Keressük Magyarország legjobb rendezvény catering cégét!

Közeledik a Sirha Budapest 2018 kedvezményes jelentkezési határideje. Idén először egy nemzetközi rendezvénygasztronómiai bajnokság elődöntőjét is megtartják a kiállításon.

A Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás 2018. február 7-9. között várja az élelmiszeripari, sütő- és cukrászipari, szálloda, vendéglátó- és csomagolóipari, valamint gasztronómiai szakembereit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Közeledik a kiállítás utolsó kedvezményes jelentkezési határideje. Aki 2017. október 15-ig nyújtja be jelentkezési lapját a kiállításra, akár 14% kedvezményt is kaphat a bérelt kiállítási terület díjából. A szakkiállításra már közel 100 cég jelezte részvételi szándékát mintegy 6.000 négyzetméternyi területen. A jelentkezési anyagok a www.sirha-budapest.com/jelentkezes oldalon találhatók.

A kiállítás számos programnak nyújt helyszínt a három nap alatt, melyek közül az egyik a hazánkban először megrendezésre kerülő International Catering Cup hazai döntője. Ennek a versenyfelhívása alább található:

MAGYAR RENDEZVÉNYGASZTRONÓMIAI BAJNOKSÁG 2018

INTERNATIONAL CATERING CUP - HUNGARY SELECTION 2018

Keressük Magyarország legjobb rendezvény catering cégét!

A Magyarországi Rendezvényszervezők és - szolgáltatók Szövetsége szervezésében 2018. február 6-7-én a Sirha Budapest kiállítás ideje alatt kerül megrendezésre az első Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság, melynek nyertes cége a 2019-es International Catering Cup nemzetközi döntőn fogja képviselni hazánkat 11 másik országgal együtt. Jövőre első alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a nemzeti verseny, mellyel célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk a hazai rendezvénygasztronómiai cégeknek tudásuk bemutatására, és ezáltal a magyar rendezvénygasztronómia nemzetközi porondon való bemutatkozására.

Az International Catering Cup nemzetközi bajnokság több éves múltra tekint vissza, melybe most csatlakozik be először Magyarország. A magyar döntőre 6 cég kvalifikálja magát, a versenyen pedig egy igazi rendezvény gasztronómiai előkészületeit, majd tálalását kell prezentálniuk, csakúgy, mint a való életben.

A versenyszabályzat, a regisztrációs lap, illetve a formaruhával kapcsolatos anyagok a http://www.maresz.hu/cateringcup oldalról tölthetők le. Jelentkezési határidő: 2017. október 6. A személyes prezentációkra és a versenyző cégek kiválasztására 2017. október 16-20. között kerül sor. Várjuk jelentkezéseiket Csima-Nedvig Beatrix projektmenedzsernél a [email protected] email címen.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.