Az igazgató külön hangsúlyozta, ő „csupán” vezeti a több téren piacvezető céget, hiszen a Balaton-partiak 100 százalékban német tulajdonban vannak. Azonban azoknál a termékeknél, ahol lehet – a narancs- és citrusfélékből készültekre ez nyilván nem vonatkozik – kizárólag magyar alapanyagot használnak fel, és arra ügyelnek, hogy az immár 31 éves cég hagyományait megőrizzék. A gyártás terén különben 20,2 százalékot tudhatnak magukénak a hazai „gyümölcstortából”, ez 1,2 százalékos növekedést jelent az előző évi adatokhoz képest, és tavaly 17,6 milliárd bevételt regisztrálhattak. Szintén 2007-ben sikeres kooperációt hajtottak végre a Szentkirályi Ásványvízzel, idén pedig már aláírták a BOMBA! gyártójával az együttműködést, ennek értelmében kizárólagos forgalmazóivá váltak e fiatal korosztályt megcélzó italnak. SIÓ-ék a még kisebbekre is gondoltak: most vezetik be a piacra VitaTigris elnevezésű gyümölcspüréjüket, amely színtiszta gyümölcsből áll, cukor és tartósítószer nélkül, és ez az innováció szakmai körökben igazi meglepetés.
Jó a SIÓ
A piac teljes átrendeződése, a tradicionális termékek háttérbe szorulása, a nagy szénsavas multik előretörése – dióhéjben e témákról beszélt részletesen Fazekas Endre, a SIÓ-ECKES Kft. ügyvezető igazgatója éves gazdasági sajtótájékoztatójukon, amelyet április 3-án tartottak a Gerbeaud Ház Atrium termében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben
A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken
Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn
A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak.

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban
Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.

Hamburger – mindenek felett?
Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.