Két száguldás között egy Európa Díj

Egyik lába itt, a másik ott. Miközben kint, a vendégtérben az éppen érkező törzsvendégről segíti le a kabátot, szemével már int is a pincérfiúnak vázáért, mert virággal a kezében érkezik az egyik hölgyvendég. Aztán szalad a konyhába egy pillantást vetni a megrendelt fogásra, közben fülén a telefon, a mélyhűtött kenyeret szállítóval pontosítja a másnapi rendelést.

Akkor boldog, ha éttermében minden asztalnál ülnek. Ha a hetesnél élvezettel kanalazzák a levest, ha az egyesnél elcsábulnak az újévet  fogyókúrával kezdők, és mégiscsak kérnek a kávéhoz a házi készítésű desszertből is. Üzleti tárgyalás zajlik a kettes és az ötös asztalnál, 
és bár mindegyik résztvevőt régóta ismeri, pont annyi ideig áll az asztaluknál, ameddig nem zavarja a megbeszélést. Közben szeme éberen az étterem előtti parkolót fürkészi, ha jön az őr, máris figyelmezteti a vendéget, nehogy megbüntessék.
Berkes Gyula a családjával együtt - nejével, lányával, fiával viszi a Kossuth Lajos térnél, a Parlament szomszédságában lévő éttermet - 16 éve, a nyitástól kezdve él-hal a vendégért, konyhája tradicionálisan  magyar, a hagyományokon alapul. Nem csoda, hogy az országban 
másodikként (2008-ban a pécsi Aranykacsa kapta meg a rangos kitüntetést) az Európai Bor- és Gasztronómiai Szövetségek Egyesülete 2010. évi Bordeaux-i novemberi kongresszusa alkalmával két másik európai vendéglátóegység mellett a pesti Biarritz-nak ítélte a 
különleges megjelenésű Európai Gasztronómiai Díjat...

(Az írást teljes terjedelmében a Vendég&Hotel februári számában olvashatja. - foto: biarritz.hu)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.