Kedves, családias és még jól is főznek: ismét nyitva a VakVarjú Buda

Valahogy végtelen nyugalom szállja meg az embert, amikor olyan üzenet érkezik a postaládájába, amely arról szól, hogy a VakVarjú csapata megnyitja vagy újranyitja valamelyik egységét. Így volt ez most is: bár hathónaposra tervezték a teljes átalakítást követő újranyitását az újbudai Kondorosi uszoda szomszédságában lévő éttermüknek, azonban az élet közbeszólt, és emiatt 4 hónappal csúszott az időpont. De az újranyitásra a meghívott biztos lehet abban: ha "varjús" invitálás jön - akkor szinte hazaérkezik, nyugalom és családias ízek várják.

A tavaly április óta tartó felújítást követően idén január 30-ától végre ismét megnyitott a VakVarjú Buda. Ahol az étteremcsalád alapítójától, kezdetek óta vezetőjétől és lelkétől, Semsei Rudolftól épp azt halljuk a nyitás perceiben, hogy a 900 millió forintért megvalósult felújítás, és "új tollakba öltöztetés" bizony embert próbáló vállalkozás volt - még olyan edzett vendéglátós vállalkozónak is, amilyennek Semseit ismeri a szakma.

Beltér / Forrás: VakVarjú
Beltér / Forrás: VakVarjú

 

Az étteremcsalád legidősebb tagját az alapokra visszabontva építették újjá, hogy egy modern, játékos, a színekkel és formákkal bátran kísérletező, azonban 

a családias vendéglátás minden jellemzőjét továbbra is magában foglaló izgalmas és kedves étterem szülessen a helyén.

Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf így fogalmaz:

Újbudán nőttem fel és a mai napig ide köt az életem. Számunkra a vendégeink a legfontosabbak, mindannyiuk törzsvendég nálunk. Manapság étterembe járni nem olcsó mulatság, ezért még inkább törekszünk arra, hogy minden egyes nálunk eltöltött pillanat ünneppé váljon”

Szalagátvágás, a nyitás pillanata - jobbról a második Semsei Rudolf, mellette balra a kerület polgármestere / Forrás: VakVarjú
Szalagátvágás, a nyitás pillanata - jobbról a második Semsei Rudolf, mellette balra a kerület polgármestere / Forrás: VakVarjú
Az immár több mint 150 vendég befogadására alkalmas VakVarjú Buda bája és kedvessége, az ételek stílusa és a megszokott árak mit sem változtak, miközben az étterem kívül-belül megújult, halljuk. És ez nem kevés: ma olyan árakon vendéglátást kínálni, amit még képes megfizetni a vendég, és ezért nem felismerhetetlen apró pontokat kap a tányérjára, hanem emberes adagokat, kíváló minőségben, de egyben a mai egészséges élet elvárásainak megfelelően - ez nagy érték.

Egy étterem legyen otthonos, játékos és meleg hangulatú,

halljuk az étteremcsalád-alapítójától. Gyereksarok, bébiszitter, játszótér a külső térben, tágas terasz sok-sok élő zöld növénnyel és hamarosan termő fűszerkerttel, Szabó Attila belsőépítészt dícsérő belsőépítészi játékos elemekkel megtűzdelve - ez ma a VakVarjú Buda. 

Ahová - még szinte meg sem nyílt ismét - máris egymásnak adják a kilincset régi törzsvendégek és a környéken lakó vagy ott megfordulók, hogy ebédeljenek egy jót a barátságos, megújult környezetben.

Az új vendégtérben szeparálható terekkel tökéletes helyet teremtettek családi ünnepekhez és üzleti beszélgetésekhez, az étterem különleges tapétával borított falai az egyik szegletben a viktoriánus Angliát, a másikban a ’20-as éveket, a harmadikban a polgári Újbudát idézik. 

Esténként újra élő zongoraszó lesz, ígéri Semsei Rudolf, mégpedig azért, teszi hozzá, mert

a vendégeink nagyon szeretik az élő muzsikát, és nekünk az a legfontosabb, hogy ők jól érezzék magukat.

Esténként tehát ismét felcsendülnek az ismerős dallamok a zongorából, a borlapon különleges tételek sorakoznak, az egyedülálló gin-tonic és pálinkaválaszték mellett az étlapon magyar hagyományok találkoznak nemzetközi ízekkel.

Néhány fogás a kínálatból / Forrás: VakVarjú
Néhány fogás a kínálatból / Forrás: VakVarjú

A nyitóünnepséget az étteremcsalád tulajdonosain kívül jelen volt Dr. László Imre, Újbuda polgármestere, Hintsch György alpolgármester, Görög András, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Simon Károly és Tóth Zoltán, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. részéről.

Dr. László Imre kiemelte,

egy kerület attól lesz igazán otthonos, ha a közszolgálatásokon kívül a kikapcsolódást segítő helyek is elérhetők. Így a helyiek életminősége a felújított VakVarjúnak köszönhetően is tovább emelkedett. Többé, élhetőbbé és szórakoztatóbbá vált így a kerület.

Végül ígéretet kapunk arra, hogy hamarosan érkezik az új törzskártya-program tele meglepetésekkel, majd a VakVarjú-éttermek egyik ünnepélyes pillanata jön el, amikor Szkaliczki Csaba Örs, a Budapest-Szentimrevárosi Szent Imre Plébánia plébánosa felszenteli és megáldja a helyet,.

Majd ezt követően a Varjú-csapat felszolgálói rászállnak az egyre csak érkező ebédvendégekre, hogy megtudják, ki mit kér, és már hozzák is a legújabb, magas technológiával felszerelt konyháról, amely hatalmas üvegtábláinak köszönhetően belátható a vendégtérről, és ahol a ház konyhai csapata a séf és helyettese irányításával a finom ételek elkészítésén dolgozik.

 


Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.