A tavaly április óta tartó felújítást követően idén január 30-ától végre ismét megnyitott a VakVarjú Buda. Ahol az étteremcsalád alapítójától, kezdetek óta vezetőjétől és lelkétől, Semsei Rudolftól épp azt halljuk a nyitás perceiben, hogy a 900 millió forintért megvalósult felújítás, és "új tollakba öltöztetés" bizony embert próbáló vállalkozás volt - még olyan edzett vendéglátós vállalkozónak is, amilyennek Semseit ismeri a szakma.
Az étteremcsalád legidősebb tagját az alapokra visszabontva építették újjá, hogy egy modern, játékos, a színekkel és formákkal bátran kísérletező, azonban
a családias vendéglátás minden jellemzőjét továbbra is magában foglaló izgalmas és kedves étterem szülessen a helyén.
Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf így fogalmaz:
Újbudán nőttem fel és a mai napig ide köt az életem. Számunkra a vendégeink a legfontosabbak, mindannyiuk törzsvendég nálunk. Manapság étterembe járni nem olcsó mulatság, ezért még inkább törekszünk arra, hogy minden egyes nálunk eltöltött pillanat ünneppé váljon”
Az immár több mint 150 vendég befogadására alkalmas VakVarjú Buda bája és kedvessége, az ételek stílusa és a megszokott árak mit sem változtak, miközben az étterem kívül-belül megújult, halljuk. És ez nem kevés: ma olyan árakon vendéglátást kínálni, amit még képes megfizetni a vendég, és ezért nem felismerhetetlen apró pontokat kap a tányérjára, hanem emberes adagokat, kíváló minőségben, de egyben a mai egészséges élet elvárásainak megfelelően - ez nagy érték.
Egy étterem legyen otthonos, játékos és meleg hangulatú,
halljuk az étteremcsalád-alapítójától. Gyereksarok, bébiszitter, játszótér a külső térben, tágas terasz sok-sok élő zöld növénnyel és hamarosan termő fűszerkerttel, Szabó Attila belsőépítészt dícsérő belsőépítészi játékos elemekkel megtűzdelve - ez ma a VakVarjú Buda.
Ahová - még szinte meg sem nyílt ismét - máris egymásnak adják a kilincset régi törzsvendégek és a környéken lakó vagy ott megfordulók, hogy ebédeljenek egy jót a barátságos, megújult környezetben.
Az új vendégtérben szeparálható terekkel tökéletes helyet teremtettek családi ünnepekhez és üzleti beszélgetésekhez, az étterem különleges tapétával borított falai az egyik szegletben a viktoriánus Angliát, a másikban a ’20-as éveket, a harmadikban a polgári Újbudát idézik.
Esténként újra élő zongoraszó lesz, ígéri Semsei Rudolf, mégpedig azért, teszi hozzá, mert
a vendégeink nagyon szeretik az élő muzsikát, és nekünk az a legfontosabb, hogy ők jól érezzék magukat.
Esténként tehát ismét felcsendülnek az ismerős dallamok a zongorából, a borlapon különleges tételek sorakoznak, az egyedülálló gin-tonic és pálinkaválaszték mellett az étlapon magyar hagyományok találkoznak nemzetközi ízekkel.
A nyitóünnepséget az étteremcsalád tulajdonosain kívül jelen volt Dr. László Imre, Újbuda polgármestere, Hintsch György alpolgármester, Görög András, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Simon Károly és Tóth Zoltán, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. részéről.
Dr. László Imre kiemelte,
egy kerület attól lesz igazán otthonos, ha a közszolgálatásokon kívül a kikapcsolódást segítő helyek is elérhetők. Így a helyiek életminősége a felújított VakVarjúnak köszönhetően is tovább emelkedett. Többé, élhetőbbé és szórakoztatóbbá vált így a kerület.
Végül ígéretet kapunk arra, hogy hamarosan érkezik az új törzskártya-program tele meglepetésekkel, majd a VakVarjú-éttermek egyik ünnepélyes pillanata jön el, amikor Szkaliczki Csaba Örs, a Budapest-Szentimrevárosi Szent Imre Plébánia plébánosa felszenteli és megáldja a helyet,.
Majd ezt követően a Varjú-csapat felszolgálói rászállnak az egyre csak érkező ebédvendégekre, hogy megtudják, ki mit kér, és már hozzák is a legújabb, magas technológiával felszerelt konyháról, amely hatalmas üvegtábláinak köszönhetően belátható a vendégtérről, és ahol a ház konyhai csapata a séf és helyettese irányításával a finom ételek elkészítésén dolgozik.