Hétfőtől Békéscsabán is újra ehetünk étteremben

Hétfőtől vidéken kinyithatnak az éttermek és vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei. A Visit Békéscsaba értesülései szerint a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjai is gőzerővel készülnek a hétfői nyitásra.

Szerdán döntött a kormány a kijárási korlátozás enyhítéséről, ahogy a szabályozás értelmében – ahogy, arról a behir is beszámolt – vidéken az éttermek, büfék és kávézók már nem csak elvitelre szolgálhatnak ki, hanem a vendégeik leülhetnek és elfogyaszthatják a megrendelt ételt és italt a szabadtéri helyiségeikben. A Visit Békéscsaba arról tájékoztatott, hogy május 4-től a Hargita Kisvendéglő, a Veszely Csárda, a CsabaPark Étterme, a Mókus Csárda, a Munkácsy Hotel Étterme, a Kupak Kézműves Söröző, a Pajta Street Food, a Turisztikai Főpályaudvar Peron Presszója és a Borháló Borszaküzlet is várja vendégeit a szabadtéri helyiségeiben. A Munkácsy Hotel és a Pajta Street Food közösségi oldalán tette közzé, hogy hétfőtől újra várják a vendégeket. A Veszely Csárda újra kinyitja keddtől vasárnapig reggel 6 és délelőtt 11 óra között a lángosozó teraszát, valamint a megszokotthoz képest ugyan rövidebb időintervallumban, de csárda terasz is várja a vendégeket hétfőtől vasárnapig 11 óra és 20 óra között. Az étterem továbbra is biztosítja a megrendelt ételek házhozszállításnak lehetőségét. A Stones Étterem és Pizzéria is megnyitotta a teraszát hétfőtől 10 órától 22 óráig, de továbbra is lehet elvitere kérni a megrendelt ételeket. Emellett az étterem honlapján kérik a vásárlóikat, hogy mindenki egészsége érdekében részesítsék előnyben a bankkártyás fizetést.

Forrás: behir.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.