Keressük Magyarország legjobb rendezvény catering cégét!

Közeledik a Sirha Budapest 2018 kedvezményes jelentkezési határideje. Idén először egy nemzetközi rendezvénygasztronómiai bajnokság elődöntőjét is megtartják a kiállításon.

A Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás 2018. február 7-9. között várja az élelmiszeripari, sütő- és cukrászipari, szálloda, vendéglátó- és csomagolóipari, valamint gasztronómiai szakembereit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Közeledik a kiállítás utolsó kedvezményes jelentkezési határideje. Aki 2017. október 15-ig nyújtja be jelentkezési lapját a kiállításra, akár 14% kedvezményt is kaphat a bérelt kiállítási terület díjából. A szakkiállításra már közel 100 cég jelezte részvételi szándékát mintegy 6.000 négyzetméternyi területen. A jelentkezési anyagok a www.sirha-budapest.com/jelentkezes oldalon találhatók.

A kiállítás számos programnak nyújt helyszínt a három nap alatt, melyek közül az egyik a hazánkban először megrendezésre kerülő International Catering Cup hazai döntője. Ennek a versenyfelhívása alább található:

MAGYAR RENDEZVÉNYGASZTRONÓMIAI BAJNOKSÁG 2018

INTERNATIONAL CATERING CUP - HUNGARY SELECTION 2018

Keressük Magyarország legjobb rendezvény catering cégét!

A Magyarországi Rendezvényszervezők és - szolgáltatók Szövetsége szervezésében 2018. február 6-7-én a Sirha Budapest kiállítás ideje alatt kerül megrendezésre az első Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság, melynek nyertes cége a 2019-es International Catering Cup nemzetközi döntőn fogja képviselni hazánkat 11 másik országgal együtt. Jövőre első alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a nemzeti verseny, mellyel célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk a hazai rendezvénygasztronómiai cégeknek tudásuk bemutatására, és ezáltal a magyar rendezvénygasztronómia nemzetközi porondon való bemutatkozására.

Az International Catering Cup nemzetközi bajnokság több éves múltra tekint vissza, melybe most csatlakozik be először Magyarország. A magyar döntőre 6 cég kvalifikálja magát, a versenyen pedig egy igazi rendezvény gasztronómiai előkészületeit, majd tálalását kell prezentálniuk, csakúgy, mint a való életben.

A versenyszabályzat, a regisztrációs lap, illetve a formaruhával kapcsolatos anyagok a http://www.maresz.hu/cateringcup oldalról tölthetők le. Jelentkezési határidő: 2017. október 6. A személyes prezentációkra és a versenyző cégek kiválasztására 2017. október 16-20. között kerül sor. Várjuk jelentkezéseiket Csima-Nedvig Beatrix projektmenedzsernél a cateringcup@maresz.hu email címen.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.