Keressük Magyarország legjobb rendezvény catering cégét!

Közeledik a Sirha Budapest 2018 kedvezményes jelentkezési határideje. Idén először egy nemzetközi rendezvénygasztronómiai bajnokság elődöntőjét is megtartják a kiállításon.

A Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás 2018. február 7-9. között várja az élelmiszeripari, sütő- és cukrászipari, szálloda, vendéglátó- és csomagolóipari, valamint gasztronómiai szakembereit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Közeledik a kiállítás utolsó kedvezményes jelentkezési határideje. Aki 2017. október 15-ig nyújtja be jelentkezési lapját a kiállításra, akár 14% kedvezményt is kaphat a bérelt kiállítási terület díjából. A szakkiállításra már közel 100 cég jelezte részvételi szándékát mintegy 6.000 négyzetméternyi területen. A jelentkezési anyagok a www.sirha-budapest.com/jelentkezes oldalon találhatók.

A kiállítás számos programnak nyújt helyszínt a három nap alatt, melyek közül az egyik a hazánkban először megrendezésre kerülő International Catering Cup hazai döntője. Ennek a versenyfelhívása alább található:

MAGYAR RENDEZVÉNYGASZTRONÓMIAI BAJNOKSÁG 2018

INTERNATIONAL CATERING CUP - HUNGARY SELECTION 2018

Keressük Magyarország legjobb rendezvény catering cégét!

A Magyarországi Rendezvényszervezők és - szolgáltatók Szövetsége szervezésében 2018. február 6-7-én a Sirha Budapest kiállítás ideje alatt kerül megrendezésre az első Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság, melynek nyertes cége a 2019-es International Catering Cup nemzetközi döntőn fogja képviselni hazánkat 11 másik országgal együtt. Jövőre első alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a nemzeti verseny, mellyel célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk a hazai rendezvénygasztronómiai cégeknek tudásuk bemutatására, és ezáltal a magyar rendezvénygasztronómia nemzetközi porondon való bemutatkozására.

Az International Catering Cup nemzetközi bajnokság több éves múltra tekint vissza, melybe most csatlakozik be először Magyarország. A magyar döntőre 6 cég kvalifikálja magát, a versenyen pedig egy igazi rendezvény gasztronómiai előkészületeit, majd tálalását kell prezentálniuk, csakúgy, mint a való életben.

A versenyszabályzat, a regisztrációs lap, illetve a formaruhával kapcsolatos anyagok a http://www.maresz.hu/cateringcup oldalról tölthetők le. Jelentkezési határidő: 2017. október 6. A személyes prezentációkra és a versenyző cégek kiválasztására 2017. október 16-20. között kerül sor. Várjuk jelentkezéseiket Csima-Nedvig Beatrix projektmenedzsernél a [email protected] email címen.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.