Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Ahol az irodalom, a gasztronómia és egy eltűnt, majd szerencsésen hazatért kutya története fonódott össze egy emlékezetes, családias hangulatú délelőtt során.

Ifjú költők társasága: a Centrál Irodalmi Zsúr sikere

Kőrössy Zoltán, az Eventrend Group alapító-tulajdonosa beszámolt a tavaly ősszel indított Centrál Irodalmi Zsúr program váratlan, óriási sikeréről. A kezdeményezés keretében minden kedden középiskolás diákok töltik meg a kávéházat, hogy együtt fedezzék fel az irodalom világát, és saját verseket is fabrikáljanak. A legtehetségesebbek pedig csatlakozhatnak a Centrál Költők Társaságához. A program népszerűsége miatt a júniusig tartó időszakra már minden hely rég betelt, de április 10-től újra lehet jelentkezni a következő tanévre a kávéház honlapján.

Tavaszi gasztroforradalom: új étel- és italkínálat

Nagy Gábor, az Eventrend másik alapítója kis késéssel érkezett a programra, de ennek oka igazán megható volt: családjuk idős, süket kutyája a reggeli séta során elveszett, de szerencsére később épségben hazakerült. Gábor ezt követően bemutatta a Centrál Kávéház tavaszi gasztronómiai újdonságait, amelyek a “forradalmian modern klasszikus” jegyében születtek. Az új étlapon és itallapon a hagyományos ízek modern csavarral jelennek meg, olyan különlegességekkel, mint a Tiramisu Martini vagy a levendulás krémes. A kávéház célja, hogy a múlt ízeit ötvözze a jelen kulináris trendjeivel, így nyújtva felejthetetlen élményt vendégeinek.

Kultúra és kulinária találkozása a Centrálban

Az esemény során egyértelművé vált, hogy a Centrál Kávéház nem csupán egy hely, ahol finom ételeket és italokat kínálnak, hanem egyben igazi kulturális találkozóhely is, ahol az irodalom és a gasztronómia elválaszthatatlanul összefonódik. Legyen szó egy inspiráló irodalmi programról vagy egy ínycsiklandó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról – a Centrál mindig különleges élményt nyújt vendégeinek.

Az előételek között különlegesen gazdag a hortobágyi palacsinta választék - húsos és húsmentes változatban is
Az előételek között különlegesen gazdag a hortobágyi palacsinta választék - húsos és húsmentes változatban is
Fotó: Eventrend Group

 

A történelmi nagykávéház nevéhez méltóan igazi Grand Burger a friss kínálatból - ha valakinek ez sem elég, a Centrál bécsi szeletét is mellé rendelheti
A történelmi nagykávéház nevéhez méltóan igazi Grand Burger a friss kínálatból - ha valakinek ez sem elég, a Centrál bécsi szeletét is mellé rendelheti
Fotó: Eventrend Group

Desszert és kávékülönlegességekből nincs hiány
Desszert és kávékülönlegességekből nincs hiány
Fotó: Eventrend Group


Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.
Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán

Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán 

A napi 24 órában üzemelő Auchan GO üzletbe egy applikációval lehet bemenni, és ezen keresztül lehet fizetni a vásárlás végén.
Csókaszőlő, laska, piros bakator

Csókaszőlő, laska, piros bakator 

Régi magyar szőlőfajták kóstolója egy budai gimnáziumban.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.