Jótékony célú éttermet nyit Jon Bon Jovi

Soul Kitchen néven nyitja meg éttermét Jon Bon Jovi. A 49 éves amerikai rocksztár vendéglőjében mindenki annyit fizet az ételért, amennyit tud...

A New Jersey állambeli Red Bank-ben nyitja meg harmadik éttermét az amerikai rockfenomén. A közösségi-étterem az alacsony jövedelmű családokat célozza meg vevőkör gyanánt. Az üzemeltető Jon Bon Jovi Soul Foundation egyik alapvető feladata a hajléktalanság elleni küzdelem, de emellett egyéb szociális kérdésekre is fókuszál a szervezet. Az all-you-can-eat éttermek mintájára tehát itt az újabb pay-what-you-can vendéglátóhely, melynek üzemeltetéséhez a városi önkormányzat egy használaton kívüli autókarosszéria üzlet helyiségével járult hozzá.

A Soul Kitchen-ben a rocksztár és teljes családja is tényleges munkát végez majd. "Ha látni akarsz tányérmosogatás közben, itt megnézheted, mennyire jó vagyok ebben!- mondta Jon Bon Jovi. - Ha az étkezés után van rá módod, tegyél be egy húszdollárost egy borítékba, és gondolj arra, hogy ezzel a melletted ülő család étkezéséhez is hozzájárultál."

Az étteremben arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a vendégek önkéntes munkával egyenlítsék ki az elfogyasztott étel ellenértékét.

A közösségi-étterem intézménye nem új az Egyesült Államokban, Denverben és Oregonban is működnek már hasonló vendéglátó helyek. A rocksztár alapítványának tevékenysége kapcsán tavaly novemberben Barack Obama elnök Jon Bon Jovit a Fehér Ház egyik munkacsoportjának (Council on Community Solutions) tagjává nevezte ki. 


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.