Jó a SIÓ

A piac teljes átrendeződése, a tradicionális termékek háttérbe szorulása, a nagy szénsavas multik előretörése – dióhéjben e témákról beszélt részletesen Fazekas Endre, a SIÓ-ECKES Kft. ügyvezető igazgatója éves gazdasági sajtótájékoztatójukon, amelyet április 3-án tartottak a Gerbeaud Ház Atrium termében.

Az igazgató külön hangsúlyozta, ő „csupán” vezeti a több téren piacvezető céget, hiszen a Balaton-partiak 100 százalékban német tulajdonban vannak. Azonban azoknál a termékeknél, ahol lehet – a narancs- és citrusfélékből készültekre ez nyilván nem vonatkozik – kizárólag magyar alapanyagot használnak fel, és arra ügyelnek, hogy az immár 31 éves cég hagyományait megőrizzék. A gyártás terén különben 20,2 százalékot tudhatnak magukénak a hazai „gyümölcstortából”, ez 1,2 százalékos növekedést jelent az előző évi adatokhoz képest, és tavaly 17,6 milliárd bevételt regisztrálhattak. Szintén 2007-ben sikeres kooperációt hajtottak végre a Szentkirályi Ásványvízzel, idén pedig már aláírták a BOMBA! gyártójával az együttműködést, ennek értelmében kizárólagos forgalmazóivá váltak e fiatal korosztályt megcélzó italnak. SIÓ-ék a még kisebbekre is gondoltak: most vezetik be a piacra VitaTigris elnevezésű gyümölcspüréjüket, amely színtiszta gyümölcsből áll, cukor és tartósítószer nélkül, és ez az innováció szakmai körökben igazi meglepetés.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.