Idén Valentin-napra esik a Borjour Magnum

Minden eddiginél több, 220 termelő mintegy 700 bora, 30 gasztronómiai kiállító és Valentin-napi programok várják a Borjour Magnum borkóstoló közönségét február 14-én a Millenáris park két csarnokában.

A Borjour Magnum a tíz évvel ezelőtt elindult Borjour-kóstolósorozat legnagyobb állomása, idén hatodik alkalommal rendezik meg. Mára a rendezvény az ország egyik legfontosabb hazai boreseményévé vált, amelyen - mivel nincs standdíj - a nagy és közkedvelt pincészetek mellett minőségi kis és közepes borászatoknak is lehetőségük nyílik a szakma és a nagyközönség előtti bemutatkozásra - mondta el az MTI-nek a Borjour főszervezője.

Nagy Sebestyén beszámolója szerint a vendégek a belépő megváltásával 16 és 22 óra között szabadon és korlátlanul kóstolhatnak a kiállított több mint 700 borból, ezután pedig záróparti veszi kezdetét.

A Borjour Magnum eddig soha nem esett február 14-re, a szervezők így most először készülnek Valentin-napi újításokkal: a kiállítók között ezúttal virágkereskedők is megjelennek, valamint a rendezvény része lesz egy Valentin-szalon, ahol borkaszinó-játékok, illatmintás tesztek várják a vendégeket.

A szalonban "romantikus borsor" is végigkóstolható olyan beszédes nevű borokkal, mint az Első szerelem (Basilicus Szőlőbirtok), a Flört (Katona Borház), a Szenvedélyes Hétköznapok (Miklóscsabi Pincéje), az Andalgó Zweigelt (Fekete Borpince) vagy a Bezerics Pince Szexi Kis Gyöngyözőbora.

Újdonság továbbá, hogy a vendégek a pohár mellé egy 120 oldalas Bornoteszt is ajándékba kapnak érkezéskor. A füzetben a kiállítók és a kóstolható borok teljes listája mellett kuponfüzet is található 112 borászat és borpanzió kedvezményes ajánlataival, melyeket speciálisan a Borjour közönségének kínálnak - közölte Nagy Sebestyén.

Szintén új kezdeményezés a Borjour for Hope, amelynek célja, hogy a szervezők a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesülettel együttműködve 30 rászoruló gyermekhez 30 vasárnap ebédet juttathassanak el, a vendégek adományainak segítségével. Az akcióhoz több borászat is csatlakozott, ők ajándék palackokat ajánlottak fel a jelentősebb összegek adományozóinak.

A kiállítók teljes listája és részletes információk a www.borjour.hu holnapon érhetők el.


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.