Látványos szórakozóhely nyitása Budapesten

A Matild Café & Cabaret színpadán október végétől újjáéled a revü fantasztikus, csillogó világa. 

Heti három este – csütörtök, péntek és szombat éjszaka – újra felelevenedik a huszadik század eleji pesti vigalmi élet: magyar és nemzetközi előadóművészeket felvonultató élő koncertekkel, éjszakai show-műsorokkal és háromfogásos vacsorával készülnek a vendégváró program szervezői.

 

„Már a palota felújításakor és a névválasztáskor is tudtuk, hogy Budapest legcsillogóbb, ugyanakkor legelegánsabb éjszakai előadásait fogjuk itt bemutatni”, mondja Selim Ölmez, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel igazgatója.

A Matild Café & Cabaret egy elegáns és hagyományos szecessziós kávéház, amely nappal olívazöldben és aranyban tündököl, de amikor leszáll az éj, olyan hellyé változik, ahol a falak közé beköltözik az elbűvölő és pezsgő éjszakai élet.

 

A palota tulajdonosai a hely szellemisége miatt szerették volna, ha éjszakára átalakul ez a több, mint egy évszázados kávéház, hiszen amikor Belvárosi Kávéházként, majd később Lidó Kaszinóként működött, hasonló műsorokat kínáltak a közönségnek. Amikor a felújítás kezdetét vette és megtalálták a középen elhelyezkedő hidraulikus színpadot, nem volt kérdés, hogy renoválják azt és folytatják a hagyományt. Esténként a színpad kiemelkedik, hogy a táncosok és zenészek elvarázsolhassák a közönséget. Amikor a súlyos bársonyfüggönyök lehullnak, a hangulat titokzatossá, sejtelmessé, diszkrétté, sőt kissé provokatívvá válik. A világítást is kezdettől fogva ennek a hatásnak a fokozására tervezték, így a falak közé visszaköltözhet a csillogás, az érzékiség, a könnyedség és a felszabadult szórakozás. Egy teljesen más atmoszférájú helyszín kel életre.

 

A Matild Café & Cabaret október végétől minden csütörtök, péntek és szombat éjszaka fantasztikus programot rakott össze. Radics Gigi, Gájer Bálint, No Romance, Latte Maffiato, Group’n’Swing csak néhány azok közük a fellépők közül, akik a zenés vacsoraestek házigazdái lesznek. Az éjszakákra elbűvölő revü-táncosok és éjszakai show-műsorok teszik fel a koronát.

A kapuk este 8-kor nyílnak varázslatos akrobata-show keretei között, amely után egy 3 fogásos exkluzív vacsora kerül felszolgálásra. A fogások között élő koncertek és csillogó revü-előadások váltják majd egymást. Az est gasztronómiai kínálatát Wolfgang Puck amerikai-osztrák sztárszakács helyi csapata készíti a Matild Palota megszokott minőségében.

Aki pedig folytatni szeretné az estét a show után is, azt kivételes koktélok és a város legszebb panorámája várja a Palota tetején a The Duchessben, a titkos rooftop bárban.

 

 

Forrás: Matild-palota


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.