Látványos szórakozóhely nyitása Budapesten

A Matild Café & Cabaret színpadán október végétől újjáéled a revü fantasztikus, csillogó világa. 

Heti három este – csütörtök, péntek és szombat éjszaka – újra felelevenedik a huszadik század eleji pesti vigalmi élet: magyar és nemzetközi előadóművészeket felvonultató élő koncertekkel, éjszakai show-műsorokkal és háromfogásos vacsorával készülnek a vendégváró program szervezői.

 

„Már a palota felújításakor és a névválasztáskor is tudtuk, hogy Budapest legcsillogóbb, ugyanakkor legelegánsabb éjszakai előadásait fogjuk itt bemutatni”, mondja Selim Ölmez, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel igazgatója.

A Matild Café & Cabaret egy elegáns és hagyományos szecessziós kávéház, amely nappal olívazöldben és aranyban tündököl, de amikor leszáll az éj, olyan hellyé változik, ahol a falak közé beköltözik az elbűvölő és pezsgő éjszakai élet.

 

A palota tulajdonosai a hely szellemisége miatt szerették volna, ha éjszakára átalakul ez a több, mint egy évszázados kávéház, hiszen amikor Belvárosi Kávéházként, majd később Lidó Kaszinóként működött, hasonló műsorokat kínáltak a közönségnek. Amikor a felújítás kezdetét vette és megtalálták a középen elhelyezkedő hidraulikus színpadot, nem volt kérdés, hogy renoválják azt és folytatják a hagyományt. Esténként a színpad kiemelkedik, hogy a táncosok és zenészek elvarázsolhassák a közönséget. Amikor a súlyos bársonyfüggönyök lehullnak, a hangulat titokzatossá, sejtelmessé, diszkrétté, sőt kissé provokatívvá válik. A világítást is kezdettől fogva ennek a hatásnak a fokozására tervezték, így a falak közé visszaköltözhet a csillogás, az érzékiség, a könnyedség és a felszabadult szórakozás. Egy teljesen más atmoszférájú helyszín kel életre.

 

A Matild Café & Cabaret október végétől minden csütörtök, péntek és szombat éjszaka fantasztikus programot rakott össze. Radics Gigi, Gájer Bálint, No Romance, Latte Maffiato, Group’n’Swing csak néhány azok közük a fellépők közül, akik a zenés vacsoraestek házigazdái lesznek. Az éjszakákra elbűvölő revü-táncosok és éjszakai show-műsorok teszik fel a koronát.

A kapuk este 8-kor nyílnak varázslatos akrobata-show keretei között, amely után egy 3 fogásos exkluzív vacsora kerül felszolgálásra. A fogások között élő koncertek és csillogó revü-előadások váltják majd egymást. Az est gasztronómiai kínálatát Wolfgang Puck amerikai-osztrák sztárszakács helyi csapata készíti a Matild Palota megszokott minőségében.

Aki pedig folytatni szeretné az estét a show után is, azt kivételes koktélok és a város legszebb panorámája várja a Palota tetején a The Duchessben, a titkos rooftop bárban.

 

 

Forrás: Matild-palota


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.