Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél?

Egy jó bartender nem magának csinál koktélt, hanem a vendégeknek – mondja Steier Máté, a Zazie Bistro & Bar koktélmestere.

A MOL Campus épületében található Zazie Bistro & Bar megújította koktélkínálatát, mint írják közleményükben. Az új itallap koncepcióját és a koktélokat Steier Máté, az étterem bartendere álmodta meg. A változtatás célja az volt, hogy a vendégek igényeihez igazodva olyan koktélkínálatot hozzanak létre, amely egyszerre nyújt ismerős és izgalmas ízélményeket.

Egy jó bartender nem saját magának csinál koktélt, hanem a vendégeknek. Igyekszünk olyan ízeket kínálni, amelyek izgalmasak, máshol nem találkozhatnak velük, és persze finomak is

– mondta Steier Máté.

Steier Máté
Steier Máté
Fotó: Zazie Bistro & Bar

Aperitif menü: könnyedség és kifinomultság

Az új koktélmenü egyik újdonsága az Aperitif menü, ebben kapott helyet az étterem egyik legnépszerűbb itala, a Zazie Garden, egy könnyed uborkás-kapros gin tonic bodzával, amely már régóta a vendégek egyik legnagyobb kedvence. Nem szezonális itallapot készítettek, így olyan ízvilágú koktélok is megtalálhatóak itt, mint a Figroni fügés negroni, vagy a bergamot likőrös-pisztáciás-málnahabos Kisstacchio. De a kínálat részét képezi az Old Fashioned és az Aperol Spritz is, így a klasszikus, jól ismert ízeket is megtalálják a vendégek.

Digestif menü: desszertitalok és télies hangulat

A fogások után ajánlott Digestif menü két különlegességet is tartalmaz. Az első a Velvet Dream, amely egy desszertital vegán avokádó krémlikőrrel, vaníliával és kakaóval. A másik különlegesség a Winter Leaf, egy szilvás-fahéjas whisky-s koktél, amely tökéletesen idézi meg a karácsonyi hangulatot. Elmaradhatatlan persze a sorból az Espresso Martini, az Irish Coffee és az Amaretto Sour, amik szintén sokak kedvencei.

Klasszikusok – topkivitelezésben

A signature koktélok mellett mindenki megtalálja a kedvenc klasszikusait is, legyen az egy negroni, porn star martini, cosmopolitan, margarita, gyümölcsös daiquiri variáció, moscow mule, vagy mojito. A bartender szerint a vendégek körében továbbra is nagy az igény a jól ismert ízekre, ezért ezek is kiemelt helyet kaptak az itallapon.

 

 


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.