Klasszis TopDesign 2023 - íme, egy újabb pályázó

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre már sorban érkeznek a jelentkezések. Arra gondoltunk, érdemes bemutatni azokat a helyeket, ahonnét az elsők között jelentkeznek pályázatukkal a megmérettetésre.

A Balatonboglári borvidék Magyarország egyik legkülönlegesebb, legősibb borvidéke, amelynek története a kelták és a rómaiak idejére nyúlik vissza. Itt, a somogyi dombvidék egyik kistelepülésénél, Böhönyénél látta meg a XIX. században a környék földbirtokosa, a nagy vadász hírében álló, vadásztársai körében jó borokat szívesen fogyasztó gróf Festetics Antal a fantáziát egyik szőlőskertje közepén – és építtette meg mintegy 130 méter hosszúságú borospincéjét. A pincének szerencsére ma is az a funkciója, mint anno – csodálatos tételek érlelődnek a mélyben -, de ugyanitt felépült egy felnőttbarát butikhotel is, egy borral bélelt igazi kis ékszerdoboz.

 

A mai borászat és szálláshely névadó tulajdonosa, Beck Zoltán, pesti, jól jövedelmező bankos állását hagyta ott, hogy visszatérve szülőfalujába, megvásárolja a történelmi múlttal rendelkező, autentikus böhönyei pincét, amit aztán folyamatosan tovább bővített, szépített, majd a Covid-bezárásokkal egy időben hozzáépítette a csak felnőttvendégeket váró borhotelt is.

Először szinte három hét leforgása alatt lebontották a felesleges falakat, rendbe tették a 130 méter hosszú pincét, így a megmaradt falak lettek hotel alapjai, ahol 15 egyedi berendezésű fürdőszobás szobát alakítottak ki. A szobák mind, egytől egyig egyedi designet képviselnek, és a kilátás a szőlősre valóban különleges, páratlan élményt nyújt.

Minden további info pályázónkról: ITT

Forrás: Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.