Lesz csokifesztivál Opatijában, csak másik időpontban

November második hétvégéjén Opatija három napra csokoládéba öltözik, ahol kifejezetten erre az eseményre tervezett különleges kínálat várja a vendégeket.

Exkluzív csokoládétermékek, csúcsfinomságok és vonzó program fémjelzi a 16. Opatijai Csokoládé Fesztivált, amely egy új időpontban, november 11 - 13. között kerül megrendezésre. November második hétvégéjén Opatija három napra az "édes élvezetek" szerelmeseinek "mekkájává" válik,ahol kifejezetten erre az eseményre tervezett különleges kínálat várja a vendégeket.

Az igen közkedvelt ínyencségnek szentelt rendezvény - amely Horvátországban a legnagyobb és legrégibb fesztivál - központi eseményén, a Gervais Központban megrendezett „Csokoládévarázs” vásáron több mint húsz „kézműves” csokoládédesszert-készítő termékeit ismerhetjük meg.

 

Az idei évben újdonságnak számít majd a Családi Gazdaságok által elkészített csokoládék nagy választéka, amely az opatijai Kulturális Központ első emeletén kap helyet.

A Csokoládéfesztivál Horvátország és a régió olyan kiváló csokoládé különlegességeit népszerűsíti, amelyek megalkotásában eredeti és egyedi szemlélet jut kifejezésre. Ezért a "Csokoládévarázs" vásáron olyan ritka és nehezen beszerezhető finomságok exkluzív kínálatával találkozhatunk, amelyek izgalmas és lenyűgöző ízükről ismerhetők fel. 

A csokoládé ebben az időszakban az opatijai éttermek étlapjain, a városi kávézók kínálatában, de a gyógy- és wellnessközpontok speciálisan kialakított kezeléseiben is megtalálható lesz. 

 

 

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség / Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.