Hosszú idő után, de végre védjegyet kapott a scotch az USA-ban

Egymilliárd dolláros piacot védenének vele. 

„A Scotch Whisky tanúsítvány bejegyzése az Egyesült Államokban hatalmas mérföldkő Skócia nemzeti italának történetében, hiszen ez az ital legnagyobb globális piaca” – közölte Mark Kent, a Scotch Whisky Szövetség (SWA) vezetője. A szövetség azért szorgalmazta a hivatalos védjegy bejegyzését – noha valamekkora védelmet eddig is kapott a szövetségi törvények alapján –, mert így könnyebb lesz fellépni a hamisítók ellen - idézte a magyarkonyhaonline a Food&Wine cikkét. 

Márpedig egy nagyjából egymilliárd dolláros piacon azért kívánatos falat a nyerészkedőknek is. Skócia egyébként tavaly nagyjából 5,5 milliárd dollárért exportált skót whiskyt. 

A skót whiskyt ma több mint 100 országban illeti meg a szellemi tulajdon védelme világszerte.

  „A skót whisky – Nagy-Britannia legfőbb élelmiszeripari exportcikke – óriási kedvenc az USA-ban, amely a világjárvány és a vámtarifa változások előtt, 2019-ben, az ágazat első, milliárdos piaca volt. A jelenlegi védjegy bejegyzés egy újabb jele annak, hogy eltökélten dolgozunk a piac visszaépítésén Amerikában, valamint hogy a szeszes italok dinamikus és folyton versengő ágazatában a legfontosabb a számunkra az, hogy ha a vásárló egy Scotch-ot emel le a polcról, biztos lehessen abban, hogy az egy eredeti skót termék.” - mondta Mark Kent. 

Forrás: Magyar Konyha


Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.