Látványos szórakozóhely nyitása Budapesten

A Matild Café & Cabaret színpadán október végétől újjáéled a revü fantasztikus, csillogó világa. 

Heti három este – csütörtök, péntek és szombat éjszaka – újra felelevenedik a huszadik század eleji pesti vigalmi élet: magyar és nemzetközi előadóművészeket felvonultató élő koncertekkel, éjszakai show-műsorokkal és háromfogásos vacsorával készülnek a vendégváró program szervezői.

 

„Már a palota felújításakor és a névválasztáskor is tudtuk, hogy Budapest legcsillogóbb, ugyanakkor legelegánsabb éjszakai előadásait fogjuk itt bemutatni”, mondja Selim Ölmez, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel igazgatója.

A Matild Café & Cabaret egy elegáns és hagyományos szecessziós kávéház, amely nappal olívazöldben és aranyban tündököl, de amikor leszáll az éj, olyan hellyé változik, ahol a falak közé beköltözik az elbűvölő és pezsgő éjszakai élet.

 

A palota tulajdonosai a hely szellemisége miatt szerették volna, ha éjszakára átalakul ez a több, mint egy évszázados kávéház, hiszen amikor Belvárosi Kávéházként, majd később Lidó Kaszinóként működött, hasonló műsorokat kínáltak a közönségnek. Amikor a felújítás kezdetét vette és megtalálták a középen elhelyezkedő hidraulikus színpadot, nem volt kérdés, hogy renoválják azt és folytatják a hagyományt. Esténként a színpad kiemelkedik, hogy a táncosok és zenészek elvarázsolhassák a közönséget. Amikor a súlyos bársonyfüggönyök lehullnak, a hangulat titokzatossá, sejtelmessé, diszkrétté, sőt kissé provokatívvá válik. A világítást is kezdettől fogva ennek a hatásnak a fokozására tervezték, így a falak közé visszaköltözhet a csillogás, az érzékiség, a könnyedség és a felszabadult szórakozás. Egy teljesen más atmoszférájú helyszín kel életre.

 

A Matild Café & Cabaret október végétől minden csütörtök, péntek és szombat éjszaka fantasztikus programot rakott össze. Radics Gigi, Gájer Bálint, No Romance, Latte Maffiato, Group’n’Swing csak néhány azok közük a fellépők közül, akik a zenés vacsoraestek házigazdái lesznek. Az éjszakákra elbűvölő revü-táncosok és éjszakai show-műsorok teszik fel a koronát.

A kapuk este 8-kor nyílnak varázslatos akrobata-show keretei között, amely után egy 3 fogásos exkluzív vacsora kerül felszolgálásra. A fogások között élő koncertek és csillogó revü-előadások váltják majd egymást. Az est gasztronómiai kínálatát Wolfgang Puck amerikai-osztrák sztárszakács helyi csapata készíti a Matild Palota megszokott minőségében.

Aki pedig folytatni szeretné az estét a show után is, azt kivételes koktélok és a város legszebb panorámája várja a Palota tetején a The Duchessben, a titkos rooftop bárban.

 

 

Forrás: Matild-palota


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.