Látogatócsúcs a XV. Bikavér Ünnepen Egerben

Eddig soha nem látott érdeklődés kísérte a XV. Egri Bikavér Ünnepet. Az új helyszín, az Érsekkert a rekkenő kánikulában is csalogatónak bizonyult, közel negyven ezer látogatót vonzottak a 36 egri borászat kiváló borai, a 18 egri étterem remek ételei.

Az idén új helyszínre költözött és egyben négy naposra bővült rendezvényre minden nap ki lehetett volna tenni a „teltház” táblát. Július 7. és 10. között, az Érsekkert gesztenyefáinak árnyékában hömpölygött a tömeg a XV. Bikavér Ünnepet hirdető kóstolópoharakkal a kezekben, hogy megkóstolják 36 egri borászat által kínált egri csillagokat és egri bikavéreket, valamint a hozzájuk tálalt ételeket. A vendégek szorgalmára nem lehet panasz, melyet a látogatók számának növekedésével arányos forgalomnövekedés is igazol.

Július 9-én, szombaton 13 egri borászat abban is összefogott, hogy első ízben megmutassák, mit tudnak a traktoraik. Az traktor-gyorsulási és szépségversenyen az 5 Évszak Borműhely, az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok, Árvai Sándor, Balázs András, Besenyei Lajos, Csutorás Ferenc, Demeter Csaba, az Egri Hegyközség, Hagymási József, Ifjabb Gál Tibor, Rabóczki Attila, Simon József és Tóth Ferenc traktorai indultak. A színház előtti útszakaszon megrendezett gyorsulási versenyt Pásztor László nyerte a Hegyközség színeiben. A szépségdíjat a Dr. Torgyán József, dr. Csernus Imre és Ganxsta Zolee alkotta zsűri Tóth Ferenc Pincészetének ítélte, a legviccesebb traktornak járó különdíjat, amit az Agroker ajánlott fel, az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok traktorát hajtó titokzatos Lopószáj vihette haza.

Akadt ok azért az izgalomra is, hiszen egy új helyszín mindig hordoz kockázatot: vajon elfogadják-e a vendégek a Dobó tér szép kulisszája után az Érsekkertet? Szerencsére a tények magukért beszélnek, hiszen a Dobó teret a hétvégén egyszer s mindenkorra kinőtte a Bikavér Ünnep. Sőt, az új helyszín adottságai arra sarkallják a szervezőket, hogy meglódítsák fantáziájukat azért, hogy évről évre méltóbban, még nagyobb, még színvonalasabb rendezvénnyel tisztelegjünk az egri bikavér és az egri csillag előtt.

 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.