A Laid Back zenekar kult-slágerére utaló elnevezés és a megvalósítás módja egy három évvel ezelőtti nyugat-európai utazás eredményeként született, mondta az üzlet szeptember 1-i megnyitója alkalmával Méry Zoltán tulajdonos, a Friss és Ropogós Sütőipari Kft. vezetője, keszthelyi illetőségű vállalkozó. Álma az volt, hogy helyben működő pékséget ötvöz a vendéglátással, mindezt a vendégek számára önkiszolgáló módon megvalósítva, professzionális szakmai háttérrel, kiegészítve a bolt kínálatát a hely okán kóser pékáruk és szendvicsek kínálatával is. A különleges mix-üzlet közel 100-féle, frissen készített pékárut kínál (köztük például Franciaországból beszerzett alapanyag alapján mennyei croissant-t), kora reggeltől késő éjszakáig tart nyitva, és 11 beosztottnak biztosít a mai nehéz időkben munkát. Méry a megnyitó alkalmával még elmondta: további hasonló üzlet megnyitását is tervezi, bár azokat már nem ő szeretné létrehozni, hanem együttműködés keretében partneri viszonyt alakítana ki más vállalkozókkal.
Magad Uram, ha szolgád nincs
A pesti Belváros közelében, a Dohány utcai Zsinagóga szomszédságában megnyílt Magyarország első önkiszolgáló péksége és kávézója Bak®man néven.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.