Kérdőívben méri fel a szakma problémáit az MVI

Sikeres, programokban gazdag évet zárt az MVI – állapította meg Kovács László elnök az április 19-én tartott éves közgyűlésén.

A napirendek között szerepelt a 2016. év eseményeinek összefoglalása, kiértékelése, amely programokban, tárgyalásokban, támogatásokban igencsak bővelkedett, s eredményesnek volt mondható. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2016. év pénzügyi beszámolóját, melyet korábban a Felügyelő Bizottság 3 tagja is jóváhagyott. Ismertetésre és elfogadásra került a 2017-es év költségvetési és cselekvési terve is.


Az MVI az alábbi aktuális tennivalókra helyezi továbbra is a hangsúlyt: az ÁFA csökkentés kérdésköre ̶ együttműködve a különböző kormányzati és szakmai szervezetekkel  ̶, a reprezentációs adó mérséklésének elérése, az Artisjus Tarifa Munkacsoportban folyamatos aktív részvétel, valamit a fiatalok részére szervezett különböző szakmai versenyek támogatása (Worldskills, Gundel Nemzetközi Verseny).


Az MVI fontosnak tartja, hogy egy tanulmányt készítsen a vendéglátás jelenlegi helyzetéről, problémáiról, hogy feltérképezze a legsürgetőbb feladatokat, a vendéglátósokat nyomasztó legsúlyosabb gondokat, s megoldási javaslatokat készítsen a hatóságokkal együttműködve. Emiatt előkészületben van egy kérdőív, melyet hamarosan közzé fognak tenni, s igyekeznek majd minél több étterem tulajdonost, üzletvezetőt elérni, véleményüket megtudni, s majd a felmérés eredményét publikálni fogják.


A közgyűlésre meghívást kapott dr. Minya Mihály, a NAV Pest megyei Adó- és Vámigazgatóságának Igazgatója, aki készségesen válaszolt a résztvevő tagság kérdéseire mind az ÁFA törvény, mind a jövedéki törvény, mind a hatósági ellenőrzések témaköréből. Felajánlotta, hogy egy előre megszervezett és leegyeztetett nyílt nap keretében a NAV Dózsa György úti Igazgatóságán szívesen válaszolnak az illetékes munkatársak a vendéglátós szakemberek kérdéseire is, ennek a megszervezését az MVI vállalta.


Az év további legfontosabb eseményei a következők lesznek: Vendéglátás Akadémián szakmai partnerként való együttműködés 4 különböző időpontban és helyszínen, hagyományos őszi gasztrotúra szervezése a Coninvest céggel együttműködve, a IV. Gundel Károly-díjátadó gálaebéd (november 19.), valamint a nagy sikerrel zajló éttermi gasztrotúra folyamatos szervezése budapesti, illetve vidéki helyszínekkel.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.