Kóstolta már a thai palacsintát?

Az új, eddigi legnagyobb és legimpozánsabb étterem a megszokott thai finomságok mellett thai palacsintával és egy szórakoztató, egyedi fejlesztésű 3D-s Augmented Reality applikációval várja vendégeit az Egyetem téren.

Ahogy az első két padthai wokbarnál (Október 6. utca és Gozsdu udvar), itt is az a cél, hogy az étterem összehozza a keleti ízvilágot az urbanista környezettel, a természetet a belvárossal, a gyorsaságot a minőséggel. A rendszer továbbra is nagyon egyszerű: rengeteg alap- feltét-és szósz kombinációjából pár perc alatt, a látványkonyhában egyedülálló wok fogások készülnek. Az Egyetem téri wokbarban, a Thaiföldön nagy tradíciónak örvendő desszert különlegességgel, a „roti-val”, itthoni nevén thai palacsintával is bővült a desszertkínálat, amit különféle gyümölcsös töltelékekkel (banán, mango, ananász vagy fahéjas alma) izgalmas szószokkal (chilis csoki, menta-lime, méz, mangós vanília) és feltétekkel (áfonya, mogyoró, kókusz, mazsola) kombinálhatunk.

A padthai életérzés

Utazzunk el képzeletben egy kicsit Thaiföldre, ahonnan a pad thai kultusz is származik. Thaiföldön a mindennapi élet szerves része, hogy az emberek az utcán esznek friss, a szemük láttára készült leveseket, tésztákat, egytálételeket különféle tálkákból vagy akár zacskóból. Finomat és egészségeset enni friss alapanyagokból jó áron, úgy hogy nem kell órákat várni rá - ez a filozófia annyira megtetszett a padthai wokbar tulajdonosainak, hogy szerették volna elhozni Magyarországra ezt a könnyed thai életérzést, persze az itteni környezethez és európai ízléshez igazítva. A padthai wokbarban épp úgy, mint Thaiföldön, minden a szemünk láttára készül el frissen, wokban, az általunk összeválogatott hozzávalókból. A cél az, hogy a padthai wokbar olyan hely legyen, ahol mindenki jól érzi magát, legyen üzletember vagy diák, budapesti vagy épp turista.

Augmented Reality

Az új padthai wokbar étteremben nem csak a thai palacsinta az egyetlen újdonság. Egy egyedi fejlesztésű, 3D-s virtuális társasjátékkal, a padthai quiz nevű applikációval is meglepik a látogatókat. A kvíz 3 kérdésből áll, amelyek az étterem különböző részein vannak elhelyezve és minden kérdés egyedi 3D-s padthai grafikával van illusztrálva. Aki végigjátssza a játékot, egy desszerttel vagy egy padteaval gazdagodik. Az AR társasjátékról kérdeztük Kanóczky Mátét, a padthai wokbar ügyvezető igazgatóját: „Nem titok, hogy nagyon szeretjük az új előremutató dolgokat, technologiai fejlesztéseket. Szerettük volna életre kelteni a padthai wokbar vidám figuráit, elsősorban Padkát, aki a padthai wokbar logóján található, és mosolyt csalni az emberek arcára, amikor játszanak a padthai quizzel. Nagyon bízunk benne, hogy legalább annyira fogják élvezni a játékot, mint mi

Forrás: Vendég & Hotel


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.