Az éppen egy éve nyitott cukrászda kínálatában a megszokott és kedvelt fagylaltok mellett az idei szezonra újdonságokat is készített Damniczki Balázs és csapata.Az állandó kínálat különben 48-féle fagylaltból áll. A kínált fagylaltok összetétele folyamatosan változik, folyton újabb és újabb ízek, egyedi kreációk jelennek meg a pultban. A termelői tejből, saját befőzésű gyümölcsökből, minőségi alapanyagokból készült fagylaltok széles választékában, a klasszikus, tejes alapú fagylaltok és a számtalan szorbet között - a megszokott ízeken túl - olyan nem mindennapi fagylaltokat is kínálnak, mint a kapros uborka, a szomolyai fekete cseresznye, a mentás zeller citrommal vagy – a Gelato World Tour magyarországi versenyén aranyérmet nyerő – feketeteás málna bergamottal és pisztáciával.
Idén áprilisban Damniczki Balázs első helyezést ért el a Carpigiani cég által szervezett Gelato World Tour magyarországi versenyén. A zsűri a magyar versenyzők közül fekete teás málnafagylaltját, valamint Somogyi Beáta Il mio Cioccolate kreációját ítélte a legjobbnak.
A Hungarian Challenge Budapesten, április 11-én került megrendezésre A versenyre Magyarországon tevékenykedő fagylaltkészítők jelentkezhettek és a nyertes július 24-25 között az európai kontinensdöntőn, Bologna-ban küzd majd a továbbjutásért. Az Európai Döntő nyertese pedig a világ összes pontjáról érkező döntőssel a Grand Finale-ban méri össze tudásátszeptember 8-10. között, Riminiben.
Forrás: Vendég & Hoetel /fotó: Valter Viktor