Hétfőtől Békéscsabán is újra ehetünk étteremben

Hétfőtől vidéken kinyithatnak az éttermek és vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei. A Visit Békéscsaba értesülései szerint a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjai is gőzerővel készülnek a hétfői nyitásra.

Szerdán döntött a kormány a kijárási korlátozás enyhítéséről, ahogy a szabályozás értelmében – ahogy, arról a behir is beszámolt – vidéken az éttermek, büfék és kávézók már nem csak elvitelre szolgálhatnak ki, hanem a vendégeik leülhetnek és elfogyaszthatják a megrendelt ételt és italt a szabadtéri helyiségeikben. A Visit Békéscsaba arról tájékoztatott, hogy május 4-től a Hargita Kisvendéglő, a Veszely Csárda, a CsabaPark Étterme, a Mókus Csárda, a Munkácsy Hotel Étterme, a Kupak Kézműves Söröző, a Pajta Street Food, a Turisztikai Főpályaudvar Peron Presszója és a Borháló Borszaküzlet is várja vendégeit a szabadtéri helyiségeiben. A Munkácsy Hotel és a Pajta Street Food közösségi oldalán tette közzé, hogy hétfőtől újra várják a vendégeket. A Veszely Csárda újra kinyitja keddtől vasárnapig reggel 6 és délelőtt 11 óra között a lángosozó teraszát, valamint a megszokotthoz képest ugyan rövidebb időintervallumban, de csárda terasz is várja a vendégeket hétfőtől vasárnapig 11 óra és 20 óra között. Az étterem továbbra is biztosítja a megrendelt ételek házhozszállításnak lehetőségét. A Stones Étterem és Pizzéria is megnyitotta a teraszát hétfőtől 10 órától 22 óráig, de továbbra is lehet elvitere kérni a megrendelt ételeket. Emellett az étterem honlapján kérik a vásárlóikat, hogy mindenki egészsége érdekében részesítsék előnyben a bankkártyás fizetést.

Forrás: behir.hu


Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.