Külföldi sztárséffel kalapozott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia

A napokban lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia fundraising estje, amely bizonyára életre szóló élmény marad mind az alkotóknak, mind a vendégeknek.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia azért álmodta meg ezt a vacsorát, hogy a befolyt összegből a magyar csapat felkészülését, valamint a felkészülésben részt vevő, vidékről érkező tanulók ellátását is biztosítsa - írja Facebook oldalán a társaság.

Az álomból valóság lett, az alig két hete meghirdetetett vacsorára minden hely betelt, sőt, sajnos néhányan le is maradtak az egyedülálló eseményről.
Az est során a vendégek megkóstolhatták a magyar Bocuse d’Or csapat két versenyételét, amelyek a március végén itthon megrendezett európai válogatón ezüst szobrot hoztak hazánknak. Az ételeket ki más prezentálhatta volna, mint Dalnoki Bence és commis-ja, Nyikos Patrik. A menüben természetesen helyet kapott néhány Stand fogás is, Szulló Szabina és Széll Tamás prezentálásában.

Az I-re pedig Rasmus Kofoed tette fel a pontot, a három Michelin-csillagos koppenhágai Geranium séfje, aki az étterem két ikonikus fogását hozta el Budapestre. A dán séf nem mellesleg minden idők talán legtapasztaltabb és legsikeresebb Bocuse d’Or versenyzője, aki commis-ként, versenyzőként és coach-ként is álhatott már a dobogó legfelső fokán Lyonban.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.