Jótékony célú éttermet nyit Jon Bon Jovi

Soul Kitchen néven nyitja meg éttermét Jon Bon Jovi. A 49 éves amerikai rocksztár vendéglőjében mindenki annyit fizet az ételért, amennyit tud...

A New Jersey állambeli Red Bank-ben nyitja meg harmadik éttermét az amerikai rockfenomén. A közösségi-étterem az alacsony jövedelmű családokat célozza meg vevőkör gyanánt. Az üzemeltető Jon Bon Jovi Soul Foundation egyik alapvető feladata a hajléktalanság elleni küzdelem, de emellett egyéb szociális kérdésekre is fókuszál a szervezet. Az all-you-can-eat éttermek mintájára tehát itt az újabb pay-what-you-can vendéglátóhely, melynek üzemeltetéséhez a városi önkormányzat egy használaton kívüli autókarosszéria üzlet helyiségével járult hozzá.

A Soul Kitchen-ben a rocksztár és teljes családja is tényleges munkát végez majd. "Ha látni akarsz tányérmosogatás közben, itt megnézheted, mennyire jó vagyok ebben!- mondta Jon Bon Jovi. - Ha az étkezés után van rá módod, tegyél be egy húszdollárost egy borítékba, és gondolj arra, hogy ezzel a melletted ülő család étkezéséhez is hozzájárultál."

Az étteremben arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a vendégek önkéntes munkával egyenlítsék ki az elfogyasztott étel ellenértékét.

A közösségi-étterem intézménye nem új az Egyesült Államokban, Denverben és Oregonban is működnek már hasonló vendéglátó helyek. A rocksztár alapítványának tevékenysége kapcsán tavaly novemberben Barack Obama elnök Jon Bon Jovit a Fehér Ház egyik munkacsoportjának (Council on Community Solutions) tagjává nevezte ki. 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.