Kóstolta már a thai palacsintát?

Az új, eddigi legnagyobb és legimpozánsabb étterem a megszokott thai finomságok mellett thai palacsintával és egy szórakoztató, egyedi fejlesztésű 3D-s Augmented Reality applikációval várja vendégeit az Egyetem téren.

Ahogy az első két padthai wokbarnál (Október 6. utca és Gozsdu udvar), itt is az a cél, hogy az étterem összehozza a keleti ízvilágot az urbanista környezettel, a természetet a belvárossal, a gyorsaságot a minőséggel. A rendszer továbbra is nagyon egyszerű: rengeteg alap- feltét-és szósz kombinációjából pár perc alatt, a látványkonyhában egyedülálló wok fogások készülnek. Az Egyetem téri wokbarban, a Thaiföldön nagy tradíciónak örvendő desszert különlegességgel, a „roti-val”, itthoni nevén thai palacsintával is bővült a desszertkínálat, amit különféle gyümölcsös töltelékekkel (banán, mango, ananász vagy fahéjas alma) izgalmas szószokkal (chilis csoki, menta-lime, méz, mangós vanília) és feltétekkel (áfonya, mogyoró, kókusz, mazsola) kombinálhatunk.

A padthai életérzés

Utazzunk el képzeletben egy kicsit Thaiföldre, ahonnan a pad thai kultusz is származik. Thaiföldön a mindennapi élet szerves része, hogy az emberek az utcán esznek friss, a szemük láttára készült leveseket, tésztákat, egytálételeket különféle tálkákból vagy akár zacskóból. Finomat és egészségeset enni friss alapanyagokból jó áron, úgy hogy nem kell órákat várni rá - ez a filozófia annyira megtetszett a padthai wokbar tulajdonosainak, hogy szerették volna elhozni Magyarországra ezt a könnyed thai életérzést, persze az itteni környezethez és európai ízléshez igazítva. A padthai wokbarban épp úgy, mint Thaiföldön, minden a szemünk láttára készül el frissen, wokban, az általunk összeválogatott hozzávalókból. A cél az, hogy a padthai wokbar olyan hely legyen, ahol mindenki jól érzi magát, legyen üzletember vagy diák, budapesti vagy épp turista.

Augmented Reality

Az új padthai wokbar étteremben nem csak a thai palacsinta az egyetlen újdonság. Egy egyedi fejlesztésű, 3D-s virtuális társasjátékkal, a padthai quiz nevű applikációval is meglepik a látogatókat. A kvíz 3 kérdésből áll, amelyek az étterem különböző részein vannak elhelyezve és minden kérdés egyedi 3D-s padthai grafikával van illusztrálva. Aki végigjátssza a játékot, egy desszerttel vagy egy padteaval gazdagodik. Az AR társasjátékról kérdeztük Kanóczky Mátét, a padthai wokbar ügyvezető igazgatóját: „Nem titok, hogy nagyon szeretjük az új előremutató dolgokat, technologiai fejlesztéseket. Szerettük volna életre kelteni a padthai wokbar vidám figuráit, elsősorban Padkát, aki a padthai wokbar logóján található, és mosolyt csalni az emberek arcára, amikor játszanak a padthai quizzel. Nagyon bízunk benne, hogy legalább annyira fogják élvezni a játékot, mint mi

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.