Itt a Nébih válasza a Sauska-visszahívásra

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az alábbi válaszokat adta a hvg.hu megkeresésére.

Az ügyben a Hvg szerkesztősége megkereste a Sauska pincészetet, amint válaszokat kaptak kérdéseikre, frissítik cikküket.

1. Mi indokolta a Sauska pincészet több borának azonnali visszahívását a kereskedelmi forgalomból?

A Sauska és Társa Kft. ügyfél által előállított és forgalmazott borászati termékek nyomon követési jogsértése miatt rendelte el a Nébih a visszahívást.

2. Mikor lesz nyilvános az ügyben készült jegyzőkönyv? A hatósági eljárás során keletkezett dokumentumokat, így a jegyzőkönyvet is – a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően – kizárólag az érintett, azaz a Sauska és Társa Kft. ismerheti meg (irat-betekintési jog). Az esettel kapcsolatos részletes és nyilvános információk elérhetőek a „jogsértés listán”: http://portal.nebih.gov.hu/jogsertesek

3. Mik a vizsgálat megállapításai, amelyek indokolják a szigort?

A Nébih minden nyomon követési jogsértés gyanúja esetén azonnali hatállyal és haladéktalanul kötelezi az élelmiszer-vállalkozásokat az élelmiszerlánc-biztonsági intézkedések végrehajtására, az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény és a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény alapján.

4. Várhatóak-e további lépések az ügyben?

A Sauska és Társa Kft. a hatósággal együttműködik és a hatóság által elrendelt intézkedéseket végrehajtja, azonban a hatósági eljárás folyamatban van, további részleteket annak lezárását követően áll módunkban kiadni.

Forrás: hvg.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.