Kék színű bor? Ne már!

Senki se kérte, úgyhogy most itt van: kisvártatva elöntheti az európai piacot a kék színű bor.

A meglepően világos innivalót spanyol borászati startupként a Gik kutyulta össze, a zamata állítólag édes, és hűtve kell felszolgálni.

Az Eater úgy értesült, hogy a bor a színét antocián (a szőlőszemek héjában található pigment) és indigó [a festő csülleng (Isatis tinctoria) nevű növényből kivont festék] egyvelegétől veszi kölcsön, illetve egy bizonyos kalóriamentes édesítőt is tartalmaz magában.


Az íze leginkább egy édes fehérboréhoz hasonlít.

A Gik megérti, ha ez az egész számunkra egy kicsit bizarr, elvégre legtöbben a jól bejáratott színekhez (vörös, fehér, rozé) szoktunk hozzá.

A cég csupán egy kicsit ki szerette volna tágítani a horizontunkat.

„Mi hiszünk a kreatív forradalomban – olvasható a társaság weboldalán. – Újítani akarunk, és célunk hogy új dolgokat hozzunk létre.”

Vajon én személyesen is megízlelhetem ezt a kék katyvaszt? – kérdezi ön.  Ha Európában lakik ön (viszonylag) szerencsés, ugyanis a tavalyi visszafogott spanyolországi start után a következő pár hónapban a francia, a holland, a brit és a német piacon is megveti lábát a készítmény.

Forrás: Mashable


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.