Kedves, családias és még jól is főznek: ismét nyitva a VakVarjú Buda

Valahogy végtelen nyugalom szállja meg az embert, amikor olyan üzenet érkezik a postaládájába, amely arról szól, hogy a VakVarjú csapata megnyitja vagy újranyitja valamelyik egységét. Így volt ez most is: bár hathónaposra tervezték a teljes átalakítást követő újranyitását az újbudai Kondorosi uszoda szomszédságában lévő éttermüknek, azonban az élet közbeszólt, és emiatt 4 hónappal csúszott az időpont. De az újranyitásra a meghívott biztos lehet abban: ha "varjús" invitálás jön - akkor szinte hazaérkezik, nyugalom és családias ízek várják.

A tavaly április óta tartó felújítást követően idén január 30-ától végre ismét megnyitott a VakVarjú Buda. Ahol az étteremcsalád alapítójától, kezdetek óta vezetőjétől és lelkétől, Semsei Rudolftól épp azt halljuk a nyitás perceiben, hogy a 900 millió forintért megvalósult felújítás, és "új tollakba öltöztetés" bizony embert próbáló vállalkozás volt - még olyan edzett vendéglátós vállalkozónak is, amilyennek Semseit ismeri a szakma.

Beltér / Forrás: VakVarjú
Beltér / Forrás: VakVarjú

 

Az étteremcsalád legidősebb tagját az alapokra visszabontva építették újjá, hogy egy modern, játékos, a színekkel és formákkal bátran kísérletező, azonban 

a családias vendéglátás minden jellemzőjét továbbra is magában foglaló izgalmas és kedves étterem szülessen a helyén.

Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf így fogalmaz:

Újbudán nőttem fel és a mai napig ide köt az életem. Számunkra a vendégeink a legfontosabbak, mindannyiuk törzsvendég nálunk. Manapság étterembe járni nem olcsó mulatság, ezért még inkább törekszünk arra, hogy minden egyes nálunk eltöltött pillanat ünneppé váljon”

Szalagátvágás, a nyitás pillanata - jobbról a második Semsei Rudolf, mellette balra a kerület polgármestere / Forrás: VakVarjú
Szalagátvágás, a nyitás pillanata - jobbról a második Semsei Rudolf, mellette balra a kerület polgármestere / Forrás: VakVarjú
Az immár több mint 150 vendég befogadására alkalmas VakVarjú Buda bája és kedvessége, az ételek stílusa és a megszokott árak mit sem változtak, miközben az étterem kívül-belül megújult, halljuk. És ez nem kevés: ma olyan árakon vendéglátást kínálni, amit még képes megfizetni a vendég, és ezért nem felismerhetetlen apró pontokat kap a tányérjára, hanem emberes adagokat, kíváló minőségben, de egyben a mai egészséges élet elvárásainak megfelelően - ez nagy érték.

Egy étterem legyen otthonos, játékos és meleg hangulatú,

halljuk az étteremcsalád-alapítójától. Gyereksarok, bébiszitter, játszótér a külső térben, tágas terasz sok-sok élő zöld növénnyel és hamarosan termő fűszerkerttel, Szabó Attila belsőépítészt dícsérő belsőépítészi játékos elemekkel megtűzdelve - ez ma a VakVarjú Buda. 

Ahová - még szinte meg sem nyílt ismét - máris egymásnak adják a kilincset régi törzsvendégek és a környéken lakó vagy ott megfordulók, hogy ebédeljenek egy jót a barátságos, megújult környezetben.

Az új vendégtérben szeparálható terekkel tökéletes helyet teremtettek családi ünnepekhez és üzleti beszélgetésekhez, az étterem különleges tapétával borított falai az egyik szegletben a viktoriánus Angliát, a másikban a ’20-as éveket, a harmadikban a polgári Újbudát idézik. 

Esténként újra élő zongoraszó lesz, ígéri Semsei Rudolf, mégpedig azért, teszi hozzá, mert

a vendégeink nagyon szeretik az élő muzsikát, és nekünk az a legfontosabb, hogy ők jól érezzék magukat.

Esténként tehát ismét felcsendülnek az ismerős dallamok a zongorából, a borlapon különleges tételek sorakoznak, az egyedülálló gin-tonic és pálinkaválaszték mellett az étlapon magyar hagyományok találkoznak nemzetközi ízekkel.

Néhány fogás a kínálatból / Forrás: VakVarjú
Néhány fogás a kínálatból / Forrás: VakVarjú

A nyitóünnepséget az étteremcsalád tulajdonosain kívül jelen volt Dr. László Imre, Újbuda polgármestere, Hintsch György alpolgármester, Görög András, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Simon Károly és Tóth Zoltán, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. részéről.

Dr. László Imre kiemelte,

egy kerület attól lesz igazán otthonos, ha a közszolgálatásokon kívül a kikapcsolódást segítő helyek is elérhetők. Így a helyiek életminősége a felújított VakVarjúnak köszönhetően is tovább emelkedett. Többé, élhetőbbé és szórakoztatóbbá vált így a kerület.

Végül ígéretet kapunk arra, hogy hamarosan érkezik az új törzskártya-program tele meglepetésekkel, majd a VakVarjú-éttermek egyik ünnepélyes pillanata jön el, amikor Szkaliczki Csaba Örs, a Budapest-Szentimrevárosi Szent Imre Plébánia plébánosa felszenteli és megáldja a helyet,.

Majd ezt követően a Varjú-csapat felszolgálói rászállnak az egyre csak érkező ebédvendégekre, hogy megtudják, ki mit kér, és már hozzák is a legújabb, magas technológiával felszerelt konyháról, amely hatalmas üvegtábláinak köszönhetően belátható a vendégtérről, és ahol a ház konyhai csapata a séf és helyettese irányításával a finom ételek elkészítésén dolgozik.

 


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.