Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Ahol az irodalom, a gasztronómia és egy eltűnt, majd szerencsésen hazatért kutya története fonódott össze egy emlékezetes, családias hangulatú délelőtt során.

Ifjú költők társasága: a Centrál Irodalmi Zsúr sikere

Kőrössy Zoltán, az Eventrend Group alapító-tulajdonosa beszámolt a tavaly ősszel indított Centrál Irodalmi Zsúr program váratlan, óriási sikeréről. A kezdeményezés keretében minden kedden középiskolás diákok töltik meg a kávéházat, hogy együtt fedezzék fel az irodalom világát, és saját verseket is fabrikáljanak. A legtehetségesebbek pedig csatlakozhatnak a Centrál Költők Társaságához. A program népszerűsége miatt a júniusig tartó időszakra már minden hely rég betelt, de április 10-től újra lehet jelentkezni a következő tanévre a kávéház honlapján.

Tavaszi gasztroforradalom: új étel- és italkínálat

Nagy Gábor, az Eventrend másik alapítója kis késéssel érkezett a programra, de ennek oka igazán megható volt: családjuk idős, süket kutyája a reggeli séta során elveszett, de szerencsére később épségben hazakerült. Gábor ezt követően bemutatta a Centrál Kávéház tavaszi gasztronómiai újdonságait, amelyek a “forradalmian modern klasszikus” jegyében születtek. Az új étlapon és itallapon a hagyományos ízek modern csavarral jelennek meg, olyan különlegességekkel, mint a Tiramisu Martini vagy a levendulás krémes. A kávéház célja, hogy a múlt ízeit ötvözze a jelen kulináris trendjeivel, így nyújtva felejthetetlen élményt vendégeinek.

Kultúra és kulinária találkozása a Centrálban

Az esemény során egyértelművé vált, hogy a Centrál Kávéház nem csupán egy hely, ahol finom ételeket és italokat kínálnak, hanem egyben igazi kulturális találkozóhely is, ahol az irodalom és a gasztronómia elválaszthatatlanul összefonódik. Legyen szó egy inspiráló irodalmi programról vagy egy ínycsiklandó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról – a Centrál mindig különleges élményt nyújt vendégeinek.

Az előételek között különlegesen gazdag a hortobágyi palacsinta választék - húsos és húsmentes változatban is
Az előételek között különlegesen gazdag a hortobágyi palacsinta választék - húsos és húsmentes változatban is
Fotó: Eventrend Group

 

A történelmi nagykávéház nevéhez méltóan igazi Grand Burger a friss kínálatból - ha valakinek ez sem elég, a Centrál bécsi szeletét is mellé rendelheti
A történelmi nagykávéház nevéhez méltóan igazi Grand Burger a friss kínálatból - ha valakinek ez sem elég, a Centrál bécsi szeletét is mellé rendelheti
Fotó: Eventrend Group

Desszert és kávékülönlegességekből nincs hiány
Desszert és kávékülönlegességekből nincs hiány
Fotó: Eventrend Group


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.