Hétfőtől Békéscsabán is újra ehetünk étteremben

Hétfőtől vidéken kinyithatnak az éttermek és vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei. A Visit Békéscsaba értesülései szerint a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjai is gőzerővel készülnek a hétfői nyitásra.

Szerdán döntött a kormány a kijárási korlátozás enyhítéséről, ahogy a szabályozás értelmében – ahogy, arról a behir is beszámolt – vidéken az éttermek, büfék és kávézók már nem csak elvitelre szolgálhatnak ki, hanem a vendégeik leülhetnek és elfogyaszthatják a megrendelt ételt és italt a szabadtéri helyiségeikben. A Visit Békéscsaba arról tájékoztatott, hogy május 4-től a Hargita Kisvendéglő, a Veszely Csárda, a CsabaPark Étterme, a Mókus Csárda, a Munkácsy Hotel Étterme, a Kupak Kézműves Söröző, a Pajta Street Food, a Turisztikai Főpályaudvar Peron Presszója és a Borháló Borszaküzlet is várja vendégeit a szabadtéri helyiségeiben. A Munkácsy Hotel és a Pajta Street Food közösségi oldalán tette közzé, hogy hétfőtől újra várják a vendégeket. A Veszely Csárda újra kinyitja keddtől vasárnapig reggel 6 és délelőtt 11 óra között a lángosozó teraszát, valamint a megszokotthoz képest ugyan rövidebb időintervallumban, de csárda terasz is várja a vendégeket hétfőtől vasárnapig 11 óra és 20 óra között. Az étterem továbbra is biztosítja a megrendelt ételek házhozszállításnak lehetőségét. A Stones Étterem és Pizzéria is megnyitotta a teraszát hétfőtől 10 órától 22 óráig, de továbbra is lehet elvitere kérni a megrendelt ételeket. Emellett az étterem honlapján kérik a vásárlóikat, hogy mindenki egészsége érdekében részesítsék előnyben a bankkártyás fizetést.

Forrás: behir.hu


Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Új korszakba lép a Csányi Pincészet

Új korszakba lép a Csányi Pincészet 

A pincészetnél most megtörtént átalakulás nem csupán az üzleti stratégia modernizálását foglalja magában, hanem egy új, naprakész márka kialakítását is.
Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén

Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén 

Az áruházlánc csatlakozott a duális képzőhelyekhez.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.