Imádták a vendégek az idei Kávébár Bazárt

Jövőre a program tovább nő, és valószínűleg tágasabb helyszínre költözik, ígérik a szervezők.

2 nap alatt 4 bajnokság és 2000 látogató - ezek az idei Kávébár Bazár mutatós számai, amelyek azt bizonyítják, hogy a március első hétvégéjén szervezett kávés program a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményévé vált.

A két nap során számos kiállító és program várta a vendégeket, és négy szakmai bajnokság is zajlott. A Magyar Barista Bajnokság nyertese Török Ádám lett, így ő képviseli hazánkat az amszterdami világdöntőn.

A nem hivatásos kávérajongók versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság győztese Nagy Pál Máté, a kreativitásra építő Hungarian Barista League bajnoka pedig Fazekas Andrea lett.

A Magyar Sommelier Bajnokság nyilvános döntője a rendezvény társhelyszínén, a Gerbeaud Házban szintén nagy siker volt, és idén Angerman László bizonyult a legjobbnak.

A szakmai előadásokat is nagy érdeklődés fogadta; Köztük volt a kávés szakma egyik legismertebb szereplője, Tóth Sándor a Costa Rica-i Bányai-kávéfarmon szerzett élményeiről mesélt, a szintén komoly elismerésnek örvendő Várady Tibor pedig „És amúgy ki a jó barista?” címmel kerekasztal-beszélgetést tartott.  

A kávéillat pedig egész hétvégén betöltötte az Erzsébet téri Aqváriumot, ahol a látogatók több mint negyvenféle kávét, valamint teákat, borokat, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket kóstolhattak. A szakma és a törzsközönség mellett idén is sok új vendéget vonzott az esemény, és a szervezők azt tervezik, hogy jövőre tágasabb környezetben ünneplik majd a program tízéves születésnapját.

Forrás: Vendég


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.