Jótékony célú éttermet nyit Jon Bon Jovi

Soul Kitchen néven nyitja meg éttermét Jon Bon Jovi. A 49 éves amerikai rocksztár vendéglőjében mindenki annyit fizet az ételért, amennyit tud...

A New Jersey állambeli Red Bank-ben nyitja meg harmadik éttermét az amerikai rockfenomén. A közösségi-étterem az alacsony jövedelmű családokat célozza meg vevőkör gyanánt. Az üzemeltető Jon Bon Jovi Soul Foundation egyik alapvető feladata a hajléktalanság elleni küzdelem, de emellett egyéb szociális kérdésekre is fókuszál a szervezet. Az all-you-can-eat éttermek mintájára tehát itt az újabb pay-what-you-can vendéglátóhely, melynek üzemeltetéséhez a városi önkormányzat egy használaton kívüli autókarosszéria üzlet helyiségével járult hozzá.

A Soul Kitchen-ben a rocksztár és teljes családja is tényleges munkát végez majd. "Ha látni akarsz tányérmosogatás közben, itt megnézheted, mennyire jó vagyok ebben!- mondta Jon Bon Jovi. - Ha az étkezés után van rá módod, tegyél be egy húszdollárost egy borítékba, és gondolj arra, hogy ezzel a melletted ülő család étkezéséhez is hozzájárultál."

Az étteremben arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a vendégek önkéntes munkával egyenlítsék ki az elfogyasztott étel ellenértékét.

A közösségi-étterem intézménye nem új az Egyesült Államokban, Denverben és Oregonban is működnek már hasonló vendéglátó helyek. A rocksztár alapítványának tevékenysége kapcsán tavaly novemberben Barack Obama elnök Jon Bon Jovit a Fehér Ház egyik munkacsoportjának (Council on Community Solutions) tagjává nevezte ki. 


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.