Kérdőívben méri fel a szakma problémáit az MVI

Sikeres, programokban gazdag évet zárt az MVI – állapította meg Kovács László elnök az április 19-én tartott éves közgyűlésén.

A napirendek között szerepelt a 2016. év eseményeinek összefoglalása, kiértékelése, amely programokban, tárgyalásokban, támogatásokban igencsak bővelkedett, s eredményesnek volt mondható. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2016. év pénzügyi beszámolóját, melyet korábban a Felügyelő Bizottság 3 tagja is jóváhagyott. Ismertetésre és elfogadásra került a 2017-es év költségvetési és cselekvési terve is.


Az MVI az alábbi aktuális tennivalókra helyezi továbbra is a hangsúlyt: az ÁFA csökkentés kérdésköre ̶ együttműködve a különböző kormányzati és szakmai szervezetekkel  ̶, a reprezentációs adó mérséklésének elérése, az Artisjus Tarifa Munkacsoportban folyamatos aktív részvétel, valamit a fiatalok részére szervezett különböző szakmai versenyek támogatása (Worldskills, Gundel Nemzetközi Verseny).


Az MVI fontosnak tartja, hogy egy tanulmányt készítsen a vendéglátás jelenlegi helyzetéről, problémáiról, hogy feltérképezze a legsürgetőbb feladatokat, a vendéglátósokat nyomasztó legsúlyosabb gondokat, s megoldási javaslatokat készítsen a hatóságokkal együttműködve. Emiatt előkészületben van egy kérdőív, melyet hamarosan közzé fognak tenni, s igyekeznek majd minél több étterem tulajdonost, üzletvezetőt elérni, véleményüket megtudni, s majd a felmérés eredményét publikálni fogják.


A közgyűlésre meghívást kapott dr. Minya Mihály, a NAV Pest megyei Adó- és Vámigazgatóságának Igazgatója, aki készségesen válaszolt a résztvevő tagság kérdéseire mind az ÁFA törvény, mind a jövedéki törvény, mind a hatósági ellenőrzések témaköréből. Felajánlotta, hogy egy előre megszervezett és leegyeztetett nyílt nap keretében a NAV Dózsa György úti Igazgatóságán szívesen válaszolnak az illetékes munkatársak a vendéglátós szakemberek kérdéseire is, ennek a megszervezését az MVI vállalta.


Az év további legfontosabb eseményei a következők lesznek: Vendéglátás Akadémián szakmai partnerként való együttműködés 4 különböző időpontban és helyszínen, hagyományos őszi gasztrotúra szervezése a Coninvest céggel együttműködve, a IV. Gundel Károly-díjátadó gálaebéd (november 19.), valamint a nagy sikerrel zajló éttermi gasztrotúra folyamatos szervezése budapesti, illetve vidéki helyszínekkel.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.