Hétvégén SVÉT!

A házigazdaként résztvevő, hazai első vidéki, két Michelin csillagos étterem a tatai Platán Gourmet Étterem mellett, az ország minden tájáról érkeznek a SVÉT tagéttermei, melyek közül szintén többen kaptak elismerést, díjazást.

Az éttermek mellett természetesen a SVÉT kötelékébe tartozó cukrászda, pékség és kávéház, illetve meghívott aspiráns éttermek, a 13 Séf Egyesület tagjai is részt vesznek, bemutatkoznak a nagyközönség előtt.

Az idei témánkkal, környezetünk értékeire szeretnénk rá irányítani a kedves vendégeink figyelmét. Ezért a résztvevő éttermek az ételek elkészítésekor desztinációkban található nyersanyagokat vették alapul.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei eseményre, Erdélyből, Felvidékről és a Vajdaságból is érkeznek tagjaink közül, illetve határon túli vendég borászatok, termelők is bemutatkoznak.

Egy mini „Mangalica fesztivál” is helyet kapott, ahol nem csak kóstolni, de vásárolni is lehet az ország meghatározó mangalica tenyésztőitől. Vasárnap reggel 9 - 11 óráig pedig pezsgős reggelire invitálunk mindenkit, ahol mangalica termékek, kézműves sajtok, minőségi kovászos péktermékek és egyéb, termelői különlegességek mellett, a One Eleven Roastery fenséges kávéival, és a helyi kiállító borászatok pezsgőivel lehet indítani a vásárnapot.

Az elmúlt rendezvényeink tapasztalatait és a vendégkéréseket figyelembe véve, színesítettük az idei találkozónk programjait, hogy minden korosztály számára érdekes, minőségi időtöltést tudjunk biztosítani.

Részletek, regisztráció >>

Forrás: SVÉT


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.