Itt a Nébih válasza a Sauska-visszahívásra

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az alábbi válaszokat adta a hvg.hu megkeresésére.

Az ügyben a Hvg szerkesztősége megkereste a Sauska pincészetet, amint válaszokat kaptak kérdéseikre, frissítik cikküket.

1. Mi indokolta a Sauska pincészet több borának azonnali visszahívását a kereskedelmi forgalomból?

A Sauska és Társa Kft. ügyfél által előállított és forgalmazott borászati termékek nyomon követési jogsértése miatt rendelte el a Nébih a visszahívást.

2. Mikor lesz nyilvános az ügyben készült jegyzőkönyv? A hatósági eljárás során keletkezett dokumentumokat, így a jegyzőkönyvet is – a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően – kizárólag az érintett, azaz a Sauska és Társa Kft. ismerheti meg (irat-betekintési jog). Az esettel kapcsolatos részletes és nyilvános információk elérhetőek a „jogsértés listán”: http://portal.nebih.gov.hu/jogsertesek

3. Mik a vizsgálat megállapításai, amelyek indokolják a szigort?

A Nébih minden nyomon követési jogsértés gyanúja esetén azonnali hatállyal és haladéktalanul kötelezi az élelmiszer-vállalkozásokat az élelmiszerlánc-biztonsági intézkedések végrehajtására, az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény és a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény alapján.

4. Várhatóak-e további lépések az ügyben?

A Sauska és Társa Kft. a hatósággal együttműködik és a hatóság által elrendelt intézkedéseket végrehajtja, azonban a hatósági eljárás folyamatban van, további részleteket annak lezárását követően áll módunkban kiadni.

Forrás: hvg.hu


Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.