Kivásárolja német mester partnerét a Domino's Pizza

A pizza házhoszszállítást tekintve világelső Domino's Pizza franchise-hálózat Egyesült Királyságbeli leányvállalata 75 százalékos részesedést vásárol a német mester franchise-átvevőjének üzleteiben. A gyorséttermek fennmaradó 25 százaléka az eredeti tulajdonos Briskas Ltd., a Grand City Hotels Group leányvállalata birtokában marad. A Grand City Hotels Group Európa-szerte több mint 100 szállodát működtet, s ezzel a második legnagyobb szállodacsoport Németországban.

A 2010 áprilisában a Német Franchise Szövetség által is díjazott hálózatnak jelenleg két pizzériája működik Berlinben. A felvásárlással a brit anyacég szeretné felgyorsítani a hálózat németországi terjeszkedését, mivel úgy véli, a 40,7 millió háztartást számláló német piac kivételes lehetőséget kínál a Domino's Pizza márka számára.

Az utóbbi években kimagaslóan nagy forgalmat generálnak a gyorséttermek Németországban, amelyet egyrészt az erős gazdaság, másrészt a nagyvárosokban élők vásárlási szokásai tesznek lehetővé. A társaság várakozásai szerint, a Domino's Pizza 30 perces házhoz szállítási rendszerével-, és online rendelési lehetőségével támogatott kiváló alapanyagokból készült termékei minden szempontból eleget tesznek a német lakosság minőség és kényelem iránti elvárásának.

A vállalat célja, hogy legalább 400-ra bővítse németországi egységeinek számát az elkövetkező 10 évben, mivel számításaik szerint az ország piacának több mint kétszer ennyi pizzéria befogadására van kapacitása. Ehhez természetesen nagyban hozzájárul, hogy Németország Európa legfejlettebb-, és a világ 5. legnagyobb gazdaságával rendelkezik - írja a Franchiseportál.

Az utóbbi években különös figyelmet fordít Kelet-Európa felé a franchise hálózat. Nemrégiben hírt adtunk róla, hogy Németország mellett Romániában, Ukrajnában és Bulgáriában is megkezdte terjeszkedését a pizzéria lánc. Mindegyik országban egy-egy helyi nagyvállalat vásárolta meg a franchise jogot, hogy a helyi viszonyokban szerzett eddigi tapasztalataikat kamatoztatva néhány év alatt sikeresen bevezessék a nemzetközileg elismert márkát a vásárlói köztudatba.

A Domino's Pizzát még 1960-ban alapította egy testvérpár, s 1967 óta működnek franchise formában. A franchise hálózat az Entrepreneur magazin 500-as listáján a kilencedik helyet foglalja el. (Franchiseportál)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.