Ismét kávéillat lepi el a Millenárist

Egy év kihagyás után, április 9-10-én ismét a Millenárison zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizenkettedik KávéBár Bazár. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak harminc kiállító termékeiből - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

A világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülnek az espressók, filterkávék és különféle tejes italok. Egyre több standon lehet prémium kávékapszulákat is kipróbálni, sőt, forradalminak számító tejhabosítógépet is tesztelhet most a közönség. A kávés szakma színe-java felvonul az eseményen, és olyan exkluzív kávégépek is felbukkannak a standokon, melyek ára a középkategóriás autókéval vetekszik.


Kávék, borok és báritalok a világ legjobb területeiről
Spanyolországból és Belgiumból is érkezik nyerskávé-kereskedő, különleges arabica és fine robusta cuppingokkal készülve a kávérajongóknak. A kávé jövője, a hazai piac helyzete, a nemzetközi trendek és a válsághelyzetek kezelése is a szakmai kerekasztal-beszélgetések fontos kérdései közé tartoznak majd. A kávék mellett borok, báritalok és rengeteg program is vár a látogatókra. Hazai és külföldi borászatok termékei, prémium párlatok, koktélok és sörök kortyolgatása is a belépőbe tartozik Budapest legnagyobb kávébárjában. Az ingyenes kóstolók mellett pedig számos izgalmas tételt lehet megvásárolni az új-zélandi sauvignon blanc-ok, argentin malbecek, vagy olasz primitivók választékából. A hidratálás mindig fontos egy ilyen eseményen, ezért a tisztított víz szintén grátisz szolgáltatás a Bazáron. A szervezők évek óta igyekeznek környezettudatos megoldásokat alkalmazni, így idén ismét a Boomerang Cupshare újrahasznosított kávéspoharait kapja minden vendég érkezéskor a karszalagja mellé.


A kóstolás mellett versenyek és mesterkurzusok a hétvégén
A két nap során számos kísérőesemény zajlik a Millenáris csupaüveg D csarnokában. Szombaton rendezik a filterkávésok országos versenyét, a Brew Blend Challenge bajnokságot, valamint vezetett kóstolókat és szakmai workshopokat is találunk a programválasztékban. Téma lesz például a bean to bar csokoládék világa, ahol a terroir éppúgy fontos, mint a borok esetében – és ebből szó szerint is ízelítőt kapunk. De megismerkedhetünk a legújabb sörpiaci trendekkel – persze pohárral a kézben, akárcsak az új-zélandi borvilág néhány kiemelt szereplőjével, vasárnap pedig japán és kínai zöld teák kóstolója lesz a MeetUp teremben. A kávéínyencek számára pedig kihagyhatatlan cuppingokkal indul a vasárnap, utána lazításként KávéBár Rum Session zajlik előadásokkal és természetesen kóstolókkal. A kiállítói standoknál szintén szerveződnek programok, lesz például hagyományos etióp kávékészítési ceremónia mindkét napon, pálinkák és ginek bemutatója, valamint számos akcióval is készülnek a cégek azoknak, akik bevásárolnának otthonra.

A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény 10:00-18:00 között tart nyitva, s az indusztriális csarnok tereit betölti majd a kávéillat. A bejárat mellett kávé piaggio és frissítő espresso tonik fogadja a látogatókat. Az esemény karszalagjával lehet ingyenesen kóstolgatni a standoknál, és jó idő esetén érdemes kávé-piknikezni Budapest egyik legjobb parkjában, a helyszínt adó Millenárison.


KIÁLLÍTÓK:
KÁVÉ: ALPRO, Awaken, BÁNYAI, Caffé Diemme, Coffee Lenoa, Cracker Jack Coffee Roasters, Ethicoffee, Goosebumps, Impresso Coffee Lab, Kávétársaság, KTRL coffee roastery, La Marzocco, Molnár Barista Coffee, MYPOD, Roastopus, Sanremo Coffee Machines, Steamhouse, Sucafina, Xorxios

BOR/PÁRLAT
AB OVO, Agárdi Bar, Eldorado- Koktélbolt, Final Cocktail, Liquid Gold Bar

GASZTRO
Chococard, Stelázsi, Va Bene Pizza

VÍZ/ALKOHOLMENTES ITALOK
BWT Hungária, Mayer Szörp, Dilmah Tea, D&B-BigBen Teaház

ESZKÖZ
Boomerang Cupshare, PlaccON

További információk: www.kavebar.hu  


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?