Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Ötnapos rendezvénysorozaton mutatják be nemzetközi szakértőknek a magyar borélet és borvidékek kiválóságait, hogy növeljék a magyar borok versenyképességét a külföldi piacokon.

Az április 21. és 25. között megrendezésre kerülő Hungarian Wine Summit hazánk egyik legexkluzívabb boreseménye, amelynek célja a magyar borászok versenyképességének növelése a nemzetközi piacon.

A Magyar Bormarketing Ügynökség égisze alatt és a Nemzeti Bormarketing Stratégiához illeszkedő Magyar Bor Csúcstalálkozó megújult lehetőséget kínál a nemzetközi célpiacokról érkező kereskedők, importőrök, influenszerek számára, hogy többszáz magyar bort fedezzenek fel.

A rendezvényen a magyar borászok lehetőséget kapnak a nemzetközi kapcsolatok építésére és piacok bővítésére. Felvonulnak a magyar borélet képviselői és szakmai találkozók keretein belül mutatják be boraikat a nemzetközi célpiacról érkező borszakmai képviselőknek, ezzel is növelve a magyar borok versenyképességét.

Április 22-én a Millenáris Parkban tartott szakmai rendezvényen a borszakma nemzetközi képviselői megismerhették a magyar borszakma kiemelkedő alakjait, sokszínű magyar borvidékeket, az izgalmas hazai borokat és stílusokat. Az esemény során ismertetésre kerültek Magyarország borászati ​​kiválóságai, a különböző díjnyertes borok, az édes Tokaji borok, a vulkanikus talajból születő fehér és vörösborok, illetve a feltörekvő habzóborok.

Hungarian Wine Summit
Hungarian Wine Summit
Fotó: MBÜ

A két különteremben is több érdekes szakmai előadások keretében merülhettek el az érdeklődők hazánk őshonos szőlőfajtáiról Gere Andrea és Kristian Kielmayer idegenvezetésével tudhattak meg mindent a Balaton és Villányi régió jellegzetességeiről és az itt születő fehér és vörösborok sokféleségéről, egyedi sajátosságairól.

A másik teremben Dr. Kovács Barnabás és Makai Gergely mutatta be a forradalmi szemléletű fiatal borászok munkáját, majd ezeket követően külön masterclass előadás foglalkozott a fenntartható szemléletű borkészítéssel, illetve a megfizethető és ízletes borokkal.

Az úgynevezett „Kóstoló és B2B Partnerkereső zóna” különleges lehetőséget adott arra, hogy a 150 magyar borpincészet közel 500 borát megkóstolhassák a vendégek.  

Hungarian Wine Summit
Hungarian Wine Summit
Fotó: MBÜ

A konferencia harmadik napjától terepbejárásra kerül sor. A mesterkurzusok témáit követve a szakmai látogatók bejárják Tokaj, Eger, Etyek-Buda, Szekszárd, Villány, és a Balaton szőlőtermő régióit, hogy még részletesebben megismerhessék a borvidékek és a pincészetek sajátosságait. Egyúttal a borászok ismét lehetőséget kapnak boraik bemutatására.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.