Idén gond lesz a gyümölcsalappal, de a fagyibiznisz attól még nagyon megy

Ennek ékes bizonyítékaként a pesti belvárosi Kossuth Lajos utcában most megnyílt fagyizónál máris kígyóznak a sorok. A Gelateria Pichler megnyitóján jártunk.

A most megnyílt fagyizó tulajdonosai egy olasz-magyar házaspár, akik tutira mentek a siker érdekében: nemcsak tökéletes lokációval nyitották üzletüket (egy kőhajításnyira az épp velük egy időben megnyílt, és idén nyilván szintén nagy durranásnak számító Párisi Udvartól), hanem a fagylaltok minőségére is odafigyeltek. Nem a másutt gyakran fellelhető, olasz fagylaltnak hirdetett, egyenborzalmakat kínálnak üzletükben, hanem egy igazi hazai fagyi-nagyágyút, a székesfehérvári illetőségű Damniczki Balázs cukrászmestert kérték fel, hogy fagylaltkülönlegességeit szállítsa ezentúl minden nap a Gelateria Pichlerbe. Balázs 24-féle ízt visz nap mint nap, amelyeket a több mint 60 fagylaltot felölelő szortimentből választanak ki, így lehetőség van arra is - a nagy kedvencek mellett -, hogy mindig újabb és újabb kreációkat fedezzenek fel a visszatérő vendégek. A pult választékának felét a tejmentes sorbet–k alkotják, illetve – a laktózmentes választékon túl - cukormentes fagylaltokat szintén találni a kínálatban. 

Persze nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy az idei nyár egyik nagy slágere a fehérvári cukrász egyik díjnyertes alkotása, a 2013-ban az Év Fagylaltjának választott Vörösboros málna lesz. A bevállalósabbak azonban nyilván megkóstolják majd a mester egy másik díjazott kreációját, ez a fekete teás málnafagyi, amely a Gelato World Tour magyarországi versenyén vitte el a pálmát.

A megnyitó alkalmával, ahol a fagyimester is jelen volt, az alapanyagbeszerzési helyzetről is szót váltottunk, ezzel kapcsolatban Balázs elmondta, nem kell ahhoz nagy jóstehetség, hogy előre lássa, az elmúlt hetek csapadékos időjárásának köszönhetően az eper, a málna nagyon vizes lesz, ezért ő nem is gurulós málnát, vagy eperszemeket vásárol, hanem málna- és epergrízt inkább. Csak a mihez tartás végett: eperből a fehérvári üzemben 7-10 napra 100 kg-ot használnak fel, málnából ennél is sokkal többet: 3t/év az évi mennyiség, amiből a fagyi készül.

 


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.