Különleges ízutazás a harmónia jegyében

Izgalmas ételek hívták randevúra a sörök különleges aromáit, különleges ízutazáson vehettek részt a szegedi Gőry Pince-Vendéglőbe meghívott vendéglátóipari szakemberek. A Hügli Food Kft. mesterszakácsa, Simon Tamás által összeállított különleges menüsor mellé Csóka Sándor, a Borsodi Sörgyár Zrt. sörszakértője kínált igazán különleges, vagy éppen a mindennapokból már jól ismert sört.

A találkozó középpontjában az ételek fantasztikus aromái, illetve a mellé kínált sörök együttes ízharmóniája állt. A rendhagyó esemény célja e mellett az volt, hogy felhívja a szakemberek figyelmét a vendégnek kínált ételek kiváló minőségének fontosságára, illetve arra, hogy ajánljanak vendégeik ételeihez ízben harmonizáló söröket. A sörkóstolás érdekessége, hogy a sör a megszokottnál kisebb pohárban, kevesebb mennyiségben kerül a vendég elé, hogy az ízlelés apró momentumaira helyezhesse a hangsúlyt. A Szegeden megrendezett eseményre a Hügli Food Kft., és a Borsodi Sörgyár Zrt. munkatársai a régió néhány vendéglátóipari vállalkozását hívta meg. A szakemberek körében szervírozott menüsor, illetve a hozzá kínált sörök még az igazán gyakorlott kritikusok elismerését is elnyerték. Az ételek és italok ízei hol kiemelték, hol pedig kiegyensúlyozták egymást, minden esetben a harmóniát igyekezve megteremteni. A kesernyés és édes, a sima és szénsavas, vagy éppen a fűszeres és a barna ízeinek, illatainak összhangja valódi élménnyé érett a nyolcféle fogás és sör végére.

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.