Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Ahol az irodalom, a gasztronómia és egy eltűnt, majd szerencsésen hazatért kutya története fonódott össze egy emlékezetes, családias hangulatú délelőtt során.

Ifjú költők társasága: a Centrál Irodalmi Zsúr sikere

Kőrössy Zoltán, az Eventrend Group alapító-tulajdonosa beszámolt a tavaly ősszel indított Centrál Irodalmi Zsúr program váratlan, óriási sikeréről. A kezdeményezés keretében minden kedden középiskolás diákok töltik meg a kávéházat, hogy együtt fedezzék fel az irodalom világát, és saját verseket is fabrikáljanak. A legtehetségesebbek pedig csatlakozhatnak a Centrál Költők Társaságához. A program népszerűsége miatt a júniusig tartó időszakra már minden hely rég betelt, de április 10-től újra lehet jelentkezni a következő tanévre a kávéház honlapján.

Tavaszi gasztroforradalom: új étel- és italkínálat

Nagy Gábor, az Eventrend másik alapítója kis késéssel érkezett a programra, de ennek oka igazán megható volt: családjuk idős, süket kutyája a reggeli séta során elveszett, de szerencsére később épségben hazakerült. Gábor ezt követően bemutatta a Centrál Kávéház tavaszi gasztronómiai újdonságait, amelyek a “forradalmian modern klasszikus” jegyében születtek. Az új étlapon és itallapon a hagyományos ízek modern csavarral jelennek meg, olyan különlegességekkel, mint a Tiramisu Martini vagy a levendulás krémes. A kávéház célja, hogy a múlt ízeit ötvözze a jelen kulináris trendjeivel, így nyújtva felejthetetlen élményt vendégeinek.

Kultúra és kulinária találkozása a Centrálban

Az esemény során egyértelművé vált, hogy a Centrál Kávéház nem csupán egy hely, ahol finom ételeket és italokat kínálnak, hanem egyben igazi kulturális találkozóhely is, ahol az irodalom és a gasztronómia elválaszthatatlanul összefonódik. Legyen szó egy inspiráló irodalmi programról vagy egy ínycsiklandó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról – a Centrál mindig különleges élményt nyújt vendégeinek.

Az előételek között különlegesen gazdag a hortobágyi palacsinta választék - húsos és húsmentes változatban is
Az előételek között különlegesen gazdag a hortobágyi palacsinta választék - húsos és húsmentes változatban is
Fotó: Eventrend Group

 

A történelmi nagykávéház nevéhez méltóan igazi Grand Burger a friss kínálatból - ha valakinek ez sem elég, a Centrál bécsi szeletét is mellé rendelheti
A történelmi nagykávéház nevéhez méltóan igazi Grand Burger a friss kínálatból - ha valakinek ez sem elég, a Centrál bécsi szeletét is mellé rendelheti
Fotó: Eventrend Group

Desszert és kávékülönlegességekből nincs hiány
Desszert és kávékülönlegességekből nincs hiány
Fotó: Eventrend Group


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.