Lebomló gasztro-design Japánból

Valljuk be, a papírtányér és papírpohár használata eddig nem a környezettudatosságot juttatta eszünkbe: épp ellenkezőleg, egyszer használatos, eldobható partikellékekként ragadtak tudatunkba. A japán Wasara tervezői ezen túllépve egy teljes mértékben lebomló, komposztálható papír étkészletet hoztak létre - írja Müller Kinga a hg.hu blogon.

Az alkotáskor a kiindulópont az egyik legkifinomultabb és igen gazdag étkezési kultúra és a vendéglátás fontosságának hagyománya volt számukra: a japán gasztro-kultúra.

 Olyan elegáns, áramvonalas formákat hoztak létre, amelyek a barátoknak vagy családnak szervezett eseményeken az ételek egyediségének kiemelése mellett a japán esztétikai és minőségi örökséget is hűen tükrözik.

A papír étkészlet alapanyagai a cukorgyártás melléktermékeként létrejövő préselt cukornád, illetve a gyorsan fejlődő bambusz és nád-cellulóz. Az alapanyagok minimális környezeti terhelést okoznak, és szennyeződésektől mentes cellulóztartalmuk miatt tökéletesen lebomlanak. A nyersanyag-források hatékony felhasználását érik el ezzel, hisz az említett anyagok korábban mezőgazdasági hulladékként szerepeltek. Az újszerű kombináció vízálló, hűtőben és mikróban egyaránt használható anyagot eredményez, amely egyedülálló a papír étkészletek piacán.

A Wasara a japánokra jellemző természetközeli designt tartja szem előtt. A készlet darabjai kényelmesen megfoghatók, illeszkednek a kéz formájához, finoman vezetett organikus vonalaik a teríték egyéniségének mutatói. A vendéglátó így az étkek élvezetéhez nem csak az ízekkel, hanem a látvánnyal is hozzájárulhat. (szöveg és kép: hg.hu blog)


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.