Klasszis TopDesign 2023 - íme, egy újabb pályázó

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre már sorban érkeznek a jelentkezések. Arra gondoltunk, érdemes bemutatni azokat a helyeket, ahonnét az elsők között jelentkeznek pályázatukkal a megmérettetésre.

A Balatonboglári borvidék Magyarország egyik legkülönlegesebb, legősibb borvidéke, amelynek története a kelták és a rómaiak idejére nyúlik vissza. Itt, a somogyi dombvidék egyik kistelepülésénél, Böhönyénél látta meg a XIX. században a környék földbirtokosa, a nagy vadász hírében álló, vadásztársai körében jó borokat szívesen fogyasztó gróf Festetics Antal a fantáziát egyik szőlőskertje közepén – és építtette meg mintegy 130 méter hosszúságú borospincéjét. A pincének szerencsére ma is az a funkciója, mint anno – csodálatos tételek érlelődnek a mélyben -, de ugyanitt felépült egy felnőttbarát butikhotel is, egy borral bélelt igazi kis ékszerdoboz.

 

A mai borászat és szálláshely névadó tulajdonosa, Beck Zoltán, pesti, jól jövedelmező bankos állását hagyta ott, hogy visszatérve szülőfalujába, megvásárolja a történelmi múlttal rendelkező, autentikus böhönyei pincét, amit aztán folyamatosan tovább bővített, szépített, majd a Covid-bezárásokkal egy időben hozzáépítette a csak felnőttvendégeket váró borhotelt is.

Először szinte három hét leforgása alatt lebontották a felesleges falakat, rendbe tették a 130 méter hosszú pincét, így a megmaradt falak lettek hotel alapjai, ahol 15 egyedi berendezésű fürdőszobás szobát alakítottak ki. A szobák mind, egytől egyig egyedi designet képviselnek, és a kilátás a szőlősre valóban különleges, páratlan élményt nyújt.

Minden további info pályázónkról: ITT

Forrás: Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.