A társaság több mint 1100 hektár területről, mintegy kétezer termelőtől vásárolja fel a szőlőt, és az eddigi évektől eltérően már most, nyár végén nyilvánosságra hozza a felvásárlási árakat, ezzel kiszámíthatóságot tudunk biztosítani a termelőknek - jelentette be a vezérigazgató.
Eszerint a sárgamuskotály kilójáért 140 forintot kínálnak, ami 17 százalékkal magasabb ár, mint tavaly volt. A hagyományos hegyaljai szőlők - a furmint és a hárslevelű - felvásárlási ára 90 forintról indul, de a legjobb minőségű, 25 mustfok fölötti szőlő kilójáért 200 forintot is ad a Tokaj Kereskedőház. Az első osztályú aszú kilogrammonként ára 2400 forint.
A sárgamuskotály átvétele szeptember 5-én kezdődik, ugyanakkor a társaság arra kéri a termelőket, hogy az idén, éppen az aszúsodás és a jobb minőség és ebben az esetben a magasabb ár miatt, kezdjék később a szüretet. Az aszút akár még novemberben is átveszik.
Goreczky Gergely azt is elmondta: a cég kiszámíthatóságot és biztonságot nyújt a velük szerződésben lévő hegyaljai termelőknek, akik, mint eddig is, legkésőbb december 15-ig pénzükhöz jutnak. A felvásárlásra szánt pénz a cég rendelkezésére áll - tette hozzá.
Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy az 5800 hektáros borvidéken az idén várhatóan 300-330 ezer mázsa szőlő terem. A tőkék jól viselték a telet, a tavaszt és a nyári hőséget egyaránt, egészségesek a fürtök, ennek köszönhetően jó szüret várható 2013-ban.
Jó lesz az idei termés
(MTI) - Mennyiségben és minőségben is jó szüretet várnak a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, a térség legnagyobb borászati és borkereskedelmi társasága, a kizárólag állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház az idén 95-100 ezer mázsa szőlő és kedvező időjárás esetén 5-6 ezer mázsa aszú felvásárlásával számol - mondta Goreczky Gergely vezérigazgató szerdán Tolcsván, sajtótájékoztatón.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.