Imádták a vendégek az idei Kávébár Bazárt

Jövőre a program tovább nő, és valószínűleg tágasabb helyszínre költözik, ígérik a szervezők.

2 nap alatt 4 bajnokság és 2000 látogató - ezek az idei Kávébár Bazár mutatós számai, amelyek azt bizonyítják, hogy a március első hétvégéjén szervezett kávés program a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményévé vált.

A két nap során számos kiállító és program várta a vendégeket, és négy szakmai bajnokság is zajlott. A Magyar Barista Bajnokság nyertese Török Ádám lett, így ő képviseli hazánkat az amszterdami világdöntőn.

A nem hivatásos kávérajongók versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság győztese Nagy Pál Máté, a kreativitásra építő Hungarian Barista League bajnoka pedig Fazekas Andrea lett.

A Magyar Sommelier Bajnokság nyilvános döntője a rendezvény társhelyszínén, a Gerbeaud Házban szintén nagy siker volt, és idén Angerman László bizonyult a legjobbnak.

A szakmai előadásokat is nagy érdeklődés fogadta; Köztük volt a kávés szakma egyik legismertebb szereplője, Tóth Sándor a Costa Rica-i Bányai-kávéfarmon szerzett élményeiről mesélt, a szintén komoly elismerésnek örvendő Várady Tibor pedig „És amúgy ki a jó barista?” címmel kerekasztal-beszélgetést tartott.  

A kávéillat pedig egész hétvégén betöltötte az Erzsébet téri Aqváriumot, ahol a látogatók több mint negyvenféle kávét, valamint teákat, borokat, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket kóstolhattak. A szakma és a törzsközönség mellett idén is sok új vendéget vonzott az esemény, és a szervezők azt tervezik, hogy jövőre tágasabb környezetben ünneplik majd a program tízéves születésnapját.

Forrás: Vendég


Egészséges sütemények az ünnepekre

Egészséges sütemények az ünnepekre 

Karácsonykor is lehet egészségeset, de egyúttal finomat is sütni!
 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.