri helyiségeikben. A Visit Békéscsaba arról tájékoztatott, hogy május 4-től a Hargita Kisvendéglő, a Veszely Csárda, a CsabaPark Étterme, a Mókus Csárda, a Munkácsy Hotel Étterme, a Kupak Kézműves Söröző, a Pajta Street Food, a Turisztikai Főpályaudvar Peron Presszója és a Borháló Borszaküzlet is várja vendégeit a szabadtéri helyiségeiben. A Munkácsy Hotel és a Pajta Street Food közösségi oldalán tette közzé, hogy hétfőtől újra várják a vendégeket. A Veszely Csárda újra kinyitja keddtől vasárnapig reggel 6 és délelőtt 11 óra között a lángosozó teraszát, valamint a megszokotthoz képest ugyan rövidebb időintervallumban, de csárda terasz is várja a vendégeket hétfőtől vasárnapig 11 óra és 20 óra között. Az étterem továbbra is biztosítja a megrendelt ételek házhozszállításnak lehetőségét. A Stones Étterem és Pizzéria is megnyitotta a teraszát hétfőtől 10 órától 22 óráig, de továbbra is lehet elvitere kérni a megrendelt ételeket. Emellett az étterem honlapján kérik a vásárlóikat, hogy mindenki egészsége érdekében részesítsék előnyben a bankkártyás fizetést.

Forrás: behir.hu


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.