Klasszis TopDesign 2023 - íme, egy újabb pályázó

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre már sorban érkeznek a jelentkezések. Arra gondoltunk, érdemes bemutatni azokat a helyeket, ahonnét az elsők között jelentkeznek pályázatukkal a megmérettetésre.

A Balatonboglári borvidék Magyarország egyik legkülönlegesebb, legősibb borvidéke, amelynek története a kelták és a rómaiak idejére nyúlik vissza. Itt, a somogyi dombvidék egyik kistelepülésénél, Böhönyénél látta meg a XIX. században a környék földbirtokosa, a nagy vadász hírében álló, vadásztársai körében jó borokat szívesen fogyasztó gróf Festetics Antal a fantáziát egyik szőlőskertje közepén – és építtette meg mintegy 130 méter hosszúságú borospincéjét. A pincének szerencsére ma is az a funkciója, mint anno – csodálatos tételek érlelődnek a mélyben -, de ugyanitt felépült egy felnőttbarát butikhotel is, egy borral bélelt igazi kis ékszerdoboz.

 

A mai borászat és szálláshely névadó tulajdonosa, Beck Zoltán, pesti, jól jövedelmező bankos állását hagyta ott, hogy visszatérve szülőfalujába, megvásárolja a történelmi múlttal rendelkező, autentikus böhönyei pincét, amit aztán folyamatosan tovább bővített, szépített, majd a Covid-bezárásokkal egy időben hozzáépítette a csak felnőttvendégeket váró borhotelt is.

Először szinte három hét leforgása alatt lebontották a felesleges falakat, rendbe tették a 130 méter hosszú pincét, így a megmaradt falak lettek hotel alapjai, ahol 15 egyedi berendezésű fürdőszobás szobát alakítottak ki. A szobák mind, egytől egyig egyedi designet képviselnek, és a kilátás a szőlősre valóban különleges, páratlan élményt nyújt.

Minden további info pályázónkról: ITT

Forrás: Turizmus Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.