A tévészakács kijelentette, hogy aggódik, mert nőni fog az elhízottak száma. Úgy véli egyébként, az egészséges ételek is lehetnek olcsóak, csak az emberek nem tudják, hogyan készítsék el őket. Oliver felszólította a kormányzatot, hogy vezessen be szankciókat a gyorséttermek ellen, és azt javasolta, az élelmiszerek csomagolásán piros, sárga és zöld színekkel jelezzék, hogy egészséges-e, vagy nem. Azt is javasolta, hogy tegyék kényelmesebbé az iskolai menzákat, hogy minél vonzóbbak legyenek a diákok számára. A BBC riportere, Nick Triggle azt mondta, hogy Oliver nyilvánvaló dolgokat mond, és rámutatott arra, hogyan költi az adófizetők pénzét, és felvázolta, hogyan lett a magát kezdetben apolitikusként aposztrofáló szakácsból olyan személyiség, aki mindig a kormányzat tudomására hozza, mi a véleménye. (www.costsectorcatering.co.uk)
Jamie aggódik a szegények miatt
Jamie Oliver szerint a szegényebb családok egyre több olcsó és egészségtelen ételt fognak fogyasztani a válság miatt.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.