Akkor boldog, ha éttermében minden asztalnál ülnek. Ha a hetesnél élvezettel kanalazzák a levest, ha az egyesnél elcsábulnak az újévet fogyókúrával kezdők, és mégiscsak kérnek a kávéhoz a házi készítésű desszertből is. Üzleti tárgyalás zajlik a kettes és az ötös asztalnál,
és bár mindegyik résztvevőt régóta ismeri, pont annyi ideig áll az asztaluknál, ameddig nem zavarja a megbeszélést. Közben szeme éberen az étterem előtti parkolót fürkészi, ha jön az őr, máris figyelmezteti a vendéget, nehogy megbüntessék.
Berkes Gyula a családjával együtt - nejével, lányával, fiával viszi a Kossuth Lajos térnél, a Parlament szomszédságában lévő éttermet - 16 éve, a nyitástól kezdve él-hal a vendégért, konyhája tradicionálisan magyar, a hagyományokon alapul. Nem csoda, hogy az országban
másodikként (2008-ban a pécsi Aranykacsa kapta meg a rangos kitüntetést) az Európai Bor- és Gasztronómiai Szövetségek Egyesülete 2010. évi Bordeaux-i novemberi kongresszusa alkalmával két másik európai vendéglátóegység mellett a pesti Biarritz-nak ítélte a
különleges megjelenésű Európai Gasztronómiai Díjat...
(Az írást teljes terjedelmében a Vendég&Hotel februári számában olvashatja. - foto: biarritz.hu)