Ismét bort választott a Magisztrátus

A képviselő testület tagjai a november 29-i ülésen - hagyományos vakbírálattal - választottak ki egy Egri Bikavért és – második alkalommal - egy Egri Csillag fehér cuvée bort, mely nedűket 2013-ban a Magisztrátus Boraként, vagyis az Önkormányzat hivatalos boraként szolgálnak fel rendezvényeken és adnak ajándékba a Városházára látogató vendégeknek.

A bírálat során a tavasszal megrendezett Egri Borvidéki Borversenyen első öt-öt helyezést elért Egri Bikavér és Egri Csillag bor került a közgyűlés asztalára, ezek a nedűk a Superior bizottság döntése nyomán valóban az Egri Borvidék legkiválóbb reprezentánsai. A Magisztrátus Bora címet a városatyák által a legjobb háromnak ítélt Egri Bikavér és Egri Csillag bor közül egy-egy kaphatja meg, a tulajdonosokkal folytatott ártárgyalás függvényében. A megvásárlandó 500-500 palackot a város magas rangú vendégeinek kínálására, megajándékozására, városmarketing célokra használja fel.

AZ EREDMÉNY:
November 29-én - természetesen a napirendek megtárgyalása után - 4 tétel Egri Csillagot és 5 tétel Egri Bikavért kóstoltak meg a képviselők. A Tarsoly József hegybíró vezetésével, az Egri Borbarát Hölgyek Egyesületének közreműködésével anonim módon végzett bírálat során a következő borokat találták a legjobbnak:

Egri Bikavér (5 tétel, vegyes évjáratból, 2004-2009-ig)
A három legjobbnak ítélt bor, szándékosan nem sorrend szerint: Egri Korona Borház - Egri Bikavér 2009; Vitavin Kft. - Egri Bikavér 2007; Molnár Pincészet - Egri Bikavér 2004.

Egri Csillag (4 tétel a 2011-es évjáratból, mert az ötödik jogosult borászat az Egri Csillagból már nem rendelkezik a kiírásnak megfelelő bormennyiséggel)
A három legjobbnak ítélt bor, szándékosan nem sorrend szerint:
Besenyei Borház - Egri Csillag 2011; Gál Lajos - Egri Csillag 2011; Demeter Pincészet - Egri Csillag 2011.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.