Intervitis Vienna 2011

Közel 30 %-os növekedés, csaknem 7.300 látogató, 40% a külföldiek aránya: a harmadik alkalommal megrendezésre került INTERVITIS VIENNA jelentősen felülmúlta az előzetes várakozásokat és végérvényesen megvetette lábát a piacon - tájékoztatta a Vendég&Hotel Online-t a Interpress.

„Azon nehéz helyzet ellenére, ami 2010-ben a gyenge termés miatt Ausztriában és a szomszédos országokban kialakult, a rendezvény lényegesen magasabb látogató-számot könyvelhet el, mint az előző rendezvényen 2008-ban – ez azt mutatja, hogy a vásár a legfontosabb technológiai börzeként és egyben hídként szolgál Kelet és Nyugat között és a jövőben is igény van rá „ – nyilatkozta büszkén Ulrich Kromer von Baerle a Stuttgarti Vásárközpont ügyvezető igazgatója, aki az Osztrák és Német Bortermelők Szövetségével együtt a kiállítást szervezte.

 

A 18 különböző országból Bécsbe érkezett látogatóktól az INTERVITIS VIENNA vásár nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. A kiállítók, szám szerint 189-en, 13 ország képviseletében (további 52 cég nevében) túlnyomórészt szintén elégedettek voltak.

 

Már vasárnap reggel a nyitásakor beigazolódott, hogy a vásár egyfajta híd szerepét tölti be. A Közép-európai Borfórumon 8 ország szakértői találkoztak – köztük a magyar vidékfejlesztési miniszter, Fazekas Sándor és osztrák kollégája Niki Berlakovich – hogy a 2009-2013 között zajló EU-reformokról tárgyaljanak és a konzekvenciákat levonják. Hétfőn került megrendezésre az Osztrák Bortermelők Napja, amelynek középpontjában az Európai Borpiac szabályozási törvény állt.

 

A kiállítás tematikája az alábbiak köré szerveződött: szőlő- és gyümölcstermesztés, műveléstechnika, szüretelés, palackozás és csomagolás, gyümölcs betakarítás, feldolgozás, borkészítés, marketing és forgalmazás. Az előző rendezvényhez képest nem csak a látogatószám növekedett, hanem a vásár nemzetközi jelentősége is megnőtt. A külföldi látogatók száma közel 40 % (10 %-kal több a korábbihoz képest). Mindez a Stuttgarti Vásárközpont és néhány nagy közép-európai cég intenzív marketingmunkájának köszönhető. Az élen ezúttal Csehország végzett, mögötte csak egy kicsivel maradt le Magyarország, őt követi a sorban Szlovénia, Szlovákia, Németország, Horvátország, Olaszország és Franciaország. A belföldi látogatók legnagyobb része Alsó-Ausztriából, Burgenlandból, Stájerországból és Felső-Ausztriából érkezett. A szaklátogatók aránya 68 % volt.

Ahogy a statisztika is mutatja, Magyarországról nagyon sok látogató érkezett. Az Interpress Kiállítások Kft. a Stuttgarti Vásárképviselet nevében ingyenes, előzetes internetes regisztrációhoz kötött belépőjegyeket küldött közel 500 borbarátnak. A végleges látogatói összesítés a Vásárközpont részéről még folyamatban van, de Seifert Ibolya ügyvezető igazgató elmondta, hogy az eddigi visszajelzések alapján az ország különböző részéről indultak buszos csoportok (Balatonboglárról, Verpelétről) és szép számmal egyéni látogatók is (Budapestről, Villányból, Surdról, Tatáról), hogy a kiállítást megtekintsék, tapasztalatokat cseréljenek és újdonságokat fedezzenek fel.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.