Íme a Borászok Borásza díj jelöltjei

2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a címet az Etyek Pincefesztiválon résztvevő borászoknak. Alapvetően különbözik ez a cím az összes eddigi borász díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek egy díj elnyeréséről, hanem maguk a borászok, akik egy-egy szavazatukkal választják ki maguk közül a legjobbat, a Borászok borászát.

Ez emeli egészen más rangra az eseményt! A legtöbb szavazatot kapott borász a cím nyertese, amelynek elnyerésével semmilyen anyagi juttatás nem jár.

A Borászok borásza kitalálója úgy döntött, hogy 2009-től ezt az eseményt még szélesebb alapra emeli, intézményesíti, ezért létrehozta a Vinum Praemium Alapítványt.

Borászok borásza:

Az a kiemelkedő bort készítő borász lehet, akit az alapítvány kuratóriuma jelöl a hazai bortermelés 50 legjobbja közé és egyszerű szavazással az 50 borász választja ki maguk közül a legjobbat.

Az év felfedezettje különdíj:

A kuratórium különdíjjal jutalmazza minden évben az általa jelölt 50 borász közül azt a borászt, aki az előző évekhez képest kiugró teljesítményével új felfedezettként jelenik meg.

Magyar Borért különdíj:

A díjat a kuratórium annak ítéli, aki megítélése szerint a legtöbbet tette a hazai szőlőfajtákért, az azokból készült borok minőségéért.

 

A Borászok borásza 2011-es jelöltjei:Bacsó András Tokaj Oremus

Balogh Zoltán Somlói Apátsági Pince

Baráth Sándor Kreinbacher Birtok

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis

Berecz Stephanie Tokaj Kikelet

Bock József Bock Pince

Bodó Judit Bott Pince

Bolyki János Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet

Bott Frigyes Bott Frigyes Pincészete

Bukolyi László Gróf Buttler Borászat

Bussay László Bussay Szőlő és Bortermelő

Demeter Zoltán Demeter Zoltán Tokaji Pincészet

Domokos Attila Dobogó Pincészet

Eszterbauer János Eszterbauer Borászat

ifj. Figula Mihály Figula Wines

Gere Attila Gere Attila Pincészete

Heimann Zoltán Heimann Családi Birtok

Homonna Attila Homonna Attila Pincészete

Horváth József Ráspi Borászat

Hudák Péter Béres Szőlőbirtok és Pincészet

Hwang, Anthony Királyudvar Szőlőbirtok

Ipacs Szabó István Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

Jásdi István Jásdi Pince

Kaló Imre Kaló Imre Pincészete

Karner Gábor Karner Gábor Kézműves Borászat

Kiss Gábor Kiss Gábor Szőlőbirtoka és Pincészete

Konyári János Konyári Pincészet

Latorczai László Sauska Pincészet

Légli Ottó Légli Szőlő- és Bortermelő Gazdaság

Liptai Zsolt Pannonhalmi Apátsági Pincészet

Losonci Bálint Losonci Pince

Dr. Lőrincz György St. Andrea

Luka Enikő Luka Pincészet

Malatinszky Csaba Malatinszky Kúria

Maurer Oszkár Maurer Pincészet

Mészáros László Disznókő

Molnár Péter Patricius Borház

Németh Attila Gábor N.A.G. Kézműves Szőlőbirtok és Borászat

Pálos Miklós Borműhely

Szászi Endre Szászi Pince

Szecskő Tamás Szecskő Pince

Szentesi József Szentesi Pince

Szepsy István Szepsy Birtok

Takács Lajos Hollóvár Pincészet

Takler Ferenc Takler Pince

Tamás Ervin Tamás Pince

Tarnóczi Zoltán Orsolya Pince

Tiffán Ede Tiffán Ede és Zsolt Pincészete

Vida Péter Vida Péter Pincészete

ifj. Weninger, Franz Weninger Pincészet


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.