Itt a street food fesztivál adventi vásár verzióban

Összegyúrták az ünnepi fényárral, fahéj illattal hívogató adventi vásárok szerethető részeit némi emelkedett hüttés hangulattal és változatos nemzetközi street food fogásokkal, amiből a 2021-es szezonra megszületett a Winter Food Fest.

A belváros szívében, a Deák Ferenc téren, a jól ismert Fröccsterasznál végre úgy érinthet meg az ünnepi, télies hangulat, hogy a forralt borod, puncsod mellé fővárosi kedvencek hozzák el a kényelmesen fogyasztható különlegességeiket. Sőt, ebben a formában még sosem találkozhattunk a Mazel Tov, a Tereza vagy a 101 Bistro csapatával és fogásaival, nekik is új és izgalmas ez a téli kaland! Nem mellesleg pedig egy újgenerációs gasztro-összefogásként debütálnak, leporolván mindent, amit a megszokott vásárokról gondoltunk és tapasztaltunk - tájékoztatták lapunkat az összefogás résztvevői.



A La Cabina, a mexikói Tereza street food kistestvére sült paradicsomlevest kínál, és egy tépett malacos quesadillát is megmutatnak. A chili con carnéjuk pedig kihagyhatatlan, igazi átmelegítő fogás. A Mazel Tov egy kis Közel-keletet és néhány kanálnyi Marokkót hozott a Winter Food Fest-re: a vegán lencsekrémlevesük, a bárányhúsos, ízgazdag, fűszeres-gyömbéres marokkói harira raguleves és saját Reuben szendvicsük közül választhatunk.



Akik a téli baráti összejöveteleket, közös lakomákat füstös húsok nélkül el sem tudják képzelni, a Smoke Riders csapatának kínálatából szemezgethetnek: marhából és malacból állítanak össze szaftos tépett húsos szendvicseket, de a meleg, hömpölygő sajtszósszal leöntött cheese fries is elérhető. A Széll Kálmán térről most a pesti oldalra is átkacsint a tajvani specialitásokra kortárs szemléletben fókuszáló 101 Bistro. Energiát, melegséget és mély ízeket hozó tradicionális marhalevesükbe 12 órán át készülő szaftos oldalas, lamien tészta is kerül, de érkezik az arany kimcsi és a remegős onsen tojás csilimorzsával fogás is. A csiliből otthonra is vásárolhatunk.



Desszertfronton a Chimney Cake régi családi receptúra alapján készített hagyományos és rendhagyó kürtőskalácsaiban bízhatunk. A Winter Food Fest-re az alapok mellett egy töltött, pisztáciakrémes kürtőst fejlesztettek.

Vasárnaptól csütörtökig 12:00-22:00 óráig, pénteken és szombaton 12:00-00:00-ig a Winter Food Fest-en bebizonyosodik: ilyen is lehet egy adventi forgatag!


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.