Ismét bort választott a Magisztrátus

A képviselő testület tagjai a november 29-i ülésen - hagyományos vakbírálattal - választottak ki egy Egri Bikavért és – második alkalommal - egy Egri Csillag fehér cuvée bort, mely nedűket 2013-ban a Magisztrátus Boraként, vagyis az Önkormányzat hivatalos boraként szolgálnak fel rendezvényeken és adnak ajándékba a Városházára látogató vendégeknek.

A bírálat során a tavasszal megrendezett Egri Borvidéki Borversenyen első öt-öt helyezést elért Egri Bikavér és Egri Csillag bor került a közgyűlés asztalára, ezek a nedűk a Superior bizottság döntése nyomán valóban az Egri Borvidék legkiválóbb reprezentánsai. A Magisztrátus Bora címet a városatyák által a legjobb háromnak ítélt Egri Bikavér és Egri Csillag bor közül egy-egy kaphatja meg, a tulajdonosokkal folytatott ártárgyalás függvényében. A megvásárlandó 500-500 palackot a város magas rangú vendégeinek kínálására, megajándékozására, városmarketing célokra használja fel.

AZ EREDMÉNY:
November 29-én - természetesen a napirendek megtárgyalása után - 4 tétel Egri Csillagot és 5 tétel Egri Bikavért kóstoltak meg a képviselők. A Tarsoly József hegybíró vezetésével, az Egri Borbarát Hölgyek Egyesületének közreműködésével anonim módon végzett bírálat során a következő borokat találták a legjobbnak:

Egri Bikavér (5 tétel, vegyes évjáratból, 2004-2009-ig)
A három legjobbnak ítélt bor, szándékosan nem sorrend szerint: Egri Korona Borház - Egri Bikavér 2009; Vitavin Kft. - Egri Bikavér 2007; Molnár Pincészet - Egri Bikavér 2004.

Egri Csillag (4 tétel a 2011-es évjáratból, mert az ötödik jogosult borászat az Egri Csillagból már nem rendelkezik a kiírásnak megfelelő bormennyiséggel)
A három legjobbnak ítélt bor, szándékosan nem sorrend szerint:
Besenyei Borház - Egri Csillag 2011; Gál Lajos - Egri Csillag 2011; Demeter Pincészet - Egri Csillag 2011.


Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.