Környezetvédelem Coca-Cola módra

Az italgyártó Nagy Britanniában újrahasznosító üzemet hoz létre, ami megduplázza az ország teljesítményét a műanyag palackok feldolgozásában - írja a Marketinginfo.

Az újrahasznosító központ Lincolnshire-ben épül egy 15 millió GBP értékű beruházás keretében, és várhatóan jövőre nyitja meg kapuit. A projektre a Coca Cola és Európa vezető palack újrahasznosítója, az ECO Plastics közös vállalatot indított; a szerződést 10 évre kötötték. A beruházás költségeiből 5 millió GBP-t vállal a Coca-Cola, 10 milliót az ECO Plastics.

Az üzem működésének megkezdésével az eddigi - évi 75.000 tonnás - brit PET palack újrahasznosítás több mint duplájára fog nőni. Ez hozzájárul majd a Coca-Cola által kitűzött célhoz is, hogy csomagolásainak 25 százaléka 2012-re az ún. rPET-ből, vagyis az élelmiszercsomagolásra alkalmas újrahasznosított műanyagból készüljön - írja a Marketinginfo.

A brit kormány üdvözölte a kezdeményezést, mert így végre biztosított lesz, hogy a műanyag körforgása a határon belül megoldott legyen. Jelenleg a Coca-Cola az európai kontinensről szerzi az alapanyagot és a használt csomagolás körülbelül kétharmada hagyja el az ország határait újrahasznosítás céljából. (Marketinginfo)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.