Jótékony célú éttermet nyit Jon Bon Jovi

Soul Kitchen néven nyitja meg éttermét Jon Bon Jovi. A 49 éves amerikai rocksztár vendéglőjében mindenki annyit fizet az ételért, amennyit tud...

A New Jersey állambeli Red Bank-ben nyitja meg harmadik éttermét az amerikai rockfenomén. A közösségi-étterem az alacsony jövedelmű családokat célozza meg vevőkör gyanánt. Az üzemeltető Jon Bon Jovi Soul Foundation egyik alapvető feladata a hajléktalanság elleni küzdelem, de emellett egyéb szociális kérdésekre is fókuszál a szervezet. Az all-you-can-eat éttermek mintájára tehát itt az újabb pay-what-you-can vendéglátóhely, melynek üzemeltetéséhez a városi önkormányzat egy használaton kívüli autókarosszéria üzlet helyiségével járult hozzá.

A Soul Kitchen-ben a rocksztár és teljes családja is tényleges munkát végez majd. "Ha látni akarsz tányérmosogatás közben, itt megnézheted, mennyire jó vagyok ebben!- mondta Jon Bon Jovi. - Ha az étkezés után van rá módod, tegyél be egy húszdollárost egy borítékba, és gondolj arra, hogy ezzel a melletted ülő család étkezéséhez is hozzájárultál."

Az étteremben arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a vendégek önkéntes munkával egyenlítsék ki az elfogyasztott étel ellenértékét.

A közösségi-étterem intézménye nem új az Egyesült Államokban, Denverben és Oregonban is működnek már hasonló vendéglátó helyek. A rocksztár alapítványának tevékenysége kapcsán tavaly novemberben Barack Obama elnök Jon Bon Jovit a Fehér Ház egyik munkacsoportjának (Council on Community Solutions) tagjává nevezte ki. 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.