Magyar sikerek a Great Taste Awardon

A Sweetic Csokoládé Manufaktúra mellett, a világ egyik legynagyobb és legszigorúbb gasztronómiai világversenyén még öten értek el három, tízen pedig kétcsillagos minősítést. Harmincnégyen pedig egy csillaggal büszkélkedhetnek.

Az Artizán pékség három saját márkás terméke is nyert, méz, szürkemarha szalámi, és csoki a díjazottak között.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy 3 termékünk is díjazott lett az idei Great Taste Awardon! Az Angliában megrendezésre kerülő versenyen az ízben és minőségben megbízható termékeket díjazzák. Az idén tesztelt 12 772 termék közül csak 208 kapta meg a legmagasabb, 3 csillagos elismerést, köztük az Artizán Kenyérliszt és Crispbread is" - írja az Artizán pékség facebook posztjában. Saját márkás tökmagolajuk pedig két csillagot kapott. 

⭐️⭐️⭐️Artizán Kenyérliszt
⭐️⭐️⭐️Artizán Crispbread
⭐️⭐️Artizán Tökmagolaj

A versenyre idén több mint 12 000 termék érkezett. A megmérettetés 400 fős komoly szakmai zsűrivel dolgozik, köztük több Michelin-csillagos séffel, gasztroszakértővel.

A GaBko Chili is megmérettetett az idei Great Taste Awardson és Hot Pepper szósza két csillagot kapott. „Hogyan is értékelte a zsűri a szószomat? Pontosan úgy, ahogy én azt megálmodtam és elkészítettem: A chili valódi íze és ereje!” - idézi a Gusto gasztro magazin a Gabko chili mesterét.

Három csillag

Artizán Búza Kenyérliszt - Bio Artizan Kft.
Artizán Crispbread - Bio Artizan Kft.
Fekedi Szürkemarha Stifolder (Spicy Grey Cattle Salami)
The Red and the Black - Csoki Korzó Kft.
Beriolett & pisztácia bonbon - Sweetic Csokoládé Manufaktúra Kft.
Raw levendula méz - Huney Beest Ltd

Két csillag

Artizán Premium Tökmagolaj - Bio Artizan Kft
Dr Honey akácméz dióval - Hungaroharvest Kft.
Dr Honey málnával - Hungaroharvest Kft.
Fekedi Stifolder Classic Spicy Salami
Fekedi Stifolder Original Salami
GaBko Hot Pepper Sauce - GaBko Chili
Bagoila Dió Olaj - Natur Press Team Ltd
My Peru Bergamot & Bronte Pistachio - Csoki Korzó Kft.
Hideg Nyalat Mango & Maracuja fagylalt - Vegan Health Kft.
Kenya Ibutiti AA kávé - William Stone Mo. Kft.
Raw gesztenyeméz - Huney Beest Ltd
Raw akác lépesméz - Huney Beest Ltd


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?