Karácsonyi csúcs a Fény utcai Augusztnál

Kuglóf, bonbon, aprósütemények, és végre lesz ismét a régi korok emlékeként saját díszítésű karácsonyfa, meg persze bejgli bejgli hátán, hiszen karácsony közeledtével az az igazi sztár.

Auguszt József, a cukrászdát alapító Auguszt család sarja: "A Fény utcai Auguszt a két világháború között a budai oldal ikonikus cukrászdája volt, nagyapám, id. Auguszt József pedig a korabeli főváros megbecsült, népszerű polgára.

Akkoriban a bejglin, kuglófon, bonbonokon, aprósüteményeken kívül még egy karácsonyi különlegesség készült az Augusztnál: a saját termékekkel feldíszített, kis, ajándékba adható karácsonyfák. Sokan küldték ezt üzleti partnereiknek, ügyvédjüknek, orvosuknak.

Mivel nagyapám nagyon jóban volt a krisztinavárosi görög katolikus templom plébánosával, a megmaradt karácsonyfákat az ünnepek után átvitette a szerb templomba, így Vízkeresztkor az ortodox karácsony fényét is emelhették.

Ebben az évben mi is felélesztjük ezt a hagyományt a Fény utcai üzletben, és készülnek a kis karácsonyfák, melyet a megrendelő igényei szerint díszítünk fel." 

A 30 cm magas, nordmann fenyőágakból épített, arányos kis karácsonyfák mellett még egy újdonság várja a vásárlókat: a csomagolások színe a kávéház hangulatához igazodott, és az azt meghatározó lila színekben pompáznak. A hagyományos gasztronómiai együttműködés a Törley Pezsgőpincészettel az ünnepek alkalmával is folytatódik, így a trüffelek pezsgővel készülnek.

De lesz persze a karácsony meghatározó desszertje, a diós és mákos bejgli, az édes és sós aprósütemények, a koldustallér, a csokoládés narancsív és még megannyi finomság.

Forrás: Auguszt


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.