Itt a Nébih válasza a Sauska-visszahívásra

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az alábbi válaszokat adta a hvg.hu megkeresésére.

Az ügyben a Hvg szerkesztősége megkereste a Sauska pincészetet, amint válaszokat kaptak kérdéseikre, frissítik cikküket.

1. Mi indokolta a Sauska pincészet több borának azonnali visszahívását a kereskedelmi forgalomból?

A Sauska és Társa Kft. ügyfél által előállított és forgalmazott borászati termékek nyomon követési jogsértése miatt rendelte el a Nébih a visszahívást.

2. Mikor lesz nyilvános az ügyben készült jegyzőkönyv? A hatósági eljárás során keletkezett dokumentumokat, így a jegyzőkönyvet is – a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően – kizárólag az érintett, azaz a Sauska és Társa Kft. ismerheti meg (irat-betekintési jog). Az esettel kapcsolatos részletes és nyilvános információk elérhetőek a „jogsértés listán”: http://portal.nebih.gov.hu/jogsertesek

3. Mik a vizsgálat megállapításai, amelyek indokolják a szigort?

A Nébih minden nyomon követési jogsértés gyanúja esetén azonnali hatállyal és haladéktalanul kötelezi az élelmiszer-vállalkozásokat az élelmiszerlánc-biztonsági intézkedések végrehajtására, az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény és a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény alapján.

4. Várhatóak-e további lépések az ügyben?

A Sauska és Társa Kft. a hatósággal együttműködik és a hatóság által elrendelt intézkedéseket végrehajtja, azonban a hatósági eljárás folyamatban van, további részleteket annak lezárását követően áll módunkban kiadni.

Forrás: hvg.hu


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.