Legyen igazi pezsgés...

Augusztus 25-én, délután a gellérthegyi Búsuló Juhászban kerül sor az első Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztiválra. 2007-ben alapított kis és nagykereskedelemmel foglalkozó a Bor és Más Kft. kezdeményezésére jött létre, mert a cég küldetésének érzi a még gyerek cipőben járó Champagne és pezsgő fogyasztás népszerűsítését hazánkban.

Az általuk forgalmazott Taittinger márka az egyik legelismertebb családi champagne pincészet, a világ egyik vezető presztízsmárkájaként a komoly értékteremtő erővel bír. Ezzel az értékteremtő céllal jött létre a Pezsgő Világ rendezvény is, mely szintén a hazai pezsgő és champagne fogyasztás kultúrájának megteremtésére, a fogyasztók ismereteinek elmélyítésére, ízlésének formálására irányul. Célja összefogást hirdetni a hazai forgalmazók között e nemes ügy érdekében, hogy minél több Magyarországon elérhető, minőségi pezsgő ital kerülhessen bemutatásra az érdeklődőknek. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott kiállítóként a Heinemann Testvérek Kft., a Zwack Unicum Nyrt., a Törley Pezsgőpincészet, a Garamváry Szőlőbirtok, a Kreinbacher Birtok és a Szentesi Pincészet.

A rendezvény lényege, hogy a látogatók a belépődíj megváltásával közel 50 féle terméket kóstolhatnak meg a világ legnagyobb pincészeteitől és magyar termelőktől, több mint 20 féle Champagne-t valamint crémant-okat, cava-kat, magyar pezsgőket, prosecco-kat, melyhez méltó gasztronómiai élményt is kínálnak. Információs kóstolófüzet segítségével kalauzolják a látogatókat a pezsgő italok világába, mely képpel és rövid leírással segíti a választást valamint jegyzetkészítési lehetőséget biztosít, illetve további információkat is ad az érdeklődőknek.

Szeretnék megmutatni, hogy ezen italokat nem csupán ünnepek alkalmával érdemes felbontani, hanem a mindennapokat is ünneppé varázsolhatjuk általuk, ha megízleljük azt a palackba zárt különleges életérzést, melyet ezek az italok képviselnek.


Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.