Legyen igazi pezsgés...

Augusztus 25-én, délután a gellérthegyi Búsuló Juhászban kerül sor az első Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztiválra. 2007-ben alapított kis és nagykereskedelemmel foglalkozó a Bor és Más Kft. kezdeményezésére jött létre, mert a cég küldetésének érzi a még gyerek cipőben járó Champagne és pezsgő fogyasztás népszerűsítését hazánkban.

Az általuk forgalmazott Taittinger márka az egyik legelismertebb családi champagne pincészet, a világ egyik vezető presztízsmárkájaként a komoly értékteremtő erővel bír. Ezzel az értékteremtő céllal jött létre a Pezsgő Világ rendezvény is, mely szintén a hazai pezsgő és champagne fogyasztás kultúrájának megteremtésére, a fogyasztók ismereteinek elmélyítésére, ízlésének formálására irányul. Célja összefogást hirdetni a hazai forgalmazók között e nemes ügy érdekében, hogy minél több Magyarországon elérhető, minőségi pezsgő ital kerülhessen bemutatásra az érdeklődőknek. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott kiállítóként a Heinemann Testvérek Kft., a Zwack Unicum Nyrt., a Törley Pezsgőpincészet, a Garamváry Szőlőbirtok, a Kreinbacher Birtok és a Szentesi Pincészet.

A rendezvény lényege, hogy a látogatók a belépődíj megváltásával közel 50 féle terméket kóstolhatnak meg a világ legnagyobb pincészeteitől és magyar termelőktől, több mint 20 féle Champagne-t valamint crémant-okat, cava-kat, magyar pezsgőket, prosecco-kat, melyhez méltó gasztronómiai élményt is kínálnak. Információs kóstolófüzet segítségével kalauzolják a látogatókat a pezsgő italok világába, mely képpel és rövid leírással segíti a választást valamint jegyzetkészítési lehetőséget biztosít, illetve további információkat is ad az érdeklődőknek.

Szeretnék megmutatni, hogy ezen italokat nem csupán ünnepek alkalmával érdemes felbontani, hanem a mindennapokat is ünneppé varázsolhatjuk általuk, ha megízleljük azt a palackba zárt különleges életérzést, melyet ezek az italok képviselnek.


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.