Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél?

Egy jó bartender nem magának csinál koktélt, hanem a vendégeknek – mondja Steier Máté, a Zazie Bistro & Bar koktélmestere.

A MOL Campus épületében található Zazie Bistro & Bar megújította koktélkínálatát, mint írják közleményükben. Az új itallap koncepcióját és a koktélokat Steier Máté, az étterem bartendere álmodta meg. A változtatás célja az volt, hogy a vendégek igényeihez igazodva olyan koktélkínálatot hozzanak létre, amely egyszerre nyújt ismerős és izgalmas ízélményeket.

Egy jó bartender nem saját magának csinál koktélt, hanem a vendégeknek. Igyekszünk olyan ízeket kínálni, amelyek izgalmasak, máshol nem találkozhatnak velük, és persze finomak is

– mondta Steier Máté.

Steier Máté
Steier Máté
Fotó: Zazie Bistro & Bar

Aperitif menü: könnyedség és kifinomultság

Az új koktélmenü egyik újdonsága az Aperitif menü, ebben kapott helyet az étterem egyik legnépszerűbb itala, a Zazie Garden, egy könnyed uborkás-kapros gin tonic bodzával, amely már régóta a vendégek egyik legnagyobb kedvence. Nem szezonális itallapot készítettek, így olyan ízvilágú koktélok is megtalálhatóak itt, mint a Figroni fügés negroni, vagy a bergamot likőrös-pisztáciás-málnahabos Kisstacchio. De a kínálat részét képezi az Old Fashioned és az Aperol Spritz is, így a klasszikus, jól ismert ízeket is megtalálják a vendégek.

Digestif menü: desszertitalok és télies hangulat

A fogások után ajánlott Digestif menü két különlegességet is tartalmaz. Az első a Velvet Dream, amely egy desszertital vegán avokádó krémlikőrrel, vaníliával és kakaóval. A másik különlegesség a Winter Leaf, egy szilvás-fahéjas whisky-s koktél, amely tökéletesen idézi meg a karácsonyi hangulatot. Elmaradhatatlan persze a sorból az Espresso Martini, az Irish Coffee és az Amaretto Sour, amik szintén sokak kedvencei.

Klasszikusok – topkivitelezésben

A signature koktélok mellett mindenki megtalálja a kedvenc klasszikusait is, legyen az egy negroni, porn star martini, cosmopolitan, margarita, gyümölcsös daiquiri variáció, moscow mule, vagy mojito. A bartender szerint a vendégek körében továbbra is nagy az igény a jól ismert ízekre, ezért ezek is kiemelt helyet kaptak az itallapon.

 

 


Pezsgők és aszúk arzenálja várja e héten a pesti ötcsillagos házban

Pezsgők és aszúk arzenálja várja e héten a pesti ötcsillagos házban 

Hagyományos érlelésű pezsgőkből és tokaji aszúkból rendez kóstolót a Winelovers december 27-én, a budapesti Hotel Intercontinentalban.
Közönségdíjas a Master Good karácsonyi tévéreklámja

Közönségdíjas a Master Good karácsonyi tévéreklámja 

Az egyik szakmai portál közönségdíját vehették át.
Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós

Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós 

Mindez az Europion reprezentatív felméréséből derül ki, amelynek során a magyar lakosság karácsonyi és újévi szokásait, valamint a magyarok kedvenc ételeit, filmjeit, zenéit vizsgálták.
Hamarosan Budapesten is nyílik egy Time Out Market

Hamarosan Budapesten is nyílik egy Time Out Market 

2025-ben megnyílhat az első olyan gasztronómiai és kultúrális központ, amely már a világ több nagyvárosában létezik.
Hová tart a világ? Már a méregdrága Dubai csokiban sem bízhat az ember

Hová tart a világ? Már a méregdrága Dubai csokiban sem bízhat az ember 

A baden-württembergi élelmiszer-ellenőrző hatóságok Dubai csokikat vizsgált meg, és arra jutottak, hogy azok nemkívánatos anyagokat tartalmaztak.
Magyar Bormarketing Ügynökség: év végi összegzés

Magyar Bormarketing Ügynökség: év végi összegzés  

A Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) mintegy 70 projektet valósított meg 9 országban a most búcsúzó esztendőben.
A hazai tulajdonú, Horeca-szegmensben jelen lévő cégcsoport idei eredményei

A hazai tulajdonú, Horeca-szegmensben jelen lévő cégcsoport idei eredményei 

A magyar tulajdonú cégcsoport éves gazdasági összefoglalója.
Magyar felhasználótól jött idén az ételkiszállító legnagyobb rendelése

Magyar felhasználótól jött idén az ételkiszállító legnagyobb rendelése  

Rekordgyorsan, kevesebb mint 4 perc alatt kiszállított étel, egy millió forintos bevásárlás és közel ezer leadott rendelés egy felhasználótól: több rendhagyó eredmény is született 2024-ben a foodoránál.
Kiderült, idén milyen ételekből rendeltük a legtöbbet

Kiderült, idén milyen ételekből rendeltük a legtöbbet 

Egy kisebb jéghegyet és 3 és fél tonnányi macskaalmot szállítottak ki az idén a futárok.
Kihirdették az idei év legjobb mézét

Kihirdették az idei év legjobb mézét 

Egy szolnoki akácméz lett idén a győztes befutó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.