Idén szekszárdi az Év Bortermelője

A helyszínt, a résztvevő vendégeket, a programokat és a menüsort tekintve is lenyűgözőre sikerült a budapesti Corinthia Hotelben a hétvégén rendezett Év Bortermelője díjátadó gála, melyen Dúzsi Tamás szekszárdi borásznak adták át a megtisztelő díjat. A Magyar Bor Akadémia által szervezett rendezvény díszvendége Áder János köztársasági elnök volt.

Megnyitó beszédében az Akadémia vezetőségének jelenlétében Zilai Zoltán főtitkár ismertette Dúzsi Tamás életútját és méltatta munkásságát, majd elismerő oklevelet adott át a díjazottnak.

A díjátadók életében idén először különdíj átadására is sor került: a hazai QuantisLabs Kft. a saját fejlesztésű SmartVineyard / Szőlőőr szőlőfertőzéseket előrejelző szenzorhálózatot ajánlott fel a nyertesnek, majd a díjazott Dúzsi Tamás ünnepi beszéde hangzott el.

Az átadó ceremóniát követően került sor a gasztronómiai remekműveket felsorakoztató gálaebédre, melyen kifejezetten a „rozékirályként” is emlegetett Dúzsi Tamás boraihoz komponált ételek kerültek felszolgálásra. Az olyan fogásokat, mint például a „gemenci szarvas derék szilvás-káposztás gombócfélékkel” Dr. Csizmadia András borszakértő konferálta fel, elfogyasztása közbeni hangulatról pedig neves színművészek, mint Mikó István, Varga Klári vagy Benkő Péter gondoskodtak.

A bálteremben felszolgált desszertek, sajtok, valamint a korábbi évek díjazottjainak kiváló borai méltó befejezését jelentették a nívós rendezvénynek, amelyet immár 24. alkalommal rendeztek meg.

Forrás: agrarszektor.hu/Élelmiszer Online


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.