Imádták a vendégek az idei Kávébár Bazárt

Jövőre a program tovább nő, és valószínűleg tágasabb helyszínre költözik, ígérik a szervezők.

2 nap alatt 4 bajnokság és 2000 látogató - ezek az idei Kávébár Bazár mutatós számai, amelyek azt bizonyítják, hogy a március első hétvégéjén szervezett kávés program a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményévé vált.

A két nap során számos kiállító és program várta a vendégeket, és négy szakmai bajnokság is zajlott. A Magyar Barista Bajnokság nyertese Török Ádám lett, így ő képviseli hazánkat az amszterdami világdöntőn.

A nem hivatásos kávérajongók versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság győztese Nagy Pál Máté, a kreativitásra építő Hungarian Barista League bajnoka pedig Fazekas Andrea lett.

A Magyar Sommelier Bajnokság nyilvános döntője a rendezvény társhelyszínén, a Gerbeaud Házban szintén nagy siker volt, és idén Angerman László bizonyult a legjobbnak.

A szakmai előadásokat is nagy érdeklődés fogadta; Köztük volt a kávés szakma egyik legismertebb szereplője, Tóth Sándor a Costa Rica-i Bányai-kávéfarmon szerzett élményeiről mesélt, a szintén komoly elismerésnek örvendő Várady Tibor pedig „És amúgy ki a jó barista?” címmel kerekasztal-beszélgetést tartott.  

A kávéillat pedig egész hétvégén betöltötte az Erzsébet téri Aqváriumot, ahol a látogatók több mint negyvenféle kávét, valamint teákat, borokat, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket kóstolhattak. A szakma és a törzsközönség mellett idén is sok új vendéget vonzott az esemény, és a szervezők azt tervezik, hogy jövőre tágasabb környezetben ünneplik majd a program tízéves születésnapját.

Forrás: Vendég


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.