Izgalmas új koncepció az idei dubaji gasztrofesztiválon

A Dubai Food Festival (DFF), a Közel-Kelet legnagyobb éves kulináris ünnepe a jövő hónapban kezdődik, hogy gasztronómiai események és élmények izgalmas sorával ünnepelje 10. születésnapját.

Április 21. és május 7. között a város az ínyencek zarándokhelyévé válik, hiszen több száz étterem, kávézó és étkezde kínál házi jellegzetességeket és egyedi kulináris élményeket.

 

Dubaj éttermi vendéglátása hihetetlen átalakuláson ment keresztül az elmúlt évtizedben, a város vezető globális gasztronómiai központtá nőtte ki magát, és megerősítette pozícióját a világ gasztronómiai fővárosaként. Ezalatt az időszak alatt több mint kétszeresére nőtt a város éttermeinek száma, azaz 2023-ra több mint 13 ezerre - szemben a 2013-as 5500 vendéglátó egységgel.

A város izgalmas ételkoncepciók, pop-up éttermi események, rejtett gyöngyszemnek számító vendéglátó egységek, "farmtól az asztalig" étkezési tapasztalatok és különös étkezdék megjelenésének helyszínévé vált. Ezeket a változatos és egyedi gasztroélményeket ünneplik a DFF során. A város kivételes kulináris tehetségét olyan globális díjakkal is elismerték, mint a Michelin Guide Dubai, a Gault&Millau UAE guide és a MENA's 50 Best Restaurants (MENA régió 50 legjobb étterme).

 

A 2023-as Dubai Food Festival lesz az eddigi legnagyobb és legizgalmasabb rendezvény, amely sokféle eseményt és tevékenységet kínál az ételrajongók számára.

  • Kulináris műhelyek: mesterkurzusok elismert szakácsokkal, kaviár kinyerés és osztriga felnyitás órák, főzőtanfolyamok gyerekeknek, gasztrotúrák, Mesterszakácsok Asztala program, degusztációs vacsorák, DFF gasztrotúrák és még sok más
  • Dubaj Éttermei Hét: a fesztivál kedvence eseménye április 27. és május 8. között tér vissza, exkluzív menüsorral és kedvezményes árakkal a város 50 legjobb éttermében
  • Etisalat Tengerparti Kantin (Etisalat Beach Canteen): A Sunset Mall mögött található népszerű étkezde is visszatér a 17 napos rendezvény alatt, bemutatva házi gyártású termékeit
  • 10 dirhamos fogás (10 Dirham Dish): A fesztivál 10. évfordulójának megünneplésére a résztvevő éttermek és kávézók a fesztivál ideje alatt csak 10 AED-ért kínálják saját specialitásaikat

Még több info a rendezvénysorozatról: ITT


Top 150 termelő, FeteKert, Magyar Konyha

Top 150 termelő, FeteKert, Magyar Konyha 

Az vagy, amit megeszel - tartja a kínai mondás. Többek közt ennek igazságtartalmáról is szó esett azon a kiadványbemutatón, ahová szerkesztőségünk is meghívást kapott.
Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról

Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról 

Egy év leforgása alatt az értékesített őrölt kávé mennyisége 3,7 százalékkal csökkent, míg a szemes kávé 1,9 százalékkal, a kapszulás kávék kategóriája pedig volumenben 5,1 százalékkal nőtt.
Andy Warhol és az Absolut vodka

Andy Warhol és az Absolut vodka 

Limitált kiadású Andy Warhol palackkal ünnepli az Absolut a művész újra felfedezett kék festményét.
Vörösborfesztivál-nyitány Villányban

Vörösborfesztivál-nyitány Villányban 

A koncertek mellett lesz szüreti felvonulás és bemutatkoznak a borrendek is...
Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal

Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal 

Christian André Pettersen és Dalnoki Bence együtt főztek a METRO Gasztroakadémia konyháján.
Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be

Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be 

A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést.
Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék

Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék  

Mostantól magasabb fokozatra kapcsolnak a Gasztrohegy lakói: május végéig más és más programokkal várják a vendégeket.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság

Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság 

A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Ünnepi rendezvény a Vámház körúton

Ünnepi rendezvény a Vámház körúton 

A mozgó éttermek a Vámház körúton ünneplik a századik rendezvényt.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.