Magyar sikerek a 20.Vinitalyn

Kihirdették Veronában a két Vinitaly verseny, a világ legjobb borainak, a 20. Nemzetközi Bor Versenynek, valamint a legjobb arculatot képviselő boros üvegeket felsorakoztató 17. Nemzetközi Csomagolási Versenynek a győzteseit.

A 20. Nemzetközi Bor Versenyre 2012. november 12 – 16. között került sor, ahol is a "Gran Vinitaly 2012" díjat a kanadai Magnotta Winery Corporation (Vaughan) nyerte, míg a "Vinitaly Nation 2012" díjat a Badel 1862 (Zagráb, Horvátország) Olearia Vinicola Orsogna (Chieti, Olaszország) valamint a Varga Pincészet (Badacsonyörs, Magyarország) nyerték.

A Varga Pincészet 3 bora nyert oklevelet a maga kategóriájában (Balaton Melléki Irsai Olivér 2012, Balaton Melléki Pinot Noir Rosé 2012, Badacsonyi Aranymetszés Olaszrizling Kései Szüret 2009).

A 23 országból érkezett 2.269 bormintából összesen 16 nyert nagy arany érmet, 17 arany, 19 ezüst és 18 bronz érmet a világ egyik legigényesebb bor versenyén.

A Magyarországról benevezett borok közül a Frittmann Testvérek Kft.
Kunsági Ezerjó „Fahordós Érlelésű” 2009-es
bora bronz érmet nyert.

Oklevélben részesültek továbbá az alábbi magyar borok:
- Budai Chardonnay 2011 – Nyakas Pince
- Budajenői Pinot Gris 2011 – Nyakas Pince
- Kőtenger Chardonnay 2011 – Orbán Pince
- Pántlika Pincészet Agyaglik Olaszrizling 2011 – Pántlika Pincészet
- Egri Sirah 2009 – Kovács Nimród Borászat
- Szekszárdi Cabernet Franc 2009 – Ferger-Módos Borászat

A világ legkiválóbb szakújságíróit 42 fő képviselte a 105 fős zsűriben.

A 17. Nemzetközi Csomagolási Versenyt 2012. november 6-án tartották meg, melyre 164 nevezés érkezett.
A "Packaging 2012" díjat az olasz Azienda Agricola Ausonia, Atri nyerte, míg a "Coordinated Image 2012" díjat a szintén olasz Bortolo Nardini, Bassano del Grappa cég vihette haza.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.