Legyen igazi pezsgés...

Augusztus 25-én, délután a gellérthegyi Búsuló Juhászban kerül sor az első Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztiválra. 2007-ben alapított kis és nagykereskedelemmel foglalkozó a Bor és Más Kft. kezdeményezésére jött létre, mert a cég küldetésének érzi a még gyerek cipőben járó Champagne és pezsgő fogyasztás népszerűsítését hazánkban.

Az általuk forgalmazott Taittinger márka az egyik legelismertebb családi champagne pincészet, a világ egyik vezető presztízsmárkájaként a komoly értékteremtő erővel bír. Ezzel az értékteremtő céllal jött létre a Pezsgő Világ rendezvény is, mely szintén a hazai pezsgő és champagne fogyasztás kultúrájának megteremtésére, a fogyasztók ismereteinek elmélyítésére, ízlésének formálására irányul. Célja összefogást hirdetni a hazai forgalmazók között e nemes ügy érdekében, hogy minél több Magyarországon elérhető, minőségi pezsgő ital kerülhessen bemutatásra az érdeklődőknek. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott kiállítóként a Heinemann Testvérek Kft., a Zwack Unicum Nyrt., a Törley Pezsgőpincészet, a Garamváry Szőlőbirtok, a Kreinbacher Birtok és a Szentesi Pincészet.

A rendezvény lényege, hogy a látogatók a belépődíj megváltásával közel 50 féle terméket kóstolhatnak meg a világ legnagyobb pincészeteitől és magyar termelőktől, több mint 20 féle Champagne-t valamint crémant-okat, cava-kat, magyar pezsgőket, prosecco-kat, melyhez méltó gasztronómiai élményt is kínálnak. Információs kóstolófüzet segítségével kalauzolják a látogatókat a pezsgő italok világába, mely képpel és rövid leírással segíti a választást valamint jegyzetkészítési lehetőséget biztosít, illetve további információkat is ad az érdeklődőknek.

Szeretnék megmutatni, hogy ezen italokat nem csupán ünnepek alkalmával érdemes felbontani, hanem a mindennapokat is ünneppé varázsolhatjuk általuk, ha megízleljük azt a palackba zárt különleges életérzést, melyet ezek az italok képviselnek.


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.