Jónás és a bálna

A bibliai történet szerint, amikor Jónást bedobták a tengerbe, egy cethal gyomrában élte túl a három napig tartó tengeri utazást. Jónás egyik mai utódja, az e névre hallgató kézműves sörház a pesti Bálna gyomrában már csaknem két (hó)napja nyitva – és egyre többen látogatják.

Ez már csak azért is nagy eredmény, hiszen amúgy a sokat megélt Bálna (lánykori nevén: Cet) gyomra igen üresen kong: az említett kézműves sörház, valamint egy-két korán bezáró kávéházon, kisbolton, kiállítási termen kívül semmi nincs nyitva a belsőjében.

Pedig ottjártunkor épp Radics Gigi koncertezett a legfelső szinten, de egy-két bágyadt nyugdíjason, meg néhány megrögzött Gigi-rajongón kívül mást nem találtunk az amúgy másutt a fővárosban ezerrel dübörgő szombat éjszakában.

De maradjunk a Jónásnál: Reketye Trifán Zoltán vágott bele a valóban nem mindennapi vállalkozásba, akinek alig pár hete volt megteremteni azt az indusztriális minimális designú tágas belső teret, amely jól illik az elsősorban fiatal közönséget megszólító helyhez.

Magyar kézműves sörfőzdéktől (Legenda, Brandecken, Kárpi) kínál különféle kézműves söröket, amelyek mind míves módon, adalékanyagok felhasználása nélkül készülnek, akárcsak azok a kézműves szörpök (cola stb nincs), amelyek szintén szerepelnek még a kínálatban.

160 nm-nyi terasz is tartozik Jónásékhoz, amely tavasztól- késő őszig nyilván közkedvelt lesz majd, főleg ha megvalósul az a fővárosi turisztikai elképzelés, miszerint tavasztól hajók állnak majd meg a Dunán a most még igencsak korgó gyomorral árválkodó Bálnánál. 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.