Forte dei Marmi híres fürdővárosának tanácsa megtiltotta új gyorséttermek nyitását, mert "egyre inkább kiszorítják a tipikus toszkán vendéglátóhelyeket a kisvárosból".
A városi tanács szerint a színes gyorséttermek nem összeegyeztethetőek a fürdőváros építészetével, ráadásul a turisták beszennyezik a várost a pizzaszeletek és hamburgerek csomagolásával.
"Nem akarunk olyanok lenni, mint bármely másik helység. Mi meg akarjuk védeni kulturális identitásunkat" - hangoztatta Umberto Buratti polgármester.
Forte dei Marmi nem az egyetlen toszkán város, ahol feketelistára került a gyorséttermi étkezés. 2008-ban Lucca tiltotta meg, hogy a középkori központban "etnoéttermek", gyorséttermek és szexshopok nyíljanak, hogy "megvédjék a város centrumának gasztronómiai hagyományait és építészeti jellegzetességeit". Előírták továbbá, hogy minden étteremben legalább egy ételnek a régió tipikus fogásának kell lennie.
"Kebabválság" robbant ki a Padova közelében lévő Cittadellában is: a városvezetés megtiltotta a török és arab konyhában népszerű nyárson sült húsok árusítását. "Ez az étel nem része hagyományainknak és identitásunknak" - mondta el Massimo Bitonci polgármester, aki egyébként a bevándorlás ellen is síkra szállt. A tilalom heves kritikát váltott ki az emigránsok körében. (forrás: MTI)
Leáldozott a gyorséttermeknek Toscana-ban
Hadjárat kezdődött a kebab és a gyorséttermek ellen Toszkánában - adta hírül az MTI.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.