Legyen igazi pezsgés...

Augusztus 25-én, délután a gellérthegyi Búsuló Juhászban kerül sor az első Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztiválra. 2007-ben alapított kis és nagykereskedelemmel foglalkozó a Bor és Más Kft. kezdeményezésére jött létre, mert a cég küldetésének érzi a még gyerek cipőben járó Champagne és pezsgő fogyasztás népszerűsítését hazánkban.

Az általuk forgalmazott Taittinger márka az egyik legelismertebb családi champagne pincészet, a világ egyik vezető presztízsmárkájaként a komoly értékteremtő erővel bír. Ezzel az értékteremtő céllal jött létre a Pezsgő Világ rendezvény is, mely szintén a hazai pezsgő és champagne fogyasztás kultúrájának megteremtésére, a fogyasztók ismereteinek elmélyítésére, ízlésének formálására irányul. Célja összefogást hirdetni a hazai forgalmazók között e nemes ügy érdekében, hogy minél több Magyarországon elérhető, minőségi pezsgő ital kerülhessen bemutatásra az érdeklődőknek. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott kiállítóként a Heinemann Testvérek Kft., a Zwack Unicum Nyrt., a Törley Pezsgőpincészet, a Garamváry Szőlőbirtok, a Kreinbacher Birtok és a Szentesi Pincészet.

A rendezvény lényege, hogy a látogatók a belépődíj megváltásával közel 50 féle terméket kóstolhatnak meg a világ legnagyobb pincészeteitől és magyar termelőktől, több mint 20 féle Champagne-t valamint crémant-okat, cava-kat, magyar pezsgőket, prosecco-kat, melyhez méltó gasztronómiai élményt is kínálnak. Információs kóstolófüzet segítségével kalauzolják a látogatókat a pezsgő italok világába, mely képpel és rövid leírással segíti a választást valamint jegyzetkészítési lehetőséget biztosít, illetve további információkat is ad az érdeklődőknek.

Szeretnék megmutatni, hogy ezen italokat nem csupán ünnepek alkalmával érdemes felbontani, hanem a mindennapokat is ünneppé varázsolhatjuk általuk, ha megízleljük azt a palackba zárt különleges életérzést, melyet ezek az italok képviselnek.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.