Izgalmas új koncepció az idei dubaji gasztrofesztiválon

A Dubai Food Festival (DFF), a Közel-Kelet legnagyobb éves kulináris ünnepe a jövő hónapban kezdődik, hogy gasztronómiai események és élmények izgalmas sorával ünnepelje 10. születésnapját.

Április 21. és május 7. között a város az ínyencek zarándokhelyévé válik, hiszen több száz étterem, kávézó és étkezde kínál házi jellegzetességeket és egyedi kulináris élményeket.

 

Dubaj éttermi vendéglátása hihetetlen átalakuláson ment keresztül az elmúlt évtizedben, a város vezető globális gasztronómiai központtá nőtte ki magát, és megerősítette pozícióját a világ gasztronómiai fővárosaként. Ezalatt az időszak alatt több mint kétszeresére nőtt a város éttermeinek száma, azaz 2023-ra több mint 13 ezerre - szemben a 2013-as 5500 vendéglátó egységgel.

A város izgalmas ételkoncepciók, pop-up éttermi események, rejtett gyöngyszemnek számító vendéglátó egységek, "farmtól az asztalig" étkezési tapasztalatok és különös étkezdék megjelenésének helyszínévé vált. Ezeket a változatos és egyedi gasztroélményeket ünneplik a DFF során. A város kivételes kulináris tehetségét olyan globális díjakkal is elismerték, mint a Michelin Guide Dubai, a Gault&Millau UAE guide és a MENA's 50 Best Restaurants (MENA régió 50 legjobb étterme).

 

A 2023-as Dubai Food Festival lesz az eddigi legnagyobb és legizgalmasabb rendezvény, amely sokféle eseményt és tevékenységet kínál az ételrajongók számára.

  • Kulináris műhelyek: mesterkurzusok elismert szakácsokkal, kaviár kinyerés és osztriga felnyitás órák, főzőtanfolyamok gyerekeknek, gasztrotúrák, Mesterszakácsok Asztala program, degusztációs vacsorák, DFF gasztrotúrák és még sok más
  • Dubaj Éttermei Hét: a fesztivál kedvence eseménye április 27. és május 8. között tér vissza, exkluzív menüsorral és kedvezményes árakkal a város 50 legjobb éttermében
  • Etisalat Tengerparti Kantin (Etisalat Beach Canteen): A Sunset Mall mögött található népszerű étkezde is visszatér a 17 napos rendezvény alatt, bemutatva házi gyártású termékeit
  • 10 dirhamos fogás (10 Dirham Dish): A fesztivál 10. évfordulójának megünneplésére a résztvevő éttermek és kávézók a fesztivál ideje alatt csak 10 AED-ért kínálják saját specialitásaikat

Még több info a rendezvénysorozatról: ITT


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.