Kivásárolja német mester partnerét a Domino's Pizza

A pizza házhoszszállítást tekintve világelső Domino's Pizza franchise-hálózat Egyesült Királyságbeli leányvállalata 75 százalékos részesedést vásárol a német mester franchise-átvevőjének üzleteiben. A gyorséttermek fennmaradó 25 százaléka az eredeti tulajdonos Briskas Ltd., a Grand City Hotels Group leányvállalata birtokában marad. A Grand City Hotels Group Európa-szerte több mint 100 szállodát működtet, s ezzel a második legnagyobb szállodacsoport Németországban.

A 2010 áprilisában a Német Franchise Szövetség által is díjazott hálózatnak jelenleg két pizzériája működik Berlinben. A felvásárlással a brit anyacég szeretné felgyorsítani a hálózat németországi terjeszkedését, mivel úgy véli, a 40,7 millió háztartást számláló német piac kivételes lehetőséget kínál a Domino's Pizza márka számára.

Az utóbbi években kimagaslóan nagy forgalmat generálnak a gyorséttermek Németországban, amelyet egyrészt az erős gazdaság, másrészt a nagyvárosokban élők vásárlási szokásai tesznek lehetővé. A társaság várakozásai szerint, a Domino's Pizza 30 perces házhoz szállítási rendszerével-, és online rendelési lehetőségével támogatott kiváló alapanyagokból készült termékei minden szempontból eleget tesznek a német lakosság minőség és kényelem iránti elvárásának.

A vállalat célja, hogy legalább 400-ra bővítse németországi egységeinek számát az elkövetkező 10 évben, mivel számításaik szerint az ország piacának több mint kétszer ennyi pizzéria befogadására van kapacitása. Ehhez természetesen nagyban hozzájárul, hogy Németország Európa legfejlettebb-, és a világ 5. legnagyobb gazdaságával rendelkezik - írja a Franchiseportál.

Az utóbbi években különös figyelmet fordít Kelet-Európa felé a franchise hálózat. Nemrégiben hírt adtunk róla, hogy Németország mellett Romániában, Ukrajnában és Bulgáriában is megkezdte terjeszkedését a pizzéria lánc. Mindegyik országban egy-egy helyi nagyvállalat vásárolta meg a franchise jogot, hogy a helyi viszonyokban szerzett eddigi tapasztalataikat kamatoztatva néhány év alatt sikeresen bevezessék a nemzetközileg elismert márkát a vásárlói köztudatba.

A Domino's Pizzát még 1960-ban alapította egy testvérpár, s 1967 óta működnek franchise formában. A franchise hálózat az Entrepreneur magazin 500-as listáján a kilencedik helyet foglalja el. (Franchiseportál)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.