Kóstolta már a thai palacsintát?

Az új, eddigi legnagyobb és legimpozánsabb étterem a megszokott thai finomságok mellett thai palacsintával és egy szórakoztató, egyedi fejlesztésű 3D-s Augmented Reality applikációval várja vendégeit az Egyetem téren.

Ahogy az első két padthai wokbarnál (Október 6. utca és Gozsdu udvar), itt is az a cél, hogy az étterem összehozza a keleti ízvilágot az urbanista környezettel, a természetet a belvárossal, a gyorsaságot a minőséggel. A rendszer továbbra is nagyon egyszerű: rengeteg alap- feltét-és szósz kombinációjából pár perc alatt, a látványkonyhában egyedülálló wok fogások készülnek. Az Egyetem téri wokbarban, a Thaiföldön nagy tradíciónak örvendő desszert különlegességgel, a „roti-val”, itthoni nevén thai palacsintával is bővült a desszertkínálat, amit különféle gyümölcsös töltelékekkel (banán, mango, ananász vagy fahéjas alma) izgalmas szószokkal (chilis csoki, menta-lime, méz, mangós vanília) és feltétekkel (áfonya, mogyoró, kókusz, mazsola) kombinálhatunk.

A padthai életérzés

Utazzunk el képzeletben egy kicsit Thaiföldre, ahonnan a pad thai kultusz is származik. Thaiföldön a mindennapi élet szerves része, hogy az emberek az utcán esznek friss, a szemük láttára készült leveseket, tésztákat, egytálételeket különféle tálkákból vagy akár zacskóból. Finomat és egészségeset enni friss alapanyagokból jó áron, úgy hogy nem kell órákat várni rá - ez a filozófia annyira megtetszett a padthai wokbar tulajdonosainak, hogy szerették volna elhozni Magyarországra ezt a könnyed thai életérzést, persze az itteni környezethez és európai ízléshez igazítva. A padthai wokbarban épp úgy, mint Thaiföldön, minden a szemünk láttára készül el frissen, wokban, az általunk összeválogatott hozzávalókból. A cél az, hogy a padthai wokbar olyan hely legyen, ahol mindenki jól érzi magát, legyen üzletember vagy diák, budapesti vagy épp turista.

Augmented Reality

Az új padthai wokbar étteremben nem csak a thai palacsinta az egyetlen újdonság. Egy egyedi fejlesztésű, 3D-s virtuális társasjátékkal, a padthai quiz nevű applikációval is meglepik a látogatókat. A kvíz 3 kérdésből áll, amelyek az étterem különböző részein vannak elhelyezve és minden kérdés egyedi 3D-s padthai grafikával van illusztrálva. Aki végigjátssza a játékot, egy desszerttel vagy egy padteaval gazdagodik. Az AR társasjátékról kérdeztük Kanóczky Mátét, a padthai wokbar ügyvezető igazgatóját: „Nem titok, hogy nagyon szeretjük az új előremutató dolgokat, technologiai fejlesztéseket. Szerettük volna életre kelteni a padthai wokbar vidám figuráit, elsősorban Padkát, aki a padthai wokbar logóján található, és mosolyt csalni az emberek arcára, amikor játszanak a padthai quizzel. Nagyon bízunk benne, hogy legalább annyira fogják élvezni a játékot, mint mi

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.