Íme a Borászok Borásza díj jelöltjei

2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a címet az Etyek Pincefesztiválon résztvevő borászoknak. Alapvetően különbözik ez a cím az összes eddigi borász díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek egy díj elnyeréséről, hanem maguk a borászok, akik egy-egy szavazatukkal választják ki maguk közül a legjobbat, a Borászok borászát.

Ez emeli egészen más rangra az eseményt! A legtöbb szavazatot kapott borász a cím nyertese, amelynek elnyerésével semmilyen anyagi juttatás nem jár.

A Borászok borásza kitalálója úgy döntött, hogy 2009-től ezt az eseményt még szélesebb alapra emeli, intézményesíti, ezért létrehozta a Vinum Praemium Alapítványt.

Borászok borásza:

Az a kiemelkedő bort készítő borász lehet, akit az alapítvány kuratóriuma jelöl a hazai bortermelés 50 legjobbja közé és egyszerű szavazással az 50 borász választja ki maguk közül a legjobbat.

Az év felfedezettje különdíj:

A kuratórium különdíjjal jutalmazza minden évben az általa jelölt 50 borász közül azt a borászt, aki az előző évekhez képest kiugró teljesítményével új felfedezettként jelenik meg.

Magyar Borért különdíj:

A díjat a kuratórium annak ítéli, aki megítélése szerint a legtöbbet tette a hazai szőlőfajtákért, az azokból készült borok minőségéért.

 

A Borászok borásza 2011-es jelöltjei:Bacsó András Tokaj Oremus

Balogh Zoltán Somlói Apátsági Pince

Baráth Sándor Kreinbacher Birtok

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis

Berecz Stephanie Tokaj Kikelet

Bock József Bock Pince

Bodó Judit Bott Pince

Bolyki János Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet

Bott Frigyes Bott Frigyes Pincészete

Bukolyi László Gróf Buttler Borászat

Bussay László Bussay Szőlő és Bortermelő

Demeter Zoltán Demeter Zoltán Tokaji Pincészet

Domokos Attila Dobogó Pincészet

Eszterbauer János Eszterbauer Borászat

ifj. Figula Mihály Figula Wines

Gere Attila Gere Attila Pincészete

Heimann Zoltán Heimann Családi Birtok

Homonna Attila Homonna Attila Pincészete

Horváth József Ráspi Borászat

Hudák Péter Béres Szőlőbirtok és Pincészet

Hwang, Anthony Királyudvar Szőlőbirtok

Ipacs Szabó István Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

Jásdi István Jásdi Pince

Kaló Imre Kaló Imre Pincészete

Karner Gábor Karner Gábor Kézműves Borászat

Kiss Gábor Kiss Gábor Szőlőbirtoka és Pincészete

Konyári János Konyári Pincészet

Latorczai László Sauska Pincészet

Légli Ottó Légli Szőlő- és Bortermelő Gazdaság

Liptai Zsolt Pannonhalmi Apátsági Pincészet

Losonci Bálint Losonci Pince

Dr. Lőrincz György St. Andrea

Luka Enikő Luka Pincészet

Malatinszky Csaba Malatinszky Kúria

Maurer Oszkár Maurer Pincészet

Mészáros László Disznókő

Molnár Péter Patricius Borház

Németh Attila Gábor N.A.G. Kézműves Szőlőbirtok és Borászat

Pálos Miklós Borműhely

Szászi Endre Szászi Pince

Szecskő Tamás Szecskő Pince

Szentesi József Szentesi Pince

Szepsy István Szepsy Birtok

Takács Lajos Hollóvár Pincészet

Takler Ferenc Takler Pince

Tamás Ervin Tamás Pince

Tarnóczi Zoltán Orsolya Pince

Tiffán Ede Tiffán Ede és Zsolt Pincészete

Vida Péter Vida Péter Pincészete

ifj. Weninger, Franz Weninger Pincészet


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.