Kivásárolja német mester partnerét a Domino's Pizza

A pizza házhoszszállítást tekintve világelső Domino's Pizza franchise-hálózat Egyesült Királyságbeli leányvállalata 75 százalékos részesedést vásárol a német mester franchise-átvevőjének üzleteiben. A gyorséttermek fennmaradó 25 százaléka az eredeti tulajdonos Briskas Ltd., a Grand City Hotels Group leányvállalata birtokában marad. A Grand City Hotels Group Európa-szerte több mint 100 szállodát működtet, s ezzel a második legnagyobb szállodacsoport Németországban.

A 2010 áprilisában a Német Franchise Szövetség által is díjazott hálózatnak jelenleg két pizzériája működik Berlinben. A felvásárlással a brit anyacég szeretné felgyorsítani a hálózat németországi terjeszkedését, mivel úgy véli, a 40,7 millió háztartást számláló német piac kivételes lehetőséget kínál a Domino's Pizza márka számára.

Az utóbbi években kimagaslóan nagy forgalmat generálnak a gyorséttermek Németországban, amelyet egyrészt az erős gazdaság, másrészt a nagyvárosokban élők vásárlási szokásai tesznek lehetővé. A társaság várakozásai szerint, a Domino's Pizza 30 perces házhoz szállítási rendszerével-, és online rendelési lehetőségével támogatott kiváló alapanyagokból készült termékei minden szempontból eleget tesznek a német lakosság minőség és kényelem iránti elvárásának.

A vállalat célja, hogy legalább 400-ra bővítse németországi egységeinek számát az elkövetkező 10 évben, mivel számításaik szerint az ország piacának több mint kétszer ennyi pizzéria befogadására van kapacitása. Ehhez természetesen nagyban hozzájárul, hogy Németország Európa legfejlettebb-, és a világ 5. legnagyobb gazdaságával rendelkezik - írja a Franchiseportál.

Az utóbbi években különös figyelmet fordít Kelet-Európa felé a franchise hálózat. Nemrégiben hírt adtunk róla, hogy Németország mellett Romániában, Ukrajnában és Bulgáriában is megkezdte terjeszkedését a pizzéria lánc. Mindegyik országban egy-egy helyi nagyvállalat vásárolta meg a franchise jogot, hogy a helyi viszonyokban szerzett eddigi tapasztalataikat kamatoztatva néhány év alatt sikeresen bevezessék a nemzetközileg elismert márkát a vásárlói köztudatba.

A Domino's Pizzát még 1960-ban alapította egy testvérpár, s 1967 óta működnek franchise formában. A franchise hálózat az Entrepreneur magazin 500-as listáján a kilencedik helyet foglalja el. (Franchiseportál)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.