Hosszú idő után, de végre védjegyet kapott a scotch az USA-ban

Egymilliárd dolláros piacot védenének vele. 

„A Scotch Whisky tanúsítvány bejegyzése az Egyesült Államokban hatalmas mérföldkő Skócia nemzeti italának történetében, hiszen ez az ital legnagyobb globális piaca” – közölte Mark Kent, a Scotch Whisky Szövetség (SWA) vezetője. A szövetség azért szorgalmazta a hivatalos védjegy bejegyzését – noha valamekkora védelmet eddig is kapott a szövetségi törvények alapján –, mert így könnyebb lesz fellépni a hamisítók ellen - idézte a magyarkonyhaonline a Food&Wine cikkét. 

Márpedig egy nagyjából egymilliárd dolláros piacon azért kívánatos falat a nyerészkedőknek is. Skócia egyébként tavaly nagyjából 5,5 milliárd dollárért exportált skót whiskyt. 

A skót whiskyt ma több mint 100 országban illeti meg a szellemi tulajdon védelme világszerte.

  „A skót whisky – Nagy-Britannia legfőbb élelmiszeripari exportcikke – óriási kedvenc az USA-ban, amely a világjárvány és a vámtarifa változások előtt, 2019-ben, az ágazat első, milliárdos piaca volt. A jelenlegi védjegy bejegyzés egy újabb jele annak, hogy eltökélten dolgozunk a piac visszaépítésén Amerikában, valamint hogy a szeszes italok dinamikus és folyton versengő ágazatában a legfontosabb a számunkra az, hogy ha a vásárló egy Scotch-ot emel le a polcról, biztos lehessen abban, hogy az egy eredeti skót termék.” - mondta Mark Kent. 

Forrás: Magyar Konyha


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?