Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Ahol az irodalom, a gasztronómia és egy eltűnt, majd szerencsésen hazatért kutya története fonódott össze egy emlékezetes, családias hangulatú délelőtt során.

Ifjú költők társasága: a Centrál Irodalmi Zsúr sikere

Kőrössy Zoltán, az Eventrend Group alapító-tulajdonosa beszámolt a tavaly ősszel indított Centrál Irodalmi Zsúr program váratlan, óriási sikeréről. A kezdeményezés keretében minden kedden középiskolás diákok töltik meg a kávéházat, hogy együtt fedezzék fel az irodalom világát, és saját verseket is fabrikáljanak. A legtehetségesebbek pedig csatlakozhatnak a Centrál Költők Társaságához. A program népszerűsége miatt a júniusig tartó időszakra már minden hely rég betelt, de április 10-től újra lehet jelentkezni a következő tanévre a kávéház honlapján.

Tavaszi gasztroforradalom: új étel- és italkínálat

Nagy Gábor, az Eventrend másik alapítója kis késéssel érkezett a programra, de ennek oka igazán megható volt: családjuk idős, süket kutyája a reggeli séta során elveszett, de szerencsére később épségben hazakerült. Gábor ezt követően bemutatta a Centrál Kávéház tavaszi gasztronómiai újdonságait, amelyek a “forradalmian modern klasszikus” jegyében születtek. Az új étlapon és itallapon a hagyományos ízek modern csavarral jelennek meg, olyan különlegességekkel, mint a Tiramisu Martini vagy a levendulás krémes. A kávéház célja, hogy a múlt ízeit ötvözze a jelen kulináris trendjeivel, így nyújtva felejthetetlen élményt vendégeinek.

Kultúra és kulinária találkozása a Centrálban

Az esemény során egyértelművé vált, hogy a Centrál Kávéház nem csupán egy hely, ahol finom ételeket és italokat kínálnak, hanem egyben igazi kulturális találkozóhely is, ahol az irodalom és a gasztronómia elválaszthatatlanul összefonódik. Legyen szó egy inspiráló irodalmi programról vagy egy ínycsiklandó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról – a Centrál mindig különleges élményt nyújt vendégeinek.

Az előételek között különlegesen gazdag a hortobágyi palacsinta választék - húsos és húsmentes változatban is
Az előételek között különlegesen gazdag a hortobágyi palacsinta választék - húsos és húsmentes változatban is
Fotó: Eventrend Group

 

A történelmi nagykávéház nevéhez méltóan igazi Grand Burger a friss kínálatból - ha valakinek ez sem elég, a Centrál bécsi szeletét is mellé rendelheti
A történelmi nagykávéház nevéhez méltóan igazi Grand Burger a friss kínálatból - ha valakinek ez sem elég, a Centrál bécsi szeletét is mellé rendelheti
Fotó: Eventrend Group

Desszert és kávékülönlegességekből nincs hiány
Desszert és kávékülönlegességekből nincs hiány
Fotó: Eventrend Group


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.