Itt a street food fesztivál adventi vásár verzióban

Összegyúrták az ünnepi fényárral, fahéj illattal hívogató adventi vásárok szerethető részeit némi emelkedett hüttés hangulattal és változatos nemzetközi street food fogásokkal, amiből a 2021-es szezonra megszületett a Winter Food Fest.

A belváros szívében, a Deák Ferenc téren, a jól ismert Fröccsterasznál végre úgy érinthet meg az ünnepi, télies hangulat, hogy a forralt borod, puncsod mellé fővárosi kedvencek hozzák el a kényelmesen fogyasztható különlegességeiket. Sőt, ebben a formában még sosem találkozhattunk a Mazel Tov, a Tereza vagy a 101 Bistro csapatával és fogásaival, nekik is új és izgalmas ez a téli kaland! Nem mellesleg pedig egy újgenerációs gasztro-összefogásként debütálnak, leporolván mindent, amit a megszokott vásárokról gondoltunk és tapasztaltunk - tájékoztatták lapunkat az összefogás résztvevői.



A La Cabina, a mexikói Tereza street food kistestvére sült paradicsomlevest kínál, és egy tépett malacos quesadillát is megmutatnak. A chili con carnéjuk pedig kihagyhatatlan, igazi átmelegítő fogás. A Mazel Tov egy kis Közel-keletet és néhány kanálnyi Marokkót hozott a Winter Food Fest-re: a vegán lencsekrémlevesük, a bárányhúsos, ízgazdag, fűszeres-gyömbéres marokkói harira raguleves és saját Reuben szendvicsük közül választhatunk.



Akik a téli baráti összejöveteleket, közös lakomákat füstös húsok nélkül el sem tudják képzelni, a Smoke Riders csapatának kínálatából szemezgethetnek: marhából és malacból állítanak össze szaftos tépett húsos szendvicseket, de a meleg, hömpölygő sajtszósszal leöntött cheese fries is elérhető. A Széll Kálmán térről most a pesti oldalra is átkacsint a tajvani specialitásokra kortárs szemléletben fókuszáló 101 Bistro. Energiát, melegséget és mély ízeket hozó tradicionális marhalevesükbe 12 órán át készülő szaftos oldalas, lamien tészta is kerül, de érkezik az arany kimcsi és a remegős onsen tojás csilimorzsával fogás is. A csiliből otthonra is vásárolhatunk.



Desszertfronton a Chimney Cake régi családi receptúra alapján készített hagyományos és rendhagyó kürtőskalácsaiban bízhatunk. A Winter Food Fest-re az alapok mellett egy töltött, pisztáciakrémes kürtőst fejlesztettek.

Vasárnaptól csütörtökig 12:00-22:00 óráig, pénteken és szombaton 12:00-00:00-ig a Winter Food Fest-en bebizonyosodik: ilyen is lehet egy adventi forgatag!


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.