Intervitis Vienna 2011

Közel 30 %-os növekedés, csaknem 7.300 látogató, 40% a külföldiek aránya: a harmadik alkalommal megrendezésre került INTERVITIS VIENNA jelentősen felülmúlta az előzetes várakozásokat és végérvényesen megvetette lábát a piacon - tájékoztatta a Vendég&Hotel Online-t a Interpress.

„Azon nehéz helyzet ellenére, ami 2010-ben a gyenge termés miatt Ausztriában és a szomszédos országokban kialakult, a rendezvény lényegesen magasabb látogató-számot könyvelhet el, mint az előző rendezvényen 2008-ban – ez azt mutatja, hogy a vásár a legfontosabb technológiai börzeként és egyben hídként szolgál Kelet és Nyugat között és a jövőben is igény van rá „ – nyilatkozta büszkén Ulrich Kromer von Baerle a Stuttgarti Vásárközpont ügyvezető igazgatója, aki az Osztrák és Német Bortermelők Szövetségével együtt a kiállítást szervezte.

 

A 18 különböző országból Bécsbe érkezett látogatóktól az INTERVITIS VIENNA vásár nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. A kiállítók, szám szerint 189-en, 13 ország képviseletében (további 52 cég nevében) túlnyomórészt szintén elégedettek voltak.

 

Már vasárnap reggel a nyitásakor beigazolódott, hogy a vásár egyfajta híd szerepét tölti be. A Közép-európai Borfórumon 8 ország szakértői találkoztak – köztük a magyar vidékfejlesztési miniszter, Fazekas Sándor és osztrák kollégája Niki Berlakovich – hogy a 2009-2013 között zajló EU-reformokról tárgyaljanak és a konzekvenciákat levonják. Hétfőn került megrendezésre az Osztrák Bortermelők Napja, amelynek középpontjában az Európai Borpiac szabályozási törvény állt.

 

A kiállítás tematikája az alábbiak köré szerveződött: szőlő- és gyümölcstermesztés, műveléstechnika, szüretelés, palackozás és csomagolás, gyümölcs betakarítás, feldolgozás, borkészítés, marketing és forgalmazás. Az előző rendezvényhez képest nem csak a látogatószám növekedett, hanem a vásár nemzetközi jelentősége is megnőtt. A külföldi látogatók száma közel 40 % (10 %-kal több a korábbihoz képest). Mindez a Stuttgarti Vásárközpont és néhány nagy közép-európai cég intenzív marketingmunkájának köszönhető. Az élen ezúttal Csehország végzett, mögötte csak egy kicsivel maradt le Magyarország, őt követi a sorban Szlovénia, Szlovákia, Németország, Horvátország, Olaszország és Franciaország. A belföldi látogatók legnagyobb része Alsó-Ausztriából, Burgenlandból, Stájerországból és Felső-Ausztriából érkezett. A szaklátogatók aránya 68 % volt.

Ahogy a statisztika is mutatja, Magyarországról nagyon sok látogató érkezett. Az Interpress Kiállítások Kft. a Stuttgarti Vásárképviselet nevében ingyenes, előzetes internetes regisztrációhoz kötött belépőjegyeket küldött közel 500 borbarátnak. A végleges látogatói összesítés a Vásárközpont részéről még folyamatban van, de Seifert Ibolya ügyvezető igazgató elmondta, hogy az eddigi visszajelzések alapján az ország különböző részéről indultak buszos csoportok (Balatonboglárról, Verpelétről) és szép számmal egyéni látogatók is (Budapestről, Villányból, Surdról, Tatáról), hogy a kiállítást megtekintsék, tapasztalatokat cseréljenek és újdonságokat fedezzenek fel.


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.