Az alkotáskor a kiindulópont az egyik legkifinomultabb és igen gazdag étkezési kultúra és a vendéglátás fontosságának hagyománya volt számukra: a japán gasztro-kultúra.
Olyan elegáns, áramvonalas formákat hoztak létre, amelyek a barátoknak vagy családnak szervezett eseményeken az ételek egyediségének kiemelése mellett a japán esztétikai és minőségi örökséget is hűen tükrözik.
A papír étkészlet alapanyagai a cukorgyártás melléktermékeként létrejövő préselt cukornád, illetve a gyorsan fejlődő bambusz és nád-cellulóz. Az alapanyagok minimális környezeti terhelést okoznak, és szennyeződésektől mentes cellulóztartalmuk miatt tökéletesen lebomlanak. A nyersanyag-források hatékony felhasználását érik el ezzel, hisz az említett anyagok korábban mezőgazdasági hulladékként szerepeltek. Az újszerű kombináció vízálló, hűtőben és mikróban egyaránt használható anyagot eredményez, amely egyedülálló a papír étkészletek piacán.
A Wasara a japánokra jellemző természetközeli designt tartja szem előtt. A készlet darabjai kényelmesen megfoghatók, illeszkednek a kéz formájához, finoman vezetett organikus vonalaik a teríték egyéniségének mutatói. A vendéglátó így az étkek élvezetéhez nem csak az ízekkel, hanem a látvánnyal is hozzájárulhat. (szöveg és kép: hg.hu blog)