A konyhában gyakran megforduló ínyencek bizonyosan gyakran szembesültek már azzal a problémával, mily embert próbáló feladat is igazán apróra vágni a petrezselymet (Petroselinum). A fehérrépa levelei még feldarabolva is előszeretettel állnak csomóba össze, amelyeket az ételekbe szórva egyenletes fűszerezés helyett markáns „ízcsomagokat” kapunk. Éppen ezért, a növény hatékonyabb felaprózásához fogjunk egy száraz konyharuhát, és egy szép csíkba rendezve göngyöljük belé a petrezselymet. Ha tíz percet várunk, a konyharuha magába szívja a nedvességet. A megszáradt leveleket már sokkal könnyebben porózusra, hovatovább selymesre metélhetjük, amivel ételeink még egyenletesebb fűszerezésére nyílik lehetőségünk. A folyamat az alábbi videóban az elejétől a végéig nyomon követhető:
{youtube|id=4_SZYN3y9mw|width=572}