Magyar sikerek a 20.Vinitalyn

Kihirdették Veronában a két Vinitaly verseny, a világ legjobb borainak, a 20. Nemzetközi Bor Versenynek, valamint a legjobb arculatot képviselő boros üvegeket felsorakoztató 17. Nemzetközi Csomagolási Versenynek a győzteseit.

A 20. Nemzetközi Bor Versenyre 2012. november 12 – 16. között került sor, ahol is a "Gran Vinitaly 2012" díjat a kanadai Magnotta Winery Corporation (Vaughan) nyerte, míg a "Vinitaly Nation 2012" díjat a Badel 1862 (Zagráb, Horvátország) Olearia Vinicola Orsogna (Chieti, Olaszország) valamint a Varga Pincészet (Badacsonyörs, Magyarország) nyerték.

A Varga Pincészet 3 bora nyert oklevelet a maga kategóriájában (Balaton Melléki Irsai Olivér 2012, Balaton Melléki Pinot Noir Rosé 2012, Badacsonyi Aranymetszés Olaszrizling Kései Szüret 2009).

A 23 országból érkezett 2.269 bormintából összesen 16 nyert nagy arany érmet, 17 arany, 19 ezüst és 18 bronz érmet a világ egyik legigényesebb bor versenyén.

A Magyarországról benevezett borok közül a Frittmann Testvérek Kft.
Kunsági Ezerjó „Fahordós Érlelésű” 2009-es
bora bronz érmet nyert.

Oklevélben részesültek továbbá az alábbi magyar borok:
- Budai Chardonnay 2011 – Nyakas Pince
- Budajenői Pinot Gris 2011 – Nyakas Pince
- Kőtenger Chardonnay 2011 – Orbán Pince
- Pántlika Pincészet Agyaglik Olaszrizling 2011 – Pántlika Pincészet
- Egri Sirah 2009 – Kovács Nimród Borászat
- Szekszárdi Cabernet Franc 2009 – Ferger-Módos Borászat

A világ legkiválóbb szakújságíróit 42 fő képviselte a 105 fős zsűriben.

A 17. Nemzetközi Csomagolási Versenyt 2012. november 6-án tartották meg, melyre 164 nevezés érkezett.
A "Packaging 2012" díjat az olasz Azienda Agricola Ausonia, Atri nyerte, míg a "Coordinated Image 2012" díjat a szintén olasz Bortolo Nardini, Bassano del Grappa cég vihette haza.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.