Hétfőtől Békéscsabán is újra ehetünk étteremben

Hétfőtől vidéken kinyithatnak az éttermek és vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei. A Visit Békéscsaba értesülései szerint a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjai is gőzerővel készülnek a hétfői nyitásra.

Szerdán döntött a kormány a kijárási korlátozás enyhítéséről, ahogy a szabályozás értelmében – ahogy, arról a behir is beszámolt – vidéken az éttermek, büfék és kávézók már nem csak elvitelre szolgálhatnak ki, hanem a vendégeik leülhetnek és elfogyaszthatják a megrendelt ételt és italt a szabadtéri helyiségeikben. A Visit Békéscsaba arról tájékoztatott, hogy május 4-től a Hargita Kisvendéglő, a Veszely Csárda, a CsabaPark Étterme, a Mókus Csárda, a Munkácsy Hotel Étterme, a Kupak Kézműves Söröző, a Pajta Street Food, a Turisztikai Főpályaudvar Peron Presszója és a Borháló Borszaküzlet is várja vendégeit a szabadtéri helyiségeiben. A Munkácsy Hotel és a Pajta Street Food közösségi oldalán tette közzé, hogy hétfőtől újra várják a vendégeket. A Veszely Csárda újra kinyitja keddtől vasárnapig reggel 6 és délelőtt 11 óra között a lángosozó teraszát, valamint a megszokotthoz képest ugyan rövidebb időintervallumban, de csárda terasz is várja a vendégeket hétfőtől vasárnapig 11 óra és 20 óra között. Az étterem továbbra is biztosítja a megrendelt ételek házhozszállításnak lehetőségét. A Stones Étterem és Pizzéria is megnyitotta a teraszát hétfőtől 10 órától 22 óráig, de továbbra is lehet elvitere kérni a megrendelt ételeket. Emellett az étterem honlapján kérik a vásárlóikat, hogy mindenki egészsége érdekében részesítsék előnyben a bankkártyás fizetést.

Forrás: behir.hu


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.