Húsz éve nem fordult elő, hogy a világ egyik legdrágább édesborát előállító, palackonként 200 eurónál kezdődő árairól könnyen felismerhető sauternes-i Chateau d'Yquem bejelentse: a legfrissebb évjárat terméséből nem készít édes bort. A Decanter decemberi híre szerint nehéz volt meghozni ezt a döntést, de a 2012-es borokat kóstoláskor nem tartották elég meggyőzőnek ahhoz, hogy rákerüljön a címkéjére a neves borászat emblémája. Hasonló cipőben jár a Chateau de Fargues is: ilyen kevés termésük tizenkét éve nem volt, mint idén, ráadásul a szőlő háromnegyede lerohadt. (...) Az összeállítást itt olvashatja.
Kevés lesz az aszú
Húsz éve nem fordult elő, hogy a világ egyik legdrágább édesborát előállító sauternes-i Chateau d'Yquem a legfrissebb évjárat terméséből nem készít édes bort. A Mandiner Blog összeállítása.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!
Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája
A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján.
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny
Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus
A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?
Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte
A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése.
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt
A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten
Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró
Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show
A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.
Interjú
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.