Magad Uram, ha szolgád nincs

A pesti Belváros közelében, a Dohány utcai Zsinagóga szomszédságában megnyílt Magyarország első önkiszolgáló péksége és kávézója Bak®man néven.

A Laid Back zenekar kult-slágerére utaló elnevezés és a megvalósítás módja egy három évvel ezelőtti nyugat-európai utazás eredményeként született, mondta az üzlet szeptember 1-i megnyitója alkalmával Méry Zoltán tulajdonos, a Friss és Ropogós Sütőipari Kft. vezetője, keszthelyi illetőségű vállalkozó. Álma az volt, hogy helyben működő pékséget ötvöz a vendéglátással, mindezt a vendégek számára önkiszolgáló módon megvalósítva, professzionális szakmai háttérrel, kiegészítve a bolt kínálatát a hely okán kóser pékáruk és szendvicsek kínálatával is. A különleges mix-üzlet közel 100-féle, frissen készített pékárut kínál (köztük például Franciaországból beszerzett alapanyag alapján mennyei croissant-t), kora reggeltől késő éjszakáig tart nyitva, és 11 beosztottnak biztosít a mai nehéz időkben munkát. Méry a megnyitó alkalmával még elmondta: további hasonló üzlet megnyitását is tervezi, bár azokat már nem ő szeretné létrehozni, hanem együttműködés keretében partneri viszonyt alakítana ki más vállalkozókkal.  


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.