A tévészakács kijelentette, hogy aggódik, mert nőni fog az elhízottak száma. Úgy véli egyébként, az egészséges ételek is lehetnek olcsóak, csak az emberek nem tudják, hogyan készítsék el őket. Oliver felszólította a kormányzatot, hogy vezessen be szankciókat a gyorséttermek ellen, és azt javasolta, az élelmiszerek csomagolásán piros, sárga és zöld színekkel jelezzék, hogy egészséges-e, vagy nem. Azt is javasolta, hogy tegyék kényelmesebbé az iskolai menzákat, hogy minél vonzóbbak legyenek a diákok számára. A BBC riportere, Nick Triggle azt mondta, hogy Oliver nyilvánvaló dolgokat mond, és rámutatott arra, hogyan költi az adófizetők pénzét, és felvázolta, hogyan lett a magát kezdetben apolitikusként aposztrofáló szakácsból olyan személyiség, aki mindig a kormányzat tudomására hozza, mi a véleménye. (www.costsectorcatering.co.uk)
Jamie aggódik a szegények miatt
Jamie Oliver szerint a szegényebb családok egyre több olcsó és egészségtelen ételt fognak fogyasztani a válság miatt.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Új korszak a siófoki menzán
Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.