A társaság több mint 1100 hektár területről, mintegy kétezer termelőtől vásárolja fel a szőlőt, és az eddigi évektől eltérően már most, nyár végén nyilvánosságra hozza a felvásárlási árakat, ezzel kiszámíthatóságot tudunk biztosítani a termelőknek - jelentette be a vezérigazgató.
Eszerint a sárgamuskotály kilójáért 140 forintot kínálnak, ami 17 százalékkal magasabb ár, mint tavaly volt. A hagyományos hegyaljai szőlők - a furmint és a hárslevelű - felvásárlási ára 90 forintról indul, de a legjobb minőségű, 25 mustfok fölötti szőlő kilójáért 200 forintot is ad a Tokaj Kereskedőház. Az első osztályú aszú kilogrammonként ára 2400 forint.
A sárgamuskotály átvétele szeptember 5-én kezdődik, ugyanakkor a társaság arra kéri a termelőket, hogy az idén, éppen az aszúsodás és a jobb minőség és ebben az esetben a magasabb ár miatt, kezdjék később a szüretet. Az aszút akár még novemberben is átveszik.
Goreczky Gergely azt is elmondta: a cég kiszámíthatóságot és biztonságot nyújt a velük szerződésben lévő hegyaljai termelőknek, akik, mint eddig is, legkésőbb december 15-ig pénzükhöz jutnak. A felvásárlásra szánt pénz a cég rendelkezésére áll - tette hozzá.
Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy az 5800 hektáros borvidéken az idén várhatóan 300-330 ezer mázsa szőlő terem. A tőkék jól viselték a telet, a tavaszt és a nyári hőséget egyaránt, egészségesek a fürtök, ennek köszönhetően jó szüret várható 2013-ban.
Jó lesz az idei termés
(MTI) - Mennyiségben és minőségben is jó szüretet várnak a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, a térség legnagyobb borászati és borkereskedelmi társasága, a kizárólag állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház az idén 95-100 ezer mázsa szőlő és kedvező időjárás esetén 5-6 ezer mázsa aszú felvásárlásával számol - mondta Goreczky Gergely vezérigazgató szerdán Tolcsván, sajtótájékoztatón.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.