Legyen Ön is részese a hazai gasztroélet kimagasló ünnepének!

Már lehet jelentkezni az október utolsó vasárnapján tartott nem mindennapi gasztronómiai programra. Mutatjuk a teljes menüsort, ami ai idei díjáatdón a vendégeket várja.

 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven idén is megrendezi Gundel Károly-díjátadó Gálaebédjét.

Az idei díjazottak: Bicsár Attila és Kovács Lázár

A rendezvény helyszíne ezúttal is a legautentikusabb vendéglátóhely, a Gundel Étterem lesz, 

időpontja: 2024. október 27. vasárnap, 12 óra.

A gálaebéd házigazdája Gundel Takács Gábor, szakmai mentora Bíró Lajos, a sommelier Fabók Mihály.

Az ünnepség helyszíne, a Gundel-ház bálterme / Forrás: Gundel
Az ünnepség helyszíne, a Gundel-ház bálterme / Forrás: Gundel

A Gálaebéd előzetes menüsora:

Üdvözlő ital: Sauska Brut pezsgő

Amuse bouche - Moldován Viktor és Wolf András – Gundel étterem, Budapest

Kaviár- és osztriga kóstoló

Előétel_ Melegen füstölt tokhal, sült cékla, zöldalma, hajdina

Nyíri Sándor – Arany Kaviár étterem, Budapest

Tokaji Furmint 2022 – Sauska Pincészet

Leves: Popcorn krémleves pirított törökmogyoróval

Tóth Ágnes – Gerbeaud Catering, Budapest

Heimann Viognier 2022 – Heimann Családi Birtok

Főétel: Tanyasi csirke vargányával, tejfölös tócsnival

Moldován Viktor és Wolf András – Gundel étterem, Budapest

Szekszárdi Bonsai Öregtőkés Kadarka 2023 – Vida Péter

Desszert: Napraforgó desszert

Tóth Ágnes – Gerbeaud Kávéház és Cukrászda, Budapest

Mátrai Zenit Késői Szüret 2022 – Bárdos Pincészet

Díjátadó koccintáshoz: Kreinbacher Brut Classic Magnum 2019 pezsgő

A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várják a vendégeket.

A belépőjegy ára 50.000, MVI-tagoknak 40.000 forint (2 belépő/tag).

Jegyigénylés: info@mvi.hu  és tel.: 20/500-6577.

 


Természetközeli design, magyaros elemekben gazdag gasztronómia

Természetközeli design, magyaros elemekben gazdag gasztronómia  

Újranyitott a pesti Andrássy út egyik titkosan legjobb kertje.
Kávé világnapja: néhány érdekesség a híres kávézóláncról

Kávé világnapja: néhány érdekesség a híres kávézóláncról 

Az eredetileg Ausztráliából származó márka az elsők között jelent meg Magyarországon.
Lenyűgözte a magyar víz a híres víz sommeliert

Lenyűgözte a magyar víz a híres víz sommeliert 

A neves vízszakértő kipróbálta a FloeWater aludobozos vizét, amelyet közösségi oldalán értékelt.
Kiderült, miért nem nyit ki időben Gerendai Károly új étterme

Kiderült, miért nem nyit ki időben Gerendai Károly új étterme 

Szeptemberben nyitott volna Gerendai Károly legújabb projektje.
Dohányzás a vendéglátóhelyek teraszain - reagált a kormány

Dohányzás a vendéglátóhelyek teraszain - reagált a kormány 

A javaslat kibővítené a jelenleg érvényben lévő, 2009-ben elfogadott tiltást.
Mindenkiben ott lakik a költő:  középiskolásokat vár a legendás kávéház

Mindenkiben ott lakik a költő: középiskolásokat vár a legendás kávéház 

A budapesti Centrál Kávéház a XIX. században a magyar irodalmi élet központja volt. Most ezt a régi kort és az irodalom akkori nagy alakjait idézi meg legújabb programjával.
Eladták Andy Vajna egykori magyarországi üzleteinek ékkövét

Eladták Andy Vajna egykori magyarországi üzleteinek ékkövét 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest oldalában működő Nobu Budapestről van szó, amelyet a 2019-ben meghalt Andy Vajna özvegye, Palácsik-Ráthonyi Tímea most más tulajdonosnak adott át.
Járatlan utakon - elindult az új boros kampány

Járatlan utakon - elindult az új boros kampány 

Az idei kampány keretében a három kiemelt borvidékről készült videóban mutatják be az egyes vidékek ikonikus fajtáit.
Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on

Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on 

Kilenc borvidéki bor hamarosan a 100 Legjobb bor kiadványban is megjelenik.
Már az Oktoberfest sem a régi - egyre jobban fogy az alkoholmentes sör!

Már az Oktoberfest sem a régi - egyre jobban fogy az alkoholmentes sör! 

A Nemzeti Sörfőzdék Szövetségének statisztikái is azt mutatják, hogy 2015 óta folyamatosan csökken a sörértékesítés.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.