Mint az étterem tulajdonosa, Keresztury Éva elmondta, idén szakítottak azzal a hagyománnyal, hogy bőséges étlappal rendelkeznek, sokféle fogást kínálnak ebédre, vacsoratájt a hozzájuk betérőknek. Inkább olyan ételeket kreáltak a konyhán, amely akár egész nap gondtalanul fogyaszthatak, nem terhelik meg a gyomrot, mégis nagyon finomak. Abból viszont idén sem nem engednek a zánkai hangulatos, nagy, árnyas terasszal megáldott vendéglátóegységben, hogy az ételek elkészítéséhez használt alapanyagok kizárólag első osztályú minőségűek. A húsok, halak, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, pékáruk legtöbbje közeli kistermelő topterméke, ha pedig nem sikerül beszerezni megfelelő minőséget a közelből - távolabbról hozatják, vagy - urám bocsá' - maga a tulajdonos ugrik be autójába, tesz meg százvalahány kilométeres utat, és hoz olyan házitésztát a tésztaételek alapanyagául, amely után mindenki a tíz ujját megnyalja.
Na de lássuk a medvét, azaz milyen újdonságokkal várják a vendéget idén Zánkán? Levesválasztékukat alaposan leszűkítették, az elhagyhatatlan húsleves és zánkai halászlé mellett túrógombóccal megbolondított gyümölcsleves, valamint napi zöldségleves - most éppen, a júliusi induláskor hideg paprikakrémleves - került a kínálatba.
Főételként többek közt lecsót háromféle módon kínálnak, a hírnevesen mesés vázsonyi kifli morzsájában megforgatott rántott serrtésszűz mellé pedig hideg majonézes burgonyasaláta kerül. A tésztakínálat alapja egy neves sóskúti tésztakészítő asszony tudása alapozza meg, ebből készül a spagetti, a spenótos tejszínes tagliatelle és a gorgonzolás strangolapretti is. Salátaválasztékuk idén nagyon erős, ötféle szerepel az étlapon, és ezek korántsem főételek kísérői, hanem önmagukban azok. Szendvics is rendelhető egész nap. A vendégek egyik nagy kedvencét, a zánkai kétkezest nem lehetett lehagyni az étlapról, de mellé croissant-ba ágyazott finomságok, valamint amúgy angol vagy éppen hazai golfhelyeken alapkínálatnak számító klubszendvics is került, amelyben rozmaringgal sült csirkemell, bacon, tojás, paradicsom, remulád mártás szerepel, kísérőként pedig a klubszendvicsek elmaradhatatlan társa, hasábburgonya ringatózik a tányéron.
Különféle kencéket - házilag készített tojáskrémet, kőrözöttet, padlizsánkrémet, kacsamájpástétomot, vegagrogonzolát és társait kínálnak - szintén akár fő fogásként.
És amikor a vendég épp elégedetten hátradől, hogy bár jól lakott, és közben mindent megtett egészsége védelmében is, na akkor jön a hátbatámadás: mert a Fészek desszertválasztéka piszok jó.
A gyümölcsös pohárkrém, a kamillás panna cotta, a citromos szelet és a házilag készített trüffel kockák - egy-egy tőrdöfés az egészség oltárán, ámde mennyei öröm az ízlelőbimbóknak.
Forrás: turizmusonline.hu