Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Ötnapos rendezvénysorozaton mutatják be nemzetközi szakértőknek a magyar borélet és borvidékek kiválóságait, hogy növeljék a magyar borok versenyképességét a külföldi piacokon.

Az április 21. és 25. között megrendezésre kerülő Hungarian Wine Summit hazánk egyik legexkluzívabb boreseménye, amelynek célja a magyar borászok versenyképességének növelése a nemzetközi piacon.

A Magyar Bormarketing Ügynökség égisze alatt és a Nemzeti Bormarketing Stratégiához illeszkedő Magyar Bor Csúcstalálkozó megújult lehetőséget kínál a nemzetközi célpiacokról érkező kereskedők, importőrök, influenszerek számára, hogy többszáz magyar bort fedezzenek fel.

A rendezvényen a magyar borászok lehetőséget kapnak a nemzetközi kapcsolatok építésére és piacok bővítésére. Felvonulnak a magyar borélet képviselői és szakmai találkozók keretein belül mutatják be boraikat a nemzetközi célpiacról érkező borszakmai képviselőknek, ezzel is növelve a magyar borok versenyképességét.

Április 22-én a Millenáris Parkban tartott szakmai rendezvényen a borszakma nemzetközi képviselői megismerhették a magyar borszakma kiemelkedő alakjait, sokszínű magyar borvidékeket, az izgalmas hazai borokat és stílusokat. Az esemény során ismertetésre kerültek Magyarország borászati ​​kiválóságai, a különböző díjnyertes borok, az édes Tokaji borok, a vulkanikus talajból születő fehér és vörösborok, illetve a feltörekvő habzóborok.

Hungarian Wine Summit
Hungarian Wine Summit
Fotó: MBÜ

A két különteremben is több érdekes szakmai előadások keretében merülhettek el az érdeklődők hazánk őshonos szőlőfajtáiról Gere Andrea és Kristian Kielmayer idegenvezetésével tudhattak meg mindent a Balaton és Villányi régió jellegzetességeiről és az itt születő fehér és vörösborok sokféleségéről, egyedi sajátosságairól.

A másik teremben Dr. Kovács Barnabás és Makai Gergely mutatta be a forradalmi szemléletű fiatal borászok munkáját, majd ezeket követően külön masterclass előadás foglalkozott a fenntartható szemléletű borkészítéssel, illetve a megfizethető és ízletes borokkal.

Az úgynevezett „Kóstoló és B2B Partnerkereső zóna” különleges lehetőséget adott arra, hogy a 150 magyar borpincészet közel 500 borát megkóstolhassák a vendégek.  

Hungarian Wine Summit
Hungarian Wine Summit
Fotó: MBÜ

A konferencia harmadik napjától terepbejárásra kerül sor. A mesterkurzusok témáit követve a szakmai látogatók bejárják Tokaj, Eger, Etyek-Buda, Szekszárd, Villány, és a Balaton szőlőtermő régióit, hogy még részletesebben megismerhessék a borvidékek és a pincészetek sajátosságait. Egyúttal a borászok ismét lehetőséget kapnak boraik bemutatására.


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.