Lesz csokifesztivál Opatijában, csak másik időpontban

November második hétvégéjén Opatija három napra csokoládéba öltözik, ahol kifejezetten erre az eseményre tervezett különleges kínálat várja a vendégeket.

Exkluzív csokoládétermékek, csúcsfinomságok és vonzó program fémjelzi a 16. Opatijai Csokoládé Fesztivált, amely egy új időpontban, november 11 - 13. között kerül megrendezésre. November második hétvégéjén Opatija három napra az "édes élvezetek" szerelmeseinek "mekkájává" válik,ahol kifejezetten erre az eseményre tervezett különleges kínálat várja a vendégeket.

Az igen közkedvelt ínyencségnek szentelt rendezvény - amely Horvátországban a legnagyobb és legrégibb fesztivál - központi eseményén, a Gervais Központban megrendezett „Csokoládévarázs” vásáron több mint húsz „kézműves” csokoládédesszert-készítő termékeit ismerhetjük meg.

 

Az idei évben újdonságnak számít majd a Családi Gazdaságok által elkészített csokoládék nagy választéka, amely az opatijai Kulturális Központ első emeletén kap helyet.

A Csokoládéfesztivál Horvátország és a régió olyan kiváló csokoládé különlegességeit népszerűsíti, amelyek megalkotásában eredeti és egyedi szemlélet jut kifejezésre. Ezért a "Csokoládévarázs" vásáron olyan ritka és nehezen beszerezhető finomságok exkluzív kínálatával találkozhatunk, amelyek izgalmas és lenyűgöző ízükről ismerhetők fel. 

A csokoládé ebben az időszakban az opatijai éttermek étlapjain, a városi kávézók kínálatában, de a gyógy- és wellnessközpontok speciálisan kialakított kezeléseiben is megtalálható lesz. 

 

 

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség / Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.