Legyen Ön is részese a hazai gasztroélet kimagasló ünnepének!

Már lehet jelentkezni az október utolsó vasárnapján tartott nem mindennapi gasztronómiai programra. Mutatjuk a teljes menüsort, ami ai idei díjáatdón a vendégeket várja.

 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven idén is megrendezi Gundel Károly-díjátadó Gálaebédjét.

Az idei díjazottak: Bicsár Attila és Kovács Lázár

A rendezvény helyszíne ezúttal is a legautentikusabb vendéglátóhely, a Gundel Étterem lesz, 

időpontja: 2024. október 27. vasárnap, 12 óra.

A gálaebéd házigazdája Gundel Takács Gábor, szakmai mentora Bíró Lajos, a sommelier Fabók Mihály.

Az ünnepség helyszíne, a Gundel-ház bálterme / Forrás: Gundel
Az ünnepség helyszíne, a Gundel-ház bálterme / Forrás: Gundel

A Gálaebéd előzetes menüsora:

Üdvözlő ital: Sauska Brut pezsgő

Amuse bouche - Moldován Viktor és Wolf András – Gundel étterem, Budapest

Kaviár- és osztriga kóstoló

Előétel_ Melegen füstölt tokhal, sült cékla, zöldalma, hajdina

Nyíri Sándor – Arany Kaviár étterem, Budapest

Tokaji Furmint 2022 – Sauska Pincészet

Leves: Popcorn krémleves pirított törökmogyoróval

Tóth Ágnes – Gerbeaud Catering, Budapest

Heimann Viognier 2022 – Heimann Családi Birtok

Főétel: Tanyasi csirke vargányával, tejfölös tócsnival

Moldován Viktor és Wolf András – Gundel étterem, Budapest

Szekszárdi Bonsai Öregtőkés Kadarka 2023 – Vida Péter

Desszert: Napraforgó desszert

Tóth Ágnes – Gerbeaud Kávéház és Cukrászda, Budapest

Mátrai Zenit Késői Szüret 2022 – Bárdos Pincészet

Díjátadó koccintáshoz: Kreinbacher Brut Classic Magnum 2019 pezsgő

A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várják a vendégeket.

A belépőjegy ára 50.000, MVI-tagoknak 40.000 forint (2 belépő/tag).

Jegyigénylés: [email protected]  és tel.: 20/500-6577.

 


21 év, 21 kilométer és egy nemes cél

21 év, 21 kilométer és egy nemes cél 

Jótékonysági félmaratonnal ünnepelt a Semsei Gastronomy.
Munch: ételpazarlási körkép

Munch: ételpazarlási körkép 

A Munch újabb mérföldkőhöz érkezett: már hárommillió meglepetés csomagot mentettek meg a pazarlástól.
Kürtöskalács illata lengi be az idei fesztivál helyszínét

Kürtöskalács illata lengi be az idei fesztivál helyszínét 

A kürtőskalács receptje német nyelvterületről került az erdélyi fejedelemségek udvarába, de egyes országokban más és más formában maradt fenn ez kelt tésztából készült fára tekert sütemény.
Halat hallal - Siófokon, egy teljes hétvégén át

Halat hallal - Siófokon, egy teljes hétvégén át 

Október 11-13. között a déli-part fővárosában rendezik a XI. Siófoki Halfesztivált.
Alakul a Bordói November Nagykóstoló  pincészeteinek névsora

Alakul a Bordói November Nagykóstoló pincészeteinek névsora 

Mutatjuk, mely borászatok azok, amelyek biztos jelen lesznek.
Top 150 termelő, FeteKert, Magyar Konyha

Top 150 termelő, FeteKert, Magyar Konyha 

Az vagy, amit megeszel - tartja a kínai mondás. Többek közt ennek igazságtartalmáról is szó esett azon a kiadványbemutatón, ahová szerkesztőségünk is meghívást kapott.
Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról

Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról 

Egy év leforgása alatt az értékesített őrölt kávé mennyisége 3,7 százalékkal csökkent, míg a szemes kávé 1,9 százalékkal, a kapszulás kávék kategóriája pedig volumenben 5,1 százalékkal nőtt.
Andy Warhol és az Absolut vodka

Andy Warhol és az Absolut vodka 

Limitált kiadású Andy Warhol palackkal ünnepli az Absolut a művész újra felfedezett kék festményét.
Vörösborfesztivál-nyitány Villányban

Vörösborfesztivál-nyitány Villányban 

A koncertek mellett lesz szüreti felvonulás és bemutatkoznak a borrendek is...

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.