Magyar sikerek a 20.Vinitalyn

Kihirdették Veronában a két Vinitaly verseny, a világ legjobb borainak, a 20. Nemzetközi Bor Versenynek, valamint a legjobb arculatot képviselő boros üvegeket felsorakoztató 17. Nemzetközi Csomagolási Versenynek a győzteseit.

A 20. Nemzetközi Bor Versenyre 2012. november 12 – 16. között került sor, ahol is a "Gran Vinitaly 2012" díjat a kanadai Magnotta Winery Corporation (Vaughan) nyerte, míg a "Vinitaly Nation 2012" díjat a Badel 1862 (Zagráb, Horvátország) Olearia Vinicola Orsogna (Chieti, Olaszország) valamint a Varga Pincészet (Badacsonyörs, Magyarország) nyerték.

A Varga Pincészet 3 bora nyert oklevelet a maga kategóriájában (Balaton Melléki Irsai Olivér 2012, Balaton Melléki Pinot Noir Rosé 2012, Badacsonyi Aranymetszés Olaszrizling Kései Szüret 2009).

A 23 országból érkezett 2.269 bormintából összesen 16 nyert nagy arany érmet, 17 arany, 19 ezüst és 18 bronz érmet a világ egyik legigényesebb bor versenyén.

A Magyarországról benevezett borok közül a Frittmann Testvérek Kft.
Kunsági Ezerjó „Fahordós Érlelésű” 2009-es
bora bronz érmet nyert.

Oklevélben részesültek továbbá az alábbi magyar borok:
- Budai Chardonnay 2011 – Nyakas Pince
- Budajenői Pinot Gris 2011 – Nyakas Pince
- Kőtenger Chardonnay 2011 – Orbán Pince
- Pántlika Pincészet Agyaglik Olaszrizling 2011 – Pántlika Pincészet
- Egri Sirah 2009 – Kovács Nimród Borászat
- Szekszárdi Cabernet Franc 2009 – Ferger-Módos Borászat

A világ legkiválóbb szakújságíróit 42 fő képviselte a 105 fős zsűriben.

A 17. Nemzetközi Csomagolási Versenyt 2012. november 6-án tartották meg, melyre 164 nevezés érkezett.
A "Packaging 2012" díjat az olasz Azienda Agricola Ausonia, Atri nyerte, míg a "Coordinated Image 2012" díjat a szintén olasz Bortolo Nardini, Bassano del Grappa cég vihette haza.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.