Lesz csokifesztivál Opatijában, csak másik időpontban

November második hétvégéjén Opatija három napra csokoládéba öltözik, ahol kifejezetten erre az eseményre tervezett különleges kínálat várja a vendégeket.

Exkluzív csokoládétermékek, csúcsfinomságok és vonzó program fémjelzi a 16. Opatijai Csokoládé Fesztivált, amely egy új időpontban, november 11 - 13. között kerül megrendezésre. November második hétvégéjén Opatija három napra az "édes élvezetek" szerelmeseinek "mekkájává" válik,ahol kifejezetten erre az eseményre tervezett különleges kínálat várja a vendégeket.

Az igen közkedvelt ínyencségnek szentelt rendezvény - amely Horvátországban a legnagyobb és legrégibb fesztivál - központi eseményén, a Gervais Központban megrendezett „Csokoládévarázs” vásáron több mint húsz „kézműves” csokoládédesszert-készítő termékeit ismerhetjük meg.

 

Az idei évben újdonságnak számít majd a Családi Gazdaságok által elkészített csokoládék nagy választéka, amely az opatijai Kulturális Központ első emeletén kap helyet.

A Csokoládéfesztivál Horvátország és a régió olyan kiváló csokoládé különlegességeit népszerűsíti, amelyek megalkotásában eredeti és egyedi szemlélet jut kifejezésre. Ezért a "Csokoládévarázs" vásáron olyan ritka és nehezen beszerezhető finomságok exkluzív kínálatával találkozhatunk, amelyek izgalmas és lenyűgöző ízükről ismerhetők fel. 

A csokoládé ebben az időszakban az opatijai éttermek étlapjain, a városi kávézók kínálatában, de a gyógy- és wellnessközpontok speciálisan kialakított kezeléseiben is megtalálható lesz. 

 

 

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség / Turizmus Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.