A meglepően világos innivalót spanyol borászati startupként a Gik kutyulta össze, a zamata állítólag édes, és hűtve kell felszolgálni.
Az Eater úgy értesült, hogy a bor a színét antocián (a szőlőszemek héjában található pigment) és indigó [a festő csülleng (Isatis tinctoria) nevű növényből kivont festék] egyvelegétől veszi kölcsön, illetve egy bizonyos kalóriamentes édesítőt is tartalmaz magában.
Az íze leginkább egy édes fehérboréhoz hasonlít.
A Gik megérti, ha ez az egész számunkra egy kicsit bizarr, elvégre legtöbben a jól bejáratott színekhez (vörös, fehér, rozé) szoktunk hozzá.
A cég csupán egy kicsit ki szerette volna tágítani a horizontunkat.
„Mi hiszünk a kreatív forradalomban – olvasható a társaság weboldalán. – Újítani akarunk, és célunk hogy új dolgokat hozzunk létre.”
Vajon én személyesen is megízlelhetem ezt a kék katyvaszt? – kérdezi ön. Ha Európában lakik ön (viszonylag) szerencsés, ugyanis a tavalyi visszafogott spanyolországi start után a következő pár hónapban a francia, a holland, a brit és a német piacon is megveti lábát a készítmény.
Forrás: Élelmiszer Online
Forrás: Mashable