Magyar sikerek a Great Taste Awardon

A Sweetic Csokoládé Manufaktúra mellett, a világ egyik legynagyobb és legszigorúbb gasztronómiai világversenyén még öten értek el három, tízen pedig kétcsillagos minősítést. Harmincnégyen pedig egy csillaggal büszkélkedhetnek.

Az Artizán pékség három saját márkás terméke is nyert, méz, szürkemarha szalámi, és csoki a díjazottak között.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy 3 termékünk is díjazott lett az idei Great Taste Awardon! Az Angliában megrendezésre kerülő versenyen az ízben és minőségben megbízható termékeket díjazzák. Az idén tesztelt 12 772 termék közül csak 208 kapta meg a legmagasabb, 3 csillagos elismerést, köztük az Artizán Kenyérliszt és Crispbread is" - írja az Artizán pékség facebook posztjában. Saját márkás tökmagolajuk pedig két csillagot kapott. 

⭐️⭐️⭐️Artizán Kenyérliszt
⭐️⭐️⭐️Artizán Crispbread
⭐️⭐️Artizán Tökmagolaj

A versenyre idén több mint 12 000 termék érkezett. A megmérettetés 400 fős komoly szakmai zsűrivel dolgozik, köztük több Michelin-csillagos séffel, gasztroszakértővel.

A GaBko Chili is megmérettetett az idei Great Taste Awardson és Hot Pepper szósza két csillagot kapott. „Hogyan is értékelte a zsűri a szószomat? Pontosan úgy, ahogy én azt megálmodtam és elkészítettem: A chili valódi íze és ereje!” - idézi a Gusto gasztro magazin a Gabko chili mesterét.

Három csillag

Artizán Búza Kenyérliszt - Bio Artizan Kft.
Artizán Crispbread - Bio Artizan Kft.
Fekedi Szürkemarha Stifolder (Spicy Grey Cattle Salami)
The Red and the Black - Csoki Korzó Kft.
Beriolett & pisztácia bonbon - Sweetic Csokoládé Manufaktúra Kft.
Raw levendula méz - Huney Beest Ltd

Két csillag

Artizán Premium Tökmagolaj - Bio Artizan Kft
Dr Honey akácméz dióval - Hungaroharvest Kft.
Dr Honey málnával - Hungaroharvest Kft.
Fekedi Stifolder Classic Spicy Salami
Fekedi Stifolder Original Salami
GaBko Hot Pepper Sauce - GaBko Chili
Bagoila Dió Olaj - Natur Press Team Ltd
My Peru Bergamot & Bronte Pistachio - Csoki Korzó Kft.
Hideg Nyalat Mango & Maracuja fagylalt - Vegan Health Kft.
Kenya Ibutiti AA kávé - William Stone Mo. Kft.
Raw gesztenyeméz - Huney Beest Ltd
Raw akác lépesméz - Huney Beest Ltd


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.