Idén gond lesz a gyümölcsalappal, de a fagyibiznisz attól még nagyon megy

Ennek ékes bizonyítékaként a pesti belvárosi Kossuth Lajos utcában most megnyílt fagyizónál máris kígyóznak a sorok. A Gelateria Pichler megnyitóján jártunk.

A most megnyílt fagyizó tulajdonosai egy olasz-magyar házaspár, akik tutira mentek a siker érdekében: nemcsak tökéletes lokációval nyitották üzletüket (egy kőhajításnyira az épp velük egy időben megnyílt, és idén nyilván szintén nagy durranásnak számító Párisi Udvartól), hanem a fagylaltok minőségére is odafigyeltek. Nem a másutt gyakran fellelhető, olasz fagylaltnak hirdetett, egyenborzalmakat kínálnak üzletükben, hanem egy igazi hazai fagyi-nagyágyút, a székesfehérvári illetőségű Damniczki Balázs cukrászmestert kérték fel, hogy fagylaltkülönlegességeit szállítsa ezentúl minden nap a Gelateria Pichlerbe. Balázs 24-féle ízt visz nap mint nap, amelyeket a több mint 60 fagylaltot felölelő szortimentből választanak ki, így lehetőség van arra is - a nagy kedvencek mellett -, hogy mindig újabb és újabb kreációkat fedezzenek fel a visszatérő vendégek. A pult választékának felét a tejmentes sorbet–k alkotják, illetve – a laktózmentes választékon túl - cukormentes fagylaltokat szintén találni a kínálatban. 

Persze nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy az idei nyár egyik nagy slágere a fehérvári cukrász egyik díjnyertes alkotása, a 2013-ban az Év Fagylaltjának választott Vörösboros málna lesz. A bevállalósabbak azonban nyilván megkóstolják majd a mester egy másik díjazott kreációját, ez a fekete teás málnafagyi, amely a Gelato World Tour magyarországi versenyén vitte el a pálmát.

A megnyitó alkalmával, ahol a fagyimester is jelen volt, az alapanyagbeszerzési helyzetről is szót váltottunk, ezzel kapcsolatban Balázs elmondta, nem kell ahhoz nagy jóstehetség, hogy előre lássa, az elmúlt hetek csapadékos időjárásának köszönhetően az eper, a málna nagyon vizes lesz, ezért ő nem is gurulós málnát, vagy eperszemeket vásárol, hanem málna- és epergrízt inkább. Csak a mihez tartás végett: eperből a fehérvári üzemben 7-10 napra 100 kg-ot használnak fel, málnából ennél is sokkal többet: 3t/év az évi mennyiség, amiből a fagyi készül.

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.